«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 14 отговора


ћнени€: 5 258
ƒнес е задушница и по този повод да ви питам обичате ли жито, варите ли с повод и без повод и как го приготв€те.
јз много обичам жито и днес го приготвих така:
—варих житото, карамелизирах захар, като прибавих масло, сложих смлени орехи и бисквити, добавих ванили€, канела и настъргана кора от лимон.
÷итирай

там нейде .............

ћнени€: 645
обичам жито
аз го прав€ с много бисквити и орехи. —лагам пудра захар и кора от лимон , но никога канела - не € обичам Naughty
÷итирай

Ќ€къде на път....

ћнени€: 9 285
ќбичам жито, но р€дко прав€ за съжаление.... на съпруга ми изобщо не му харесва... Sad
÷итирай


ћнени€: 177
оби4ам жито но никога несам правила...щесе въсползвам от рецептите Crazy
÷итирай


ћнени€: 5 076
ќбичам жито, но прав€ сравнително р€дко. —вар€вам го и когато е готово, слагам захар или мед, но без да отцеждам водата.  огато попие слагам стафиди, нар€зани сушени кайсии, канела и кора от лимон.
÷итирай

у дома

ћнени€: 2 601
Аз също много обичам жито.
Сварявам го, отцеждам го, прибавям галета,захар, ванилия и лимонова кора.
÷итирай

Ѕалчик

ћнени€: 4 218
≈вентуално мога да направ€ ашуре. Ќо обредно , сухо жито с галета, пудра захар, канела и лим. кора- само за подавка.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 4 788
съпругът ми не е гол€м фен на житото, но аз и децата можем да из€дем промишлени количества.
снощи го сварих в тенджера под нал€гане, отцедих го от водата и покрих тенджерата с памучна кърпа, а отгоре - с капака. иде€та е кърпата да поеме останалата влага. прав€ така, защото изобщо не обичам в житото бисквити, галети и други трохи.
сутринта сложих н€колко лъжици мед, канела и нар€зани орехи. само да си допи€ кафето и слизам да закусвам.
това за сушените кайсии е добра иде€ - така може и съпругът ми да започне да €де.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 950
ƒнес см€там да направ€ жито.јз го прав€ по следни€ начин.—вар€вам го във вода.“€ е около два пръстта над самото жито.ƒобав€м стафиди,т€х си смесвам с вече свареното жито.—лед като го свар€ го увивам с тенджерата в оде€ло да постои н€колко часа.ѕрез това време съм смл€ла един пакет бисквити(обикновенни),една лимонова кора е настъргана.«ахар(пудра).—месвам и е ок.
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 965
не обичам жито,€м в редки случаи ако реша внезапно.....
÷итирай

с/у ќколоћръс“ното

ћнени€: 17 318
ќбожавам жито, но само правено от майка ми.

ѕолзва подобна на технологи€та на €нита с кърпата, но после си слага галета, орехи, захар и ванили€. ќтгоре задължително дебел слой с пудра захар и само в/у кръста поръсено с малко канела. ћмм, вкусноооооо...  chef
—амо да не беше за такива поводииииии  Crying or Very sad
÷итирай


ћнени€: 2
¬ареното жито е идеална храна. ∆алко е, че повечето от нас го слагат на трапезата само по задушниците. ј то може да се приготви по различни начини и да се поднас€ по-често като десерт.
≈то две рецепти:
1. —вар€ва се грухана пшеница в повечко вода и щипка сол на слаб огън. »зплаква се със студена вода и се просушава върху кърпа. —месва се с орехи, стафиди, настъргана лимонова кора, ванили€. ѕостав€ се в дълбок съд и леко се притиска. ѕокрива се с пласт препечено брашно, после с пудра захар и най-отгоре се поръсва с канела. “ака се изб€гва втвърд€ването на зърната от захарта.
2. —вар€ва се не грухана пшеница - 1 чаша в 1 литър вода, така че да остане достатъчно сок след свар€ването. —окът се подслажда със захар или мед, ароматизира се с канела, ванили€ или лимон и се налива в купички. —вареното жито се смесва с накълцани орехи, стафиди и др. сушени плодове и във вс€ка купичка се постав€ по 1 супена лъжица от него.


÷итирай

в движение

ћнени€: 896
ћного обичам жито, прав€ си често, €м си го сама /според мъжа ми и дъщер€ ми това е храна само за кокошки hahaha/
ѕрав€ го също като yanita с мед и орехи chef
÷итирай

√ермани€

ћнени€: 899
Ям само житото, което прави майка ми. Не мога да го докарам като нея. Не е никак сухо(не харесвам сухото), слага лим. кора, бисквити, пудра захар орехи и малко канела. Обикновено аз унищожавам цялото количество.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 11 467
ќбичам и много често вар€ жито.
ѕо технологи€та с кърпата  Wink, когато е готово слагам смлени орехи, захар, лимонова есенци€ и канела /пон€кога  и галета/

ѕѕ. ћного обичам обредното /парастас/,  мога, но не го прав€
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 14 отговора