Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 6 ноем. 2006, 12:15 ч.

ястия от прясно зеле

  • 17 747
  • 25
  •   1
Отговори
  • Мнения: 465
Дайте идеи за готвене на прясно зеле.
Аз го правя постно с моркови и домати.
Сещате ли се за други вариянти?

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 1 704
Ами може към прясното зеле и някоя мръвка пилешко да добавиш. newsm78

# 2
  • София
  • Мнения: 12 451
Борш. Вчера правих за първи път, рецептата я има във форумите на  бгкулинар, в момента не мога да пусна линк, защото ми е в експлоръра вкъщи. Но лесно се намира там, в раздел "супи и чорби". Врътня е малко, защото всички продукти се запържват по отделно, но по-вкусна супа не съм яла през живота си!!!В оригиналната/ украинска май беше/ рецепта е със сланина и пушени кренвирши, аз сложих само бекон. Опитай, няма да съжаляваш!!!

# 3
  • София
  • Мнения: 431
Ами може към прясното зеле и някоя мръвка пилешко да добавиш. newsm78
Или пък свинско , става също хубаво Peace

# 4
  • София
  • Мнения: 3 636
Аз го правя в гювеча със свинско, слагам и чесънче на цели скилидки и става страхотно  Simple Smile

# 5
  • Мнения: 286
аз правя този омлет и ни харесва!

Японски омлет”Окономияки”

500 гр. зеле,
100 гр. брашно,
200 мл прясно мляко,
1 яйце,
сол на вкус
Приготвяне:
1.Рендосваме зелето.В купа разбиваме млякото,брашното и яйцето.
2.Посоляваме и прибавяме зелето.Разбъркваме.Трябва да се получи гъсто тесто .
3.В тефлонов тиган изсипваме тестото и го изпичаме и от двете страни.

не е нещо традиционно ,но е вкусно.Може да сложиш и малко черен пипер.

# 6
  • София- павлово
  • Мнения: 2 597
аз го правя с кайма, задушам си зелето в тенджера с подправките докато стане меко, изкарвам част от него и слагам каймата и отгоре другата част от зелето, след 15мин. го прехвърлям в тавата и го запичам, но може и само в тенджерата

# 7
  • София
  • Мнения: 1 947
Пържено зеле.Само то се приема у нас постно.

# 8
  • Мнения: 7 664
Нещо банално - зелевата супа  Simple Smile

# 9
  • Мнения: 5 691
Зеле с ориз.

# 10
  • Балчик
  • Мнения: 7 216
Зеле с бял фасул.

# 11
  • Мнения: 239
Сърми с прясно зеле. Плънката си е както с киселото. А самата зелка я потапям във вряща вода, за да омекнат листата и да могат да се свиват сърмите без да се чупят.

# 12
  • В детски очи и мъжко сърце!
  • Мнения: 1 006
Хубави идеи сте дали, обаче аз искам да си призная, че освен салата, нищо друго не умея да правя с прясно зеле Embarassed
Затова, ко към предложенията си дадете и последователността и всички малки тайни пре готвенето на съответната прясно-зелева вкусотийка Laughing цена няма да имате Peace

Това с омлета звучи интересно, ама не пише колко ситно трябва да е нарендано зелето newsm78

# 13
  • Мнения: 239
Сърми с прясно зеле. Плънката си е както с киселото. А самата зелка я потапям във вряща вода, за да омекнат листата и да могат да се свиват сърмите без да се чупят.
Ами в мойта рецепта особеното е, не точно особено, а врътката е около попарването на листата. Потапям цялата зелка и след това едно по едно махам листата, които са омекнали. Проблем е защото са горещи и парят, и използвам какви ли не приспособления...
Разтопено масло на дъното на тенджерата под налягане, ред листа, които не са използваеми, ред сърми, сол, черен пипер, пак масълце или олио, пак ред сърми ....

# 14
  • Мнения: 5 691
Прясно зеле с ориз

Задушават се: кром. лук, / червен пипер /, прясно зеле, моркови на колела, листа целина. Прибавя се ориз със съотв. количество вода. Подправя се със сол, черен пипер и люта чушка по желание, соев сос. След ориза се добавят 1-2 домата нарязани на едро. Ръси се с магданоз.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт