Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Варна
  • Мнения: 905
Разгледах внимателно всички имена в темата за град Варна, но ми направи впечатление,че са препоръчвани преди 2 години и сред тях е името на лекарката при която аз ходих и за която писах. Явно времето дава своето отражение на професионалността и отношението към пациентите, когато те се понатрупат и лекарят стане по-известен и търсен.
Здравейте на всички настоящи и бъдещи мами!

Ето как протече моето първо посещение:
Два часа след записания ми час   бях поканена в кабинета и все съм си мислила, че като си в АГ кабинет, би следвало пациента да е сам, а не като на военна комисия, но уви: влизам и гледам на магарето качена пациентка, на стола при сестрата- друга, но поканена съм и си викам оставам и аз(а и след това чакане). Пациентката от магарето я преместиха на ехографа (правиха и вагинален) и не щеш ли докато лекарката с едната си ръка преглежда жената и звънна телефона и тя изобщо и не се замисли какво да прави, а направо вдигна и си проведе спокоен разговор. Не зная за вас как изглежда тази гледка, но за мен беше просто  . . . . май нямам подходящи думи.
След като едната пациентка беше вече прегледана и в кабинета останахме "само" две лекарката ме покани да се събувам и да се качам на магарето - и така - бременна,боса на студения теракот мина почти половин час, през който лекарката се суетеше около втората пациентка, след това си направи кафе и запали цигара в кабинета с магарето където покорно чаках.  Както и да е - криво-ляво прегледа свърши. Освен всичко друго, крайно ме разочарова и това че нищо ми показа на монитора на видеозона  - като ме прегледа без нищо друго да ми каже освен че съм 6-та седмица -  и замина към магарето за следващ преглед (междувремено в кабинета бяха се събрали още 3 или 4 пациентки - просто вече вместо да броя се пулих в монитора).
Тъй като отидох на преглед с направление ми беше обяснено че Здравната каса почти нищо не покрива и ми предложиха нещо като абонамент - вместо да плащам на всеки преглед ( магаре-15 лв; ехограф - 15 лв.), да платя 250, което да ми осигури нужните прегледи през цялата бременност.   
Сега като ви разказвам за това още не мога да повярвам, че е възможно цялото това нахалство ли как да го наречеш . . . А иначе лекарката е доста известна и с добра репутация във Варна. Решила съм и на втората консултация да отида при нея - възможно е така да се е получило , да не и е практика, било е инцидентно, макар да не съм много сигурна дали такива инциденти са допустими.
Извинете ме, че се получи толкова дълго . . .
Моля ако някой , който чете това познава акушер-гинеколог във Варна, работещ със ЗК и не толкова зает , че да приема по повече от една пациентка наведнъж, да остави координати.
Какво мислите, мили мами, за моите патила, нормално ли е всичко това?!
 
 Благодаря за отговорите . . . наистина ми е тъжно , представях си го по друг начин - с повече внимание и обяснения, надявах се да ми принтират и картинката от монитора, вярно е че се вижда само едно размазано балонче, но през моя поглед си е едно мъничко бебече . . . Личната лекарка като ми даваше направлението засия колкото мен, а по принцип за тях са лошите отзиви. Сега като се замисля май освен лекарката и аз се отнесох безотговорно - тръгнах си от кабинета с рецепта, изписана и от двете страни и без да се замисля започнах да пия всичко. Но все пак наистина има много добри отзиви за тази жена ( Антонина Радева от ОкрБ), дано не ме е объркала нещо.

# 1
  • Мнения: 2 096
Още докато четях постинга преди да стигна до името на лекаря си казах - това е само д-р Радева. С две думи - не ходи повече при нея.
И за да те успокоя, като човек минал по този път ще ти кажа - не, не е нормално това поведение дори за лекар преглеждащ по здравната каса. Незнам положителните отзиви за тази лекарка на какво се базират, но аз лично бързо я задрасках от списъка си след едно посещение преди 3г. Предполагам че с теб и малкия човек всичко е наред и ти препоръчвам да не посещаваш повече тази "лекарка". Ще останеш разочарована не само от прегледите, а и от платената консултация. За въпросните 150лв. няма да получиш нито по добро отношение нито повече компетентност.
За съжаление когато аз търсех лекар за ЖК, преди 5-6м. стигнах до заключението че от добрите гинеколози във Варна не работят по здравната каса. Изборът който направих тогава беше следният - платих си 150 лев. абонамент във клиниката на АГ, които след раждането ти се приспадат от цената. Т.е. ако родиш в АГ консултацията ще ти излезе безплатна. НО, ЖК не само там а навсякъде, представлява мерки и теглилки. Извършва се от акушерка и не включва прегледите при лекар. Моят избор се основаваше на свободната преценка. Т.Е. не искам да се обвързвам с един лекар заради абонамент и въпреки всичко да го посещавам дори и ако не съм доволна. Така че реших - ще ме мерят и теглят акушерките в АГ, а на редовни посещения ще си ходя когато реша и при когото реша. Така до сега посещавам лекарят при когото искам да раждам - д-р Танев и веднъж съм посетила Балев. За твое успокоение, видеозона при Танев е 15лв. а преглед на магаре се прави в 9 м. и то само ако се съмнява за разкритие. Не ти е нужен видеозон всеки месец - това от мен да го знаеш.
Другото което искам да ти кажа е следното: според моята скромна теория и опит от гинеколозите, те са много тесни специалисти. Единия е добър ехографист, другият е добър диагностик, третият е специалист проблемно и т.н. В този ред на мисли, не смятам че доктора при който ще раждам е най-добрия ехографист. Та за видеозон достатъчни са прегледите при Балев, а другите при Танев са спорадични, за мое удовлетворение.
Друго не се сещам да ти кажа. Съвета ми е: избери си лекар за раждане и ходи на видеозон при него колкото да се запознае с общото ти състояние, да речем веднъж на 2м. в последния месец и по често. Избери си акушер за ЖК по здравната каса не ти е нужен кой знае какъв специалист. За Петинка Цветкова съм чувала добри отзиви, но според мен и в близката поликлиника ще ти свършат работа. Задължително посети Балев в 14-та, 20-та и 30-та г.с. И ти желая лека бременност и Господ да те пази!

