Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 380
Майчета ,моля за съвет защото съм бесна на нащта лична лекарка. Преди малко се връщам от нея, трябваше да изпише  Депакин хроно който както знаете се взима с протокол.  До сега не съм имала никакви проблеми с издаването на рецепти , но днес ми сервира че трябвало да и дам някакъв констативен протокол /който до сега не съм и давала/ от лекарят който  го лекува. Обясних и най -възпитано че до сега такова нещо не съм и давала а само преснимано ЕЕГ но тя си знаеше нейната. Моляви някой има ли си напредстава за какви формуляри става на въпрос за да ми се изписват тези лекарства, и друго нещо такива листове не се ли издават когато се дава направление за даден специалист. Ние не взимаме такива направления защото ходим при проф,Чавдаров а там се плаща .  smile3512 smile3515

# 1
  • София
  • Мнения: 1 333
Привет!!!
На нас не са ни искали такъв констативен протокол ... единственото което носим от лекуващият я невролог  на личната е един екземпляр от формуляра който попълва той при прегледа и изписването на новият протокол за Трилептала. Това е достатъчно на личната. А и един път нищо не й занесох и пак си ми дава рецепта... д ане би да искат копие от протокола, който оставяш в здравната каса??? Значи условието е следното - невролога ти изписва лекарството на бланка която заверяваш в поликлиниката, с този протокол отиваш в Здравната каса, заверяват ти го, копираш го два пъти. даваш едното копие на личната, а др в аптеката от която ще купуваш лекарството.   това е практиката и май това ти иска личната. Питай дали затова става дума или дали иска копие от прегледа и мението на доктора за състоянието на детето и защо му се изписва това лекарство в тази доза.
Пожелавам ти бързо да решиш този проблем защото знам колко са важни тези лекатсва за нашите дечица и моята мишчица е с епилепсия.
Успех !!!

# 2
  • Мнения: 380
Значи аз  екземпляр от протокола и представих но явно става въпрос за  формуляра който той попълва  но аз си мисля че той се представя на личния лекар когато е издал направление.

# 3
Здравейте, за протоколите мога да споделя следното:
1. Протокол за предписване на лекарства, заплащани /частично или изцяло/ от НЗОК/РЗОК се издава от експертна комисия  - лекуващия специалист и още един лекар от лечебното заведение, където е диспансеризирано детето или където се лекува/наблюдава. Така издадения протокол се заверява в РЗОК. Протокола се издава за срок от 6 месеца. Копие от заверения протокол се оставя при ЛИЧНИЯ ЛЕКАР /Джи-пи то/ което всеки месец е ДЛЪЖН да издава рецепта за съответното лекарство. Втори екземпляр от протокола се оставя в аптеката, от която купувате лекарството. Ако всеки път купувате от различна аптека - ще Ви искат по едно копие. Освен това при взимане на рецептата трябва да си носите "Рецептурната книжка на хронично болния", за да може джи-пи то да впише издадената рецепта.
Друго не Ви е необходимо. Освен това има един много обширен списък със хронични заболявания, страдащите от които са освободени от заплащане на потребителса такса при издаване на рецепта от джи-пи то - т.е. личния лекар НЯМА ПРАВО да поиска потребителската такса за издаване на такава рецепта!!!
2. Депакин Хроно не е в "онзи" списък и продажбата му в аптеките се извършва свободно и без рецепта. Цената за една опаковка /100 табл/ е около 20-22 лв., като се продава и на брой хапчета. Това го казвам в случай на проблем с издаването на рецептата или на протокола да не се притеснявате - може да си набавите необходимото количество докато Ви се реши проблема.
Това е, ако има още нещо - питайте, дано да съм бил полезен.

# 4
  • Мнения: 380
Д а всички тези   неща   аз ги знам и ги спазвам . но този месец личната лекарка ми поиска  някакъв констативен протокол от прегледа на детето нещо което до този момент аз не съм и носила а такъв формуляр не се ли издава само срещу издадено от нея направление.Това ми е проблема

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт