Здравейте, мили мами!
Имам много голяма нужда от съвет.
Проблемът накратко: бебка вече е на месец и три седмици, и имаме низ от стомашни проблеми. Всичко започна няколко дни след изписването ни с много много подсечено дупе и доста плач – очевидно колики. Мазахме с какво ли не, но нищо не помагаше. От друга страна започнах да давам Инфакол, и поне положението с газовете в стомахчето сякаш се подобри. Дупето обаче не минаваше. Педиатърката се усъмни за гъбички или бактерии и пуснахме изследвания на акото. Излезе Ешерихиа Коли О6. После второ изследване в Цибалаб за всеки случай – е да, обаче тук излезе Клебсиела. И така – трето изследване в трета лаборатория – Ешерихиа Коли О6 и О7. Направо умопомрачително! Що за лаборатории са това!? Вече незнам на кого да вярвам! Иначе Ешерихиата  доколкото разбирам  е вътреболнична инфекция от “страхотния” Майчин дом. Но това е друга тема, ще пиша друг път за безобразното положение в педиатричното там.
Междувременно дупето видимо минава от Имазол, но пък бебка започна да връща млякото (на кърма сме) – при всяко оригване повръща по малко, а понеже е и доста лакома понякога направо повръща всичко. Един-два пъти бебка така се задави час и нещо след хранене, че си изкарах акъла, а в стомахчето и се чуваше истинска революция.  Нямам никаква идея дали това има връзка с бактериите, или може да е незатворена клапа на стомахчето, както чета в книгите. Педиатъркат ни предпочете да ни изпрати при специалист и утре сме на консултация при д-р Куманова (гастроентеролог) в Детско здраве.
Обаче аз и таткото вече откачаме. Не мога да разбера дали това с Ешерихиата е сериозен проблем, защото казват че може да се лекува с антибиотик, но може и да се остави бебето на самоизчистване. Това ни е първо дете, така че грам нямаме база за сравнение. Понякога просто умирам от страх! И май най-вече защото вече не вярвам на нито един лекар.
Ако някой от вас е имал подобни проблеми, ще съм много благодарна за съвет, защото явно този форум остава единственото място, където човек може да намери правилния отговор от личния опит на всички ни.
Благодаря предварително!