# 2
  • Мнения: 255
Бих ти препоръчала д-р Алфред Якуб - работи по здравна каса в Курортна поликлиника. Млад е, и си гледа съвестно работата... Познаваме го и лично, планинар е, но и за пациентки, които не познава лично се грижи добре - една приятелка падна в 4-ти месец, и той я покани на преглед в 10 ч. вечерта - да види дали няма нещо на  плода...

# 3
  • Мнения: 2 096
Потвърждавам за Якуб.. Моя приятелка беше доволна от него. На мен лично ми беше далеко за това не се записах при него.

# 4
  • Варна
  • Мнения: 905
Благодаря за отговорите Simple Smile Мисля другата седмица да си запазя час при д-р Якуб. Пожелавам си да остана очарована Wink

# 5
  • гр.Варна
  • Мнения: 1 072
Здравей m_a_y_a,
Сега аз пак да си похваля моя доктор!Кава се Валентин Марков и работи във Военна болница!единственият недостатък,че ЖК са от 14:30 до 15:30.
Беше ми препоръчан от позната на мама!Тя е младичка и той я е следил,когато е била бременна миналата година/те всъщност са далечни роднинис познатата на мама/!
Искам да кажа,че както той,така и акушерката са супер внимателни.Никога няма да те нагруби или обиди.Аз съм доста пълничка и при все.......е супер мил.За първи път като отидах ме фледа на вагинален и на нормален видеозон.В 4-ти месец ме гледа пак на маагарето да види как е шийката на матката/май на много хора не го правят това,а е добре/.Искам да кажа,че ако имаш желание ще те преглежда на видеозон допълнително срещу 15 лв,но за досегашните 4-5 пъти  ми е взел само веднъж пари.Последният път като ходин на ЖК ми каза,че е добре да се направи ФМ.Аз зяпнах.Не съм чувала на друг от форума,този който ти води ЖК-изцяло по Здравна каса, да се натиска за такова нещо.Каза,че си имаме всичко.Гледаме около 30мин и не ми взе и лев newsm51 newsm51
Ако израждаше/мисля,че не изражда/,може би щях да ида пак при него.Много си го обичам и знам,че никой няма да ми обърне внимание като него.
Акушерката му всеки път ме мери тегли и е много усмихната и мила и тя.Каза ми,че ако имам нужда от съвети или литература,мога да се обърна към нея за помощ.А когато наближи момента на раждането,ще отидем и ще обсъдим къде,какво ,що.Това е тяхна идея!!!!
Не мисля,че това се прави,защото съм позната на еди кой си,който му е далечен роднина....мисля си,че наистина им пука и на двамата.  bouquet
Той си е и добър гинеколог и има много хора,чакащи при него!!Но никога не влизаме по двама или трима!Това е нечовешко!
Ако искаш координати,ще ти дам
Лек ден

# 6
Здравейте и от мен .Аз бих препоръчала Д-р Цветкова работи до окр. болница.Карам втората си поредна бременност при нея исам много доволна ,работи със здравна каса

# 7
  • Мнения: 8 769
Лелеее, тази Радева е ебаси "докторката". Ако всичко това е вярно няма ли някой, който да извика съпответните органи, ей тка, без предупреждение, та да видят какви ги върши тая? Shocked Честно казано се шокирах, къде живеем, тя на конвейер ли минава пациентките си? И кои са тези, които все още ходят при нея при тези условия, се питам аз?
m_a_y_a, аз и двете си бременности следих при Петинка Цветкова. Отзивите за нея са различни, но аз лично съм доволна.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт