Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

Sofia

Мнения: 718
Вчера си купих калкан, обаче не знма ка да го приготвя. Разчитам на вас за идейки Praynig Иначе само пържен ми идва на ум newsm78
Цитирай

София

Мнения: 371
Погледни тази рецепта http://bgkulinar.net/recepti.php?id=782
Цитирай


Мнения: 4 751
Kалкана само пържен !Овалваш в брашно , като рибата осоляваш предварително и пържиш в силно згорещено олио в тиган.Имам опит с калкана затова това е съвета от мен.
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 060
 Peace Само пържен ! Ама ти сигурна ли си, че е калкан- той не се дере, защо е на филета, да не е ватус? Защото ако е - той май не е много хубав пържен.
Цитирай

Sofia

Мнения: 718
Благодаря ви  bouquet Ами "калкан" - така пише на опаковката newsm78
Цитирай


Мнения: 3 838
И аз я приготвям пържена, овалвам я в брашно, може и малко галета. Гарнирам я със домашно приготвено пюре, става много вкусна. Дъщеря ми само тази риба признава и яде,  feeding  за съжаление, нещо я болеше коремчето и докторката ни постави на диета, без пържено, за известно време.  newsm70  И сега и аз се чудя, как да го приготвям. newsm78  Ама май друг начин, специално за калкан-филе, няма. no
Цитирай


Мнения: 4 751
На фурна увита във фолио .
Цитирай
специалист съм . може на скара,  но по едър екземпляр.класика е пържен
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
Kалкана само пържен !Овалваш в брашно , като рибата осоляваш предварително и пържиш в силно згорещено олио в тиган.Имам опит с калкана затова това е съвета от мен.
Абсолютно, много е хубав пържен, ммм  Crazy
Само, че и мен ме озадачи това за филета от калкан  newsm78 Той е плоска риба и се пригорвя с кожата, само "копчетата" му се махат.
Цитирай


Мнения: 4 751
Kалкана само пържен !Овалваш в брашно , като рибата осоляваш предварително и пържиш в силно згорещено олио в тиган.Имам опит с калкана затова това е съвета от мен.
Абсолютно, много е хубав пържен, ммм  Crazy
Само, че и мен ме озадачи това за филета от калкан  newsm78 Той е плоска риба и се пригорвя с кожата, само "копчетата" му се махат.
Даже и копчетата не махам , чистя само вътрешностите , после транжирам рибата на големи парчета и пържа както съм описала по горе ..
Цитирай

Варна

Мнения: 1 644
Калкана го правя само пържен Peace
Цитирай

София

Мнения: 1 035
за съжаление, калканът трябва да е пържен, за да е вкусен. Не, че не става и на скара, но първо трябва да е доста голям - около два кг поне - че да има да залепне по скарата, и да остане месце за хапване... 35
Цитирай
от калкана могат да се приготвят филета,тънки са,но и без това костите не стават за ядене,нали.излизат 4 филета,кожата се маха по желание.цялата риба,по4истена,може да се приготви на фурна или на скара.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Пържен е най-вкусен!  Rolling Eyes
Но у нас не пържим и затова напоследък всякаква рибка приготвям задушена с лимонче във фолио. Също става много вкусна!  Peace
Цитирай

наоколо

Мнения: 55
Филетата са много вкусни панирани с бирена панировка. Мммм.... и после с чаша хубаво вино. Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора