Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора


Мнения: 1 002
Кажете ми какъв уред ( електрически ) да си купя , за да го режа по-бързо и лесно , моля ви ..?
и какви вариации на салата  правите вие - зеле с какво ?  Smile
Цитирай
Аз имам едно ренде ,което го реже много финно.
Предполагам можеш да си вземеш някакъв вид кухненски робот.
Аз правя зеле,моркови,царевица,+майонеза ,а понякога слагам и риба тон.
Цитирай
И аз ползвам кухненски робот.
Много обичам зеле, настъргани моркови, сварено пилешко месо нарязано на кубчета, грозде нарязано на половинки и всичко объркано със салатен крем (продават го готов и не знам от какво се прави Embarassed ), но може да се замени с майонеза Very Happy
Цитирай

Враца

Мнения: 4 380
Майка ми си подари от онези пасатори, които имат и блендер, слаата става там супер, дори и с твърда зелка.
Иначе правим специалитета от витамини на кръстниците ни:
зеле, моркови, малко червен лук, парченце сурово червено цвекло и магданоз.
Да ти е сладка салатката зайко! Smile
Цитирай

Сливен

Мнения: 2 000
Аз използвам кухненски робот за рязане на зелето. Моят робот има 3 приставки - едро ренде, дребно ренде и за рязане на филии. Много е удобно за рязане и стъргане на плодове и зеленчуци.
Със зеле правя следната салата: 1 малка зелка настъргвам на едрото ренде. 3 моркова настъргвам на дребното ренде. 3 печени чушки нарязвам на ситно. Правя дресинг от 1 малка майонеза(200гр), 6 суп.л.кисело мляко, сол, копър, риган и черен пипер на вкус. Омесвам всичко и салатката е готова     Smile
Цитирай

Varna

Мнения: 1 399
Скоро бяхме на гости и имаше една много хубава салата със зеле - настъргано зеле, прясна краставица, царевица, праз лук или чесън /в случая беше направена с чесън/, копър и майонеза. Много е вкусна Smile
Цитирай


Мнения: 3 479
Цитат на: wa_wa
Майка ми си подари от онези пасатори, които имат и блендер, слаата става там супер, дори и с твърда зелка.
Иначе правим специалитета от витамини на кръстниците ни:
зеле, моркови, малко червен лук, парченце сурово червено цвекло и магданоз.
Да ти е сладка салатката зайко! Smile


А на блендера рязала ли си морков? Равномерно ли се нарязва? Никога не съм пробвала, защото ме е страх да не си повредя блендера с твърди продукти.
Цитирай


Мнения: 1 498
А тези кухненски роботи не отнемат ли много време за миене? Хондичка, много ми харесва рецептата ти. ще я пробвам.
Цитирай

Сливен

Мнения: 2 000
Цитат на: Теодора
А тези кухненски роботи не отнемат ли много време за миене?

Не повече от измиването на 1 купа.
Цитирай

Враца

Мнения: 4 380
Цитат на: gal4e
Цитат на: wa_wa
Майка ми си подари от онези пасатори, които имат и блендер, слаата става там супер, дори и с твърда зелка.
Иначе правим специалитета от витамини на кръстниците ни:
зеле, моркови, малко червен лук, парченце сурово червено цвекло и магданоз.
Да ти е сладка салатката зайко! Smile


А на блендера рязала ли си морков? Равномерно ли се нарязва? Никога не съм пробвала, защото ме е страх да не си повредя блендера с твърди продукти.

Да, рязахме и моркови и червено цвекло сурово, което си е твърдо, не го прави като настъргано(като форма), а на едни такива триъгълни формички. Доколкото знам и прочетохме няма проблеми за твърдите неща, стига все пак мощността на блендера да е 300 ват и нагоре и да се спазва описанието на производителя колко време може да се реже и да почива.
Цитирай


Мнения: 1 002
благодаря ви за отговорите ,
ще взема да го електрифицирам този процес , че вече ми писна да режа , в началото го режех ситно - ситно (като от машина ) , ама сега....
а мъжа ми е още по-зле и от мене ...
 Smile
Цитирай
Цитат на: Теодора
А тези кухненски роботи не отнемат ли много време за миене?...
Абе отнемат малкоооо повечко от колкото едно ренде дето се вика да изплакна. Аз основно май го ползвам като имам гости и ми трябват нещата в по-големи количества. Тогава и за "стъргане" на кашкавал него тормозя Wink
А тази рецепта я научих от една скотка и много ми хареса. Very Happy
Цитирай


Мнения: 3 452
Аз си го режа на ръка, защото обичам да е на по-широки и къси лентички, а с рендета и блендери стават много фини и сбити тел лентички.....почти на каша.....

Един от начините, по който го приготвям е:

1/4 зелка;
1/2 до една консерва царевица;
2-3 с.л. майонеза само да спомогне объркването;
доста копър, сол, олио/зехтин, малко лимонов сок/оцет.


Само да уточня - количествата са двама души, толкова хапваме с мъжа ми.....
Цитирай

София

Мнения: 3 550
Режа го на ръка. Добавям домати и чесън. Става по-свежо и воднисто от сока на доматите.
Цитирай
И аз го режа на ръка. Понякога го стържа на едро ренде ако ми се яде ситно. Иначе за салатка нарязвам зеле, прясна краставичка, настърган морков, 1 зелена чушка (прясна), 1 червена чушка, царевица, копър и магданоз. Правя дресинг от зехтин, лимонов сок, малко чесън и сол и заливам.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора