Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 4 436
Аз съм заплес Simple Smile
Та трябваше да платя две глоби от КАТ от последния път като ходихме на почивка, че на мъжа ми не му се занимава, ама доста позабравих  Rolling Eyes
На бележките пише 'Известие за глоба с фиш' и някакви банкови сметки. Също и:
'В случай, че глобата по този фиш не се плати в 7-дневен срок, се смята за влязло в сила наказателно постановление'
Та след като е минал тоя срок да ги превеждам ли на посочените сметки или нещо друго се прави / някъде другаде се плаща?

# 1
 • София
 • Мнения: 629
Плащала съм актовете от КАТ в общината (обикновено когато си плащам данъците). Говореше се за някакви промени (ако не се плати в 1месечен срок, глобата да стане двойна или нещо такова), но не са приети все още.

# 2
 • на село
 • Мнения: 1 970
Това с плащането в общините, по точно в данъчното - отдавна го няма, за съжаление.

Аз имам 1 глоба и 1 акт, които висят от 3 години и  си нямам на представа къде и как да ги платя, а съм се интересувала още същата година като ми ги направиха,
тогава казваха в нашето данъчно, че още не са пристигнали при тях,
после Данъчна администрация отказа да събира парите от глобите на КАТ и сега не знам как се процедира, ако някой е по -просветен нека ни светне  Grinning.

А тези банкови сметки - ако отида в банка те откъде ще знаят аз каква сума трябва да платя като глоба, че не си пазя разните му листчета от глобата и акта.

# 3
 • Мнения: 15
Към момента актовете от кат и всички други глоби, наложени с фиш от същите власти, се плащат в НАП - обикновено в момента на плащане на данъците... засега няма прието положение за увеличаване размера на глобата, при неплащане в срок за повече от 1 месец. Личният ми съвет - ИЗЧАКАЙ! Ако не са ти необходими услугите на общината - изкарване на данъчна оценка на имот, удостоверение за липса на данъчни задължения - най-добре е да се снишиш... все пак тия глоби имат и някакъв давностен срок... също и срок, за да пристигнат в съответната община... от 2005 година имам фиш от КАТ-Ловеч, за превишена скорост в отсечката при Угърчин, който все още не е пристигнал в данъчното..... така че - споко, не бързай да плащаш..

# 4
 • Стара Загора
 • Мнения: 1 880
ПОследния път като ни писаха фиш полицая каза "Пиша ти фиш, пък те ако могат, да си го вземат".
Нали имаше някаква неразбория около тези фишове по едно време? Нито КАТ, нито общината вземаха пари за тях. Какво стана, оправиха ли я?
Имам фиш от 2 години, писан от Софийски полицаи - още не ме е търсил никой за него. Mr. Green

# 5
 • Мнения: 4 436
А тези банкови сметки - ако отида в банка те откъде ще знаят аз каква сума трябва да платя като глоба, че не си пазя разните му листчета от глобата и акта.

Не нищо не знаят, Старо-загорския КАТ е със сметка в ДЗИ, Севлиевския в Си-банк.

Абе те са 20 лв., какво да ги влачим. А пък й колата още не сме я прехвърлили, ще вземат да ги искат от стария собственик докато се наканим.
Ще им ги преведа по сметките пък ще пазим платежните.

А по темата как НАП приспадат данъци се сетих как ме изправиха на нокти миналата година.
Имах доста хонорари и си подадох в началото на годината данъчна декларация. Падаше се, че имат да ми връщат 100 тина лв. Не си бях платила и данъка за апартамента с идеята, че те ще си го приспаднат.
И един ден ми се обажда една служителка и ми казва - "Моля явете се еди къде си да си вземете данъчният АКТ"
 newsm78 Викам брех какво огелпих пък сега. Пък то нямало било друг начин да ми приспаднат дължимото, освен като ми направят акт. Един вид - имаме да ти даваме, ама ти си недобросъвестна, така че няма да ти ги дадем всичките  ooooh!

# 6
 • София
 • Мнения: 629
 
Към момента актовете от кат и всички други глоби, наложени с фиш от същите власти, се плащат в НАП - ...

Да, с търсачката (и аз трябва да платя акт от лятото) ми излезе това .

 

# 7
 • гр.София
 • Мнения: 24
Някой да има новини по въпроса? Опитах се да намеря как се съставя платежно за да платя по банков път, но не мога да намеря ... Така като чета по форумите, излиза че никой не си ги търси тези пари ...

# 8
 • Мнения: 6
Аз също имам едни глоби - акт и два фиша, но в интерес на истината не зная на каква стойност са - забравил съм! Къде мога да разбера колко имам да плащам? Защото да превеждам едни пари по една банкова сметка........ малко ми е странно! Тази година с данък сгради нищо не ми излезе като задължение към така сериозната институция КАТ. Този който ми писа акта (ченге с поне 300 грама злато по ръцете  #2gunfire) ми викаше, че ще ми вземе колата за това ми нарушение и като се замисля ако глобите са за около 200 кинта съм на далавера - купих си юго-то за 350, карах го бесрамно дълго т.е. амортизира се напълно и едва ли някой ще ми даде повече от 100 лв за него....

# 9
 • Пловдив
 • Мнения: 402
f(x) спокойно, фиша се пише на шофьора, а не на колата. Нищо няма да пристигне при бившите собственици.
Имам един фиш от Старозагорската полиция за неправилно паркиране от началото на миналата година, нищо не излезе в данъчното, като си погасих задълженията. Още тогава полицая, който ми го писа, ми каза че системата е сбъркана и не се знае, какво ще вземат, дали ще го вземат и кога.
Така че СПОКО, изчакай.

# 10
Банковата сметка на МВР в СИБАНК АД София е вече написана на фиша, но там не е отпечатан код за вида плащане.  За да можете да направите превод, попълнете вид плащане 115000!

# 11
 • София
 • Мнения: 346
доколкото знам тези актове имат давност две год.и после отпадат Laughing

# 12
 • * oRaNgE cOuNTy *
 • Мнения: 330
f(x) спокойно, фиша се пише на шофьора, а не на колата. Нищо няма да пристигне при бившите собственици.

Аз не съм съгласна с това, защото продадохме старата кола и новите собственици са се блъснали с нея - та глобата пристигна при нас.

# 13
КЪДЕ МОГА ДА ПРОВЕРЯ НА КАКВА СТОЙНОСТ МИ Е ФИША, ЧЕ СЪМ ЗАБРАВИЛА

# 14
 • Мнения: 1 312
И аз имам фиш за плащане,но в денят,в който ми го написаха го загубих Rolling Eyes.
Ходих в НАП,но там не могат да ми вземат парите без въпросното листче,тъй като не знаят размера на глобата и съответно нямат номера на фиша.
Изпратиха ме в КАТ за проверка,там трябвало да си подам заявление да го издирят.Не отидох.
Доколкото знам глобите имат давност 2 години-след този период не ти ги търсят.Ако в това време ти потрябва документ,че не дължиш никакви данъци просто си ги плащаш на момента и това е.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт