Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 10 ян. 2005, 11:09 ч.
  • Преглеждания  1 093  Мнения  17  Онлайн  1
Отговори
  • Видин
  • Мнения: 5 425
Здравейте майчета !
Току що ми донесоха от село едно пиле и слагам да го варя, но да ви питам, когато варите пиле за бебите махате ли кожата?Моят мъж все ми опява за разните холестерини и холестероли и ме кара винаги да я махам, когато готвя за нас, та сега се чудя да я обеля ли или да не се вживявам толкова Embarassed  Neutral Face ?
Вие как варите пилето?

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 2 180
Бебетата имат нужда от холестерол. Той е важен за развитието на мозъка. Всъщност и самата кърма е много богата на холестерол. Така че той не би трябвало да те притеснява. В твоя случай, аз лично бих го сварила с кожата.

# 2
  • Видин
  • Мнения: 5 425
Мерси Ива, аз точно така постъпих,сложих го с кожата да се вари.Между другото и аз обичам да си хапвам препечена пилешка кожичка  Wink .

# 3
  • високо
  • Мнения: 4 366
Л. Трифонова пише да се маха кожата, но и аз онзи ден варих едно домашно пиле с кожата...нали после не я слагам в пюрето! Wink

# 4
  • Мнения: 3 038
Аз го варя цялото пиле с костите, нали така ставал "силен бульон". И с кожата естествено. После всичко се обезкостява и се маха кожа и прочие мазнотийки.  Всъщност за Съни отделям само бялото месо.

# 5
чудесно е , че си намерила домашно пиле Simple Smile не се притеснявай да го вариш цяло, стига да даваш на бебче само бяло месо(мое мнение е това) Confused

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 2 596
Това е вного интересно, аз от 2 дни се чудя какво месо да включа най-напред в менюто на Бисерчо. Имам домашна пуйка и смятах да му я сваря и после да я пасирам. Не смятам да махам кожата, де. Така че моето мнение е да му даваш пиле с кожата.

# 7
  • Видин
  • Мнения: 5 425
Да момичета,  сварих го цяло пилето, чак пък толкова да издребняваме няма смисъл.Понеже и аз бях прочела, както agneshka писа в книгата на Л.Трифонова, че кожата се маха затова реших да ви питам вие как процедирате.Естествено, че ще я махна, когато пасирам месото.
Пилето си е наше, домашно, отгледано специално за Ева  Grinning  Wink , така че не се притекнявам от разни вредности в него.

Bisi , аз започнах точно с пуешко, после дадох зайче и зега е ред на пилето.Свинско не смятам да давам скоро, телешкото ще почака още малко.

# 8
  • София
  • Мнения: 1 770
Спомням си, че след като мъжът ми преболедува вирусен хепатит и беше на специална диета 6 м., едно от нещата беше пилето да се вари без кожа. Оттам ми следва извода, че може би кожата натоварва черния дроб. Естествено, че няма да даваш кожа на бебчо, но ако ще използваш бульона, си прецени. Определено не смятам, че трябва да се вталяваме много, така че мнението ми е неутрално. Но лично аз като взема да давам на моя юнак пиле, мисля да махам кожата преди варенето. При всички положения е здравословно тя да се избягва - прекалено е мазна и тлъста - всички диетолози го казват.

# 9
  • София
  • Мнения: 3 369
Да се възползвам от темата, за да питам без да отварям нова тема...

Confused: Като въвеждам месо (в моя случай пиле - пюре на Нестле с картоф, морков и пиле), трябва ли втория път да дам пак малко или може ако няма реакция на първото даване да си дам цяла доза (примерно около 130 гр)?

# 10
  • Видин
  • Мнения: 5 425
Незнам другите как процедират, но аз първия ден сложих 2-3 лъжички от месното пюре към домашното зеленчуково и тъй като до другия ден нямахме проблеми и дадох останалото месно пюре.После поизчаках може би седмица и направо започнах да давам по цяло бурканче.

# 11
  • София
  • Мнения: 3 369
Цитат на: Shali
Незнам другите как процедират, но аз първия ден сложих 2-3 лъжички от месното пюре към домашното зеленчуково и тъй като до другия ден нямахме проблеми и дадох останалото месно пюре.После поизчаках може би седмица и направо започнах да давам по цяло бурканче.


Да, и Гого нямаше проблеми онзи ден, изчакала съм 48 часа и днес на обед давам останалата доза.

Мерси Шали.

# 12
  • London
  • Мнения: 7 165
И кожа и кости и всичко на куп. После следва отделяне на месото от кожата, жилите и кокалите.
Бульона го прецеждам и замразявам и с него готвя постните манджички.

# 13
  • London
  • Мнения: 7 165
Цитат на: anezinis
чудесно е , че си намерила домашно пиле Simple Smile не се притеснявай да го вариш цяло, стига да даваш на бебче само бяло месо(мое мнение е това) Confused

Защо само бяло????

# 14
  • London
  • Мнения: 7 165
Цитат на: SZA
Да се възползвам от темата, за да питам без да отварям нова тема...

Confused: Като въвеждам месо (в моя случай пиле - пюре на Нестле с картоф, морков и пиле), трябва ли втория път да дам пак малко или може ако няма реакция на първото даване да си дам цяла доза (примерно около 130 гр)?

По принцип можеш. В готовите пюрета съдържанието на месо е малко.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт