Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 4 351
Момичета и момчета, гледахте ли БТВ Репортерите от 18ч? Темата беше за децата и насилието. Аз хванах последните 20 мин /от 60/, но и те ми бяха достатъчни да се ВТРЕЩЯ  #Shocked
Даваха за едно училище в Пловдив - Немската езикова гимназия, едно от най-елитните. Не знам от какво е била провокирана темата, но даваха какви "номера" са хит в момента между учениците и въобще поведението им в училище. Е, мога да ви кажа, че все едно гледах някви същества /не мога да ги нарека нито хора, за деца да не говорим/ дето са расли някъде в джунглите и се подчиняват на най-ниските си и долни помисли и инстинкти.
Даваха, че в момента "хита" в "номерата" било да залепиш чиния с лайна /с извинение/ в лицето на някой /особено на момиче/  #Shocked #Shocked #Shocked Даваха едно момиче, което, за да си спечели малко популярност в училище се съблече почти гола пред дирекцията. Даваха как по време на час, както учителя си пише на дъската, и едно от съществата отива и му дърпа панталоните надолу. Даваха как един хвърля цял чин по друго момче. Как две момчета са разчекнали едно момиче и се опитват да се "правят на мъже". Учителите разказваха, че е съвсем нормално съществата да ходят с оръжие на училище, да ги обиждат по най-вулгарен начин, да си хапват и пийват без никакви притеснения в час и накрая звучно да се уригнат, за да покажат колко са доволни. Учителите няма дори къде да си сложат принадлежностите за часа, защото бюрата им са превърнати в игрална маса. Даваха интервю с едно от момичетата, на което са залепили такава чиния с лайна на лицето. То разказа, че в този момент "приятелката й" се е отдръпнала от нея и тръгнала в друга посока, все едно не е с нея. А едно друго момче, свидетел на това, обясняваше, че не можело нищо да направи, защото това било нещо организирано и той първо помислил за своята си безопасност и решил да не се намесва, а да седи и да гледа. Това същото момиче я попитаха какво мисли попринцип за такива "бъзици". Тя отговори, че такова нещо преди няколко дни се е случило на някакво момиче /+ няколко бутилки с урина/, което "си го заслужавало" и тогава била на мнение, че "справедливостта възтържествувала". Сега обаче не й било толкова смешно /що ли!/. А според директора на това въпросно училище това било период и всичко се израствало с времето. Обясняваше и че в повечето случаи родителите на тези деца са заможни хора със собствени фирми, които дори ТОЛЕРИРАЛИ това поведение. Според тях това било знак, че децата им ще станат ЛИДЕРИ и нямало да позволят да ги мачкат  #Shocked #Shocked #Shocked
Имаше и други неща, но бях толкова шокирана, че не помня половината...

Просто каквото и да кажа ще е малко...Вие можете ли да кежете нещо по въпроса...

# 1
 • Мнения: 404
Какво повече да кажа и аз като теб бях изумена и втрещена.Гледам и не мога да повярвам на очите си.Имам две дечица и се моля да дойдат по добри времена за тях.

# 2
 • Мнения: 1 568
Тръпки да те полазят!!!!!!!!!!!!! newsm17

# 3
 • Мнения: 15 112
Какво да кажа???  newsm78
Не са паднали от небето - нашите деца са! На мама и тати лидерчетата, дечицата любими, които могат да правят каквото си искат, защото са деца, ми то е нормално, ми те всички са така, ми то не трябва да им се караме, ми то не трябва да ги наказваме, ми детето иска, ми детето туй и онуй...
Ето това е реалността! И много точно беше даден паралелът със стрелбите в американските училища - докато възпитаваме децата си по чужди книги, написани от чужди психолози, отразяващи действителност, която няма нищо общо с нашата народопсихология и нашите традиции... ами така ще е! И по-лошо ще става, за съжаление! Въпрос на време е и тук да започнат да стрелят...  #Cussing out

ПП За гимназията в Бургас ставаше дума и не само там.

