Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 364
 Здравейте , досега съм дала на дъщеря ми ориз и елда , но от готови купени каши . Искам да й правя домашни chefИмам няколко въпроса:
 1.Каква каша да въведа след това - от царевица или от просо? Малко се обърках с месеците.В темата "Домашни пюрета и каши" пише , че : Другите култури, подходящи за приготвяне на каша, са царевица и елда, а след 9 месеца - всички останали житни (пшеница, овес, просо и др.).Бях чела ,че царевицата се въвежда след годинката , а пък някои мами въвеждат просото по-рано , защото е богато на желязо ( а пък и нейния хемоглобин е нисичък) .
 2.Колко време и в какъв съд може да се съхранява домашно приготвено брашно ?
 3.Може ли приготвена сварена каша да се съхранява в хладилник , примерно за следващия ден?

 Благодаря предварително за отговорите  Hug
Цитирай

Варна

Мнения: 364
Никой ли не може да ми отговори , моля?
Цитирай

Варна

Мнения: 354
И мен ме интересуват въпросите по-горе. Наистина от някои майки чух че кашата от царевица е доста тежка и се дава по-късничко планирала съм да я дам около 2 месеца след захранването. От това което съм чела май просото е по-добре да е третата каша.
Освен по-горните въпроси за съхранението ме интересува и от какъв ориз правите домашната оризова каша гледах разфасовки от по 500гр.неполиран ориз със слюпчиците но малко се притеснявам да не объркам нещо и да дам на бебка неподходящ (по принцип се говори за кафяв ориз а аз така наричам бланшираният по-дългичък ориз който се използва в китайската кухня)
Цитирай

Варна

Мнения: 432
Аз въведох просото рано, веднага след ориза. Приготвях го(и все още така го приготвям всъщност) като го сварявам с една обелена ябълка или круша  до разпукването на зрънцата, прецеждам и пасирам. По-късно взех да го мешам с елда и киноа(но просото е в най-голямо коли4ество, понеже малката много го оби4а), да добавям обезсолено сирене, масло, както и  стафиди или мед за вкус. Зву4и като "тюрли гювеч" Mr. Green, но Ирка кашата в този вариант я омита за секунди. Laughing
Относно третия въпрос-предпо4итам да и я приготвям непосредствено преди хранене-топла е много по-вкусна, като престои дори в хладилник става суха, твърда ... абе аз не бих я яла, пък какво остава за хлапето.
Цитирай


Мнения: 2 381
Четох някъде, че царевицата е алерген.Аз не съм давала още.
Преди време бях питала в темата за захранването как мога да съхраня каша.Бях сварила елда, пасирах я с част от водата, в която се е сварила, после във формички за лед и във фризера.Като замръзна- прехвърлих в полиетиленова торбичка.Изваждам кубче от вечерта за седващият ден и слагам в плодовото пюре.Същото можеш и с просото да направиш Peace
По 2.въпрос не мога да дам мнение.
Цитирай

София

Мнения: 3 090
Лично аз ще дам царевица след като направи 9 месеца.Решила съм да го направя на база всичко изчетено по въпроса.
За другите ти питанки не мога да помогна със съвет.нека по-опитните го направят. Laughing
Успех ! Peace
Цитирай

София

Мнения: 263
За пръв път чувам, че царевицата е алерген - аз я въведох като втора каша и не съм имала проблеми (тук във форума бях чела някъде, че елдата е алерген, но и снея не сме имали проблеми).
За съхраняването на брашно не съм спец, сигурно може в хартиен плик на сухо и проветриво място   Rolling Eyes по-добре питай някоя баба Very Happy А просото, овесът и пшеницата съдържат глутен, така че за да се избегнат алергични реакции се дават по-късничко ( аз лично въведох глутена в 9-я месец с каша от пшеница).
А за съхраняването на готова каша -  не повече от 30 мин. (т.е. 30 мин. след приготвяне трябва да се даде).
За повече инфо можеш да проверяваш редовно и в "как върви захранването" - доста полезна темичка  Peace Успех  Hug
Цитирай

Пловдив

Мнения: 808
1. Аз въвеждах кашите в реда ориз, елда, царевица, просо. Ориз и елда дадох 6-ти месец, а царевица и просо - 7 -ми месец. Само царевичната я взех готова, другите са домашни. Да не би да си чела за царевицата на зърна, защото царевичната каша не е алерген. Двете неща са различна.
2. Аз съхранявам брашната в буркани в кухнята. Ако те притесняват някакви хвъркати (като молци, например), ги съхранявай в хладилника. За времето - аз не се притеснявам, моите са вече от 4 месеца.
3. Аз съм давала до два дни след като съм я приготвила.
Успех! Smile
Цитирай

Германия

Мнения: 7 519
За пръв път чувам, че царевицата е алерген

И аz така. Има пюрета с царевица zа след 4ти месец на които пиШе, 4е са хипоалерги4ни  Thinking
Цитирай

Варна

Мнения: 364
Благодаря  за отговорите  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 3 719
А просото, овесът и пшеницата съдържат глутен....
Просото не съдържа глутен!! Именно затова се дава след ориза и елдата.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.