Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора

Варна

Мнения: 408
Момичета с голям мерак започнах еклерите днес, но за 3 път нищо не стана. Ползвах рецептата за парено тесто -250 мл. вода, 100мл. олио, 150 гр. брашно и 4 яйца / рецепта на Звездев е това /. Първата тава 4ат пат се понадуха но втората тава се вдлъбнаха направо. По-течно ли ми беше тестото не знам...яйцата си бяха големички купешки, защото като го шприцовах направо се разля. При вас успява ли да заеме някаква форма? Пекох ги на 250 в началото а после намалявам на 180. Такава играчка са и накрая нищо като не става ти минава всякакво желание да готвиш.Щях да направя една торта затова  време....Кажете къде бъркам много ме е яд на тия еклери, че не мога да ги докарам.
Цитирай


Мнения: 6 461
Не си сама в неволята си .
 Rolling EyesАз се пробвах не отдавна ,но не се получиха newsm78.
И прескочих на бързичката до магазина Embarassed
Цитирай

Видин

Мнения: 5 152
По-течно ли ми беше тестото не знам...яйцата си бяха големички купешки, защото като го шприцовах направо се разля. При вас успява ли да заеме някаква форма?

Това ти е проблема. Когато шприцоваш еклерите, формата им трябва да се запази, а не за де "разливат". Щом са били по-големи яйцата, явно че е трябвало още малко брашно. Яйцата се добавят накрая, така че когато ги правиш следващият път, ще прецениш по консистенцията на тестото дали да сложиш 3 или 4 яйца.
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Като гледах при Звездев каква играчка беше с тия еклери няма да се наема никога. Направи ми обаче впечатление, че тестото му беше доста гъсто.
Цитирай

Видин

Мнения: 5 152
А, и още нещо се сетих. Когато са опечени, готови, ги оставяш да изстинат във фурната, като само леко открехнеш вратичката, за да не спаднат ако веднага ги извадиш на студено.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Олеле, каква играчка......
Момичета, как ви се занимава.... newsm78
Цитирай


Мнения: 192
 нямам нерви вече за еклери пробвала съм два пъти и ... Crying or Very sad
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Технологията за приготвяне на еклери и толумби е една и съща.Много е важно да се спазват с точност пропорциите.С големите яйца няма как да стане, разбрах го от собствен опит след като толумбите ми бяха като супа.Но е играчка само първият път, докато хванеш цаката на тестото.Сега еклери и толумби правия много бързо, не се отказвай.
Цитирай


Мнения: 6 167
поствам ти мое мнение от вчерашна тема за еклерите:

аз  правих еклери от рецептата , в която потребителката благодари на майка си. това ми вдъхна доверие в рецептата... тук я намерих. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29824.0

станаха великолепни Peace, но искам да ти дам един съвет за печенето ( от опита ми)

точно на градусите 190С. НЕ ГИ вадиш веднага а изключваш печката, поседяват малко затворени ( 2-3 мин) после леко и малко отваряш вратичката. И чакаш ТАМ да изстинат. Вадиш ги, когато вече са почти изстинали.

после пак загряваш фурната.. и така до края на света ( от 500гр. стават доста еклери , т.е доста пъти вкл. и изкл. фурната)

За мен номера на еклерите е този - търпение  при печенето.
иначе няма никаква философия толкова.



ето моите:

Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Технологията за приготвяне на еклери и толумби е една и съща.Много е важно да се спазват с точност пропорциите.С големите яйца няма как да стане, разбрах го от собствен опит след като толумбите ми бяха като супа.Но е играчка само първият път, докато хванеш цаката на тестото.Сега еклери и толумби правия много бързо, не се отказвай.

 Peace

Биляна е права - не се отказвай, не е трудно. Ето тук може да видиш как става стъпка по стъпка. Номерът е да оставиш едно от яйцата накрая и да прибавяш по малко, за да следиш консистенцията!
А да и както е споменала  Lennie, да не изваждаш веднага - от рязката температура спадат!

Успех!  bouquet

ПС. Билянче, радвам се че се появи - отдавна не съм те мяркала тук!  Hug Love
Цитирай


Мнения: 9 729
И аз да кажа...- тестото за еклери трябва да е гъсто,даже по-гъстичко по-добре!Яйцата не могат да се слагат на бройка,трябва да ги слагаш на око!Има много голяма разлика от дребни до едри яйца,а това е от първостепенна важност за еклерите! Smile
Успех,на всички! Hug
Цитирай

Варна

Мнения: 408
Благодаря за съветите момичета.    bouquet
Копирах си рецептата стъпка по стъпка за парено тесто и следващия път ще карам по нея. Явно са ми били много яйцата.
Цитирай
здравейте.Давам ви 100% рецепта за еклери .Няма начин да не станат.250гр. вода 200гр. брашно 100 гр. масло 4 яйца/средни/   3 жълтъка и щипка сол. Водата маслото и солта се слагат да заврът.Като заврът се изсипва наведнъж брашното и се бърка  докато не се отлепи тестото от стените на съда.След това се прибавят едно по едно яйцата и жълтъците/консистенцията на тестото е по гъста от на тази на кекса/.След това с шприц се  шприцоват и се пекат при 160 градуса като не се отваря фурната докато не се зачервят.След това ги вадите /без  да се безпокоите че ще спаднат/ и ги оставяте  да изстинат .След това ги пълните с каквато плънка искате /дали с солена или с сладка/по ваш избор .УСПЕХ и после кажете резултатите моля. Peace
Цитирай
забравих да поясня че бъркането на яйцата става не на котлона/защото ще се получат бъркани яйца/и със миксер дано сега е напълно ясно Tired
Цитирай

Руей

Мнения: 1 017
Това е моята рецепта за еклери, мама ги прави по нея и аз си я преписах и вече 5-6 пъти и правя сама без да имам фалове.

1 чаша вода
1 чаша олио

Водата олиото завират на котлона и се прибавя 1 чаша брашно като се бърка  непрекъснато. Снема се сместа от котлона и се бърка непрекъснато докато се охлади.
Върху охладеното тесто се прибавят едно по едно 4 яйца.
Шприцоват се или се сипват със супена лъжица еклерите (аз ги правя така)
Пекът се 20 минути на силна фурна БЕЗ ДА СЕ ОТВАРЯ!!!

Крем:
Половин литър прясно мляко
1 чаша  прясно мляко
1 чаша захар
3 жълтъка
3 супени лъжици брашно
2 лъжици нишесте
2 ванилии

Аз лично ползвам готова смес за крем нишесте, като добавам и разтопен шоколад ако искам да са с шоколадов крем.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора