Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Русе

Мнения: 298
търся рецепта за сланина с марината или нещо такова
Цитирай

София

Мнения: 337
свеки я вари в зелева чорба, после я осавя хубаво да се отцеди и я овалва с микс от подправки каквито са ви по вкуса  Laughing след това я оставя в хладилника открита да съхне. На мен не ми е любимо и не мога да кажа как става, но на дядовците им харесва  Rolling Eyes
Цитирай

Според сезона

Мнения: 293
Сланината се разкроява според съда /прим. тенекия от сирене/ - да се наредят плътно пластовете . Слага се с кожата надолу , посипва се всеки ред с подправки - по желание - черен пипер , чубрица , праз лук , кимион . Покрива се с тензух и върху него се слага 2 пръста морска сол и така до края... Тя си поема колкото сол й е нужно , а тензуха се слага за да се отдели после по-лесно солта от подправките.Залива се с преварена и охладена вода .След месец е готова и издържа 2-3 години /ако остане/.
Цитирай

Раднево

Мнения: 780
Сланината се разкроява според съда /прим. тенекия от сирене/ - да се наредят плътно пластовете . Слага се с кожата надолу , посипва се всеки ред с подправки - по желание - черен пипер , чубрица , праз лук , кимион . Покрива се с тензух и върху него се слага 2 пръста морска сол и така до края... Тя си поема колкото сол й е нужно , а тензуха се слага за да се отдели после по-лесно солта от подправките.Залива се с преварена и охладена вода .След месец е готова и издържа 2-3 години /ако остане/.
пак с подправки, но я отупваме от двете страни и редим / ние си взехме 1 голяма пластмасова кутия с капак/ редим ред сланина/отупана/, ред праз -нарязан на ситно,ред едра сол и чакаме да завали сняг Smile - съвсем сериозно. събирам на някакъв чист найлон сняг и я затрупваме - гато се стопи - пак слагаме - и така докато се покрие с снежна вода - трае по 1 година / да е в мазе на хладно или като се стопли времето - в фризера/ако остане за прибиране Smile/
Цитирай

Според сезона

Мнения: 293
събирам на някакъв чист найлон сняг и я затрупваме - гато се стопи - пак слагаме - и така докато се покрие с снежна вода - трае по 1 година / да е в мазе на хладно или като се стопли времето - в фризера/ако остане за прибиране Smile/

И ние едно време така правихме , но вече не може да се разчита , че вали чист сняг !
Цитирай

Пазарджик

Мнения: 603
и ние слагаме сняг,за да е по-сочна,но не слагаме кимион и ч.пипер,само праз и едра сол  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.