# 4
 • София
 • Мнения: 820
Това го пропуснах, а исках да го гледам. Кога е повторението?

# 5
 • Мнения: 1 284
много кофти но за съжаление това ни чака а докато пораснат наште не ми се мисли #Crazy

# 6
 • Ямбол
 • Мнения: 23 044
Гледах го и много ме е яд. Много съм безсилна, защото вина имаме и ние учителите и по-точно ръководство и управление въобще. Никой не ги наказва, затварят си очите, не ни дават да им пишем отсъствия, да ги предлагаме за наказания, защото щели сме да останем без работа. От това, което виждам, предпочитам, да съм без работа, но да се свият перките на "перковците", знам, че ще е моментно. Но не. Отгоре не ни дават и ако се противопоставиш си аут.

# 7
 • Мнения: 13 512
Аз също съм била свидетел на подобни цсени в "елитните" варненски училища. На една приятелка детето  прави всеки ден клипове с телефон на такива "екшъни" в неговия клас....потресаващо е! Но вината не е само  в децата, а и  в незаинтересоваността на учителите още от началния курс,... и те като свикнат на безнаказаност в началния, ходи ги гони в гимназията!

# 8
 • Мнения: 1 154
 #Shocked #Shocked #Shocked #Shocked #Shocked #Shocked #Shocked :shocked!:ne sym go gledala ama pak me potrese Shocked

# 9
 • Мнения: 13 512
Никой не ги наказва, затварят си очите, не ни дават да им пишем отсъствия, да ги предлагаме за наказания, ..... Отгоре не ни дават и ако се противопоставиш си аут.
От това да разбирам ли, че такава е политиката в образованието- анархия, която ще доведе много скоро и до убийства на учители /на съученици вече станахме неволни свидетели/. Направо съм бясна! Защото децата ми са на 13 и 17 години и съм"участник" в "целата схема".

# 10
 • Мнения: 3 861
Форматът на предаването е 30 минути, а не 60 тоест гледала си го почти цялото, като извадим рекламите. Повтарят го по някое време тази нощ, вижте в сайта на бТВ, програмата за днес, би трябвало да пише точния час

А по темата...коментарът е излишен. Повечето от нас имаме деца и това са страховете ни..Изпадам в ужас, че това може да се случи и на нас...

# 11
 • в гората
 • Мнения: 1 474
Безверие.
Безнаказаност.
Беззаконие.
Чалга.

+нещата, казани от как Сийка.

правят картината такава.

Най-страшното е, че няма къде да се скриеш от всичко това. Пък ако ще да си възпитал детето си що годе добре. Ще дойде време, ще се сблъска с чалгата, безверието и чувството за безнаказаност. Пък ако ще и в най-елитното школо да е. Просто това ни е съдбата.
 

# 12
 • Мнения: 1 813
Аз съм ученичка.Гледах го. Когато говореше предподавателката от Видин как влизат с ножове в час и "да запалиш хартия или да счупиш нещо в час е нормално"  имах чувството,че става дума за нашата гимназия (впрочвем тя е една от елитните в Бургас,не е някое СОУ).
Отстрани наистина е много грозно и плашещо.
Това за мазането с ..фекалии излезе преди няколко години,но имаше само 2 случая,сега си е направо мода. Никога не знаеш как докато си пиеш кафето някъде дали няма да те залеят.И само защото си красива,привлекателна и не обръщаш внимание на "тези които трябва" щом са го поискали от теб.

# 13
 • Мнения: 13 512
Безверие.
Безнаказаност.
Беззаконие.
Чалга.

+нещата, казани от как Сийка.

правят картината такава.

Най-страшното е, че няма къде да се скриеш от всичко това. Пък ако ще да си възпитал детето си що годе добре. Ще дойде време, ще се сблъска с чалгата, безверието и чувството за безнаказаност. Пък ако ще и в най-елитното школо да е. Просто това ни е съдбата.
 
Може ли някой да ми каже кое определя едно училище като "елитно"? Не е ли на първо място-ДИСЦИПЛИНАТА<която е основното за да има нормален учебен процес. Възможно ли е в "елитното" училище  дисциплината да е на  такова ниво, а  учениците  да се скъсват от учене и да "пращят" от знания?

# 14
 • Мнения: 1 813
Е всички знаем,че се определея до колко е елитно от приемният бал след 7 клас... и евентуалният успех при прием на кандидат студентите.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт