Пак ми дойде ред за питане. И така - на кърма сме все още, вече се храни основно с твърда храна, кърмим само нощем. (Цедя се от самото начало и както няколко пъти съм писала, ние си се "кърмим от шише".)

Миналата седмица реших да направя едни рейд из разни лекари и в резултат - високо кръвно налягане и проблеми с бъбреците - лека хидронефроза, камъни, евентуално възпаление, и разни други, които тепърва ще се установяват с изследвания.
Нефроложката ми препоръча на първо място ДА СПРА ДА КЪРМЯ! освен това курс с АБ и лекарство за кръвното, които като начало са съвместими с кърменето, но с обещание от моя страна, че започвам да отбивам и след седмица-две ще ми се изпишат други лекарства. Заплахата, че трябва да полежа в болница, също успях да отбия с обяснението, че след като спра кърмата и т.н.

До тук добре (доколкото добре може да бъде), но не съм съвсем убедена, че е дошло времето да спирам с кърменето. Млякото все още едва ли е във фаза инволюция, макар че се изцеждам вече само два- три пъти дневно, и съответно едва ли Ангел е готов чисто физиологично да бъде окончателно лишен от кърма.

Поради което си мислА, временно да престана да му давам кърма, но да си поддържам лактацията чрез цедене, докато се лекувам и изследвам, и докато не се установи окончателно дали става въпрос за сериозно хронифицирано заболяване или за нещо изневиделица явило се.

Питанката ми се породи от едно изречение в статиите в библиотеката - че заболявания "сърдечно съдови, бъбречни и чернодробни" (при мен съмненията са и за трите цитирани) са несъвместими с кърменето и опасни.
Някой да знае или да ми даде линкове "опасни" за кого - за кърмачето, поради съответните медикаменти, или за кърмачката - поради хормоните, които се отделят при лактация?


Друг въпрос, междувременно, да давам на Ангел какво - АМ, или краве мляко? Подчертавам, че той е напълно захранен и реакции някакви към обикновеното краве мляко не е проявявал.

Ами това е, благодаря и се извинявам, че те моите питанки винаги са едни дълги и многословни.
И да си кажа отсега, че много благодаря за линковете към библиотеката, които ще ми дадете, но си ги изчетох предварително  bouquet