Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 8 ноем. 2006, 19:52 ч.

За СОТ, СОД и подобни фирми за охрана.

 • 9 599
 • 25
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 6 737
По молба на мъж ми ви питам  Laughing (каза "Питай във форума"  Mr. Green)
Някои от вас ползват ли такива  услуги.Как се процедира?
1.Намираш фирма да ти сложи устройствата и след това се обаждаш на пазителите или  newsm78
2.Кои бихте препоръчали?
3.Как се свързват устройствата с централата на СОТ (СОД) ?
4.За колко време идват при евентуален сигнал?
5.Случвало ли се е на някой да влязат в къщи при активиран СОД и каква е била реакцията им?
6.Какво става при фалшива тревога от ваша страна (неволна)?
7.Ако все пак крадци успеят да изнесат нещо, СОД връща ли ви неустойка и изобщо как се процедира при такова положение?
8.Каква е цената на услугата и цената на самите устройства?
Много въпроси  Embarassed , но наистина ни интересува  Blush

# 1
 • София
 • Мнения: 975
 По принцип се спираш на фирма, която  ще те охранява. Те си разполагат датчици и предаватели , след като го съгласуват с Вас. По-сериозните фирми като 3S и Секюрити например /за други нямам информация/ имат разположени деноноищно коли в различни точки на столицата и при сигнал реагират буквално за 2-3минути.
Въпрос на Договор е дали фирмата, която те охранява ще има някакви имуществени ангажименти към Вас, ако е така ,месечният абонамент е по-висок.
Цените са различни, просто трябва да провериш.
Самите устройства /предаватели/ може да не ги купуваш, а да ги изплащаш, отново въпрос на договрка

# 2
 • София
 • Мнения: 1 727
Уфф, ако знаеш колко ти написах. И точно като му дадох публикувай, всичко взе, че отиде по дяволите.

Баща ми прави алармени и електрически инсталации и ако те интересува може да го попитам дали има възможност евентуално да погледне за какво става въпрос. Само че той работи със Секюрити, т.е. след инсталирането на всички уреди договора, който трябва да сключиш ще е със Секюрити.

По едно време работех в една такава фирма, та тогава предавателите можеше и да си ги закупиш, а можеше и да им плащаш наем. Най-ниските цени тогава бяха 25 долара, максимума беше 100, като при най-високата цена и застрахователното обезщетение е най-голямо. Но това беше преди 5-6 години и не ми се иска да те заблуждавам. Предавателят струваше 200 долара, но сигурно вече са по-евтини. Междудругото Сектрон, които доставят такава техника, имат страница в нета, може и да се ориентираш горе-долу: Есприт 728 нещо си примерно е самата централа с клавиатурката (дето набираш кода), броят на датчиците зависи от броя на помещенията, в които искате датчици, сигурно има и цени на предаватели.

При фалшива тревога трябва да се обадиш в центъра да кажеш, че има такава - няма опасност друг да го направи, защото ти първо си изключила алармата с правилен код, а и после казваш специален номер на тези от централата. Но ако не се обадиш и те дойдат, май има глоба.

На една приятелка им бяха обрали офиса с активиран сот, но ставало въпрос за адски много пари и сигнала на СОТ-а бил заглушен с някакво много мощно устройство, което не мисля, че ще използват, ако става дума за апартамент.

Извинявай, малко хаотично отговарям, но дано съм ти била полезна. Ще питам татко как вървят цените и ще ти пиша.

# 3
 • Ямбол
 • Мнения: 22 823

Някои от вас ползват ли такива  услуги.Как се процедира? - Ние ползваме за магазина. Обадихме се на фирмата и те си сложиха устройствата, но не помня колко ни взеха за включване.
1.Намираш фирма да ти сложи устройствата и след това се обаждаш на пазителите или  newsm78 - Отговорих горе.
2.Кои бихте препоръчали? - Ние сме на частен 3S СОТ
3.Как се свързват устройствата с централата на СОТ (СОД) ? - Не знам.
4.За колко време идват при евентуален сигнал? - По договор до 3 минути.
5.Случвало ли се е на някой да влязат в къщи при активиран СОД и каква е била реакцията им? - Случи ни се веднъж да разбият стъклото на магазина и са влезли. Охранителите са били там почти веднага(за две минути), защото имат дежурства и обикалят с коли денонощно по обекти. Крадците са успели да задигнат само дребните в касата(около 100лв.), с които се започва деня и няколко ваучера за телефони. 
6.Какво става при фалшива тревога от ваша страна (неволна)? - По принцип имаме договорка за 22ч., че затваряме обекта, ако останем след този час - обаждаме им се по телефона. Ако сме забравили да им се обадим - те звънят да питат каква е причината да не е включена сигналната система. Случвало се е да забравим да изключим алармата, ако се усетим навреме - обаждаме им се, но понякога докато се обадим - те вече са пристигнали. Извиняваме се - на всеки може да се случи, особено в началото докато свинем.
7.Ако все пак крадци успеят да изнесат нещо, СОД връща ли ви неустойка и изобщо как се процедира при такова положение? - Да. Покриха ни(платиха ни) откраднатото, а по договор, ако не успеят да хванат крадците изплащат до 20000 щета.
8.Каква е цената на услугата и цената на самите устройства? Цената на услугата им тук в Ямбол е 35лв. на месец.

Много въпроси  Embarassed , но наистина ни интересува  Blush - Малко подробно отговорих и не за жилище, но се надявам поне да съм те ориентирала. Peace

# 4
 • Мнения: 4 302
След като ни обраха преди точно една година (с две врати сме, едната с две касови брави) решихме да си сложим СОТ. По препоръка на един колега избрахме фирмата. Цената за инсталацията зависи от датчиците , които искате в апартамента. Ние живеем на 14-тия от 16 етажа и решихме че ако някой  иска да ни обере, висейки с въже от покрива, той е достатъчно мотивиран и нищо няма да го спре, така че си спестихме датчиците на прозорците. За сметка на това имаме на входната врата и в стаите.
Първоначалната цена беше около 600 лв. На месец плащаме 20лв, като те ни покриват застраховка на имуществото до 2 000 лв. Не държим никакви пари и бижута у дома ( не че преди обира държахме, ама нали трябва да проверят..).
Времето, обявено за реакция е 2 минути, не съм ги проверявала, но често виждам коли с лепенки на СОТ-а да обикалят из квартала.
Случвало ми се е да го задействам 3-4 пъти, звъня им веднага, чакат ме на телефона да си набера кода и това е:)
Чувствам се по спокойна откакто го имаме.

# 5
 • Sofia
 • Мнения: 722
Ще следя темата , защото и мен живо ме интересува Peace

# 6
 • София
 • Мнения: 6 737
Благодаря ви за отговорите  Hug   bouquet
Надявам се и други да се включат по темата  Hug
По повод третия ми въпрос, живо ме интересува, защото рабрах, че повечето такива фирми свързват устройствата чрез телефона, а ние нямаме домашен телефон  Sad

# 7
 • Банкя
 • Мнения: 2 382
Ние сме със СОТ и засега сме доволни Слава богу, но не сме имали инциденти освен грешки. Когато си сложихме СОТ-а и поне година след това нямахме още домашен телефон, така че явно не сме свързани чрез него, но как точно сме свързани трябва да питам мъжа ми  Embarassed

# 8
 • София
 • Мнения: 629
Благодаря ви за отговорите  Hug   bouquet
Надявам се и други да се включат по темата  Hug
По повод третия ми въпрос, живо ме интересува, защото рабрах, че повечето такива фирми свързват устройствата чрез телефона, а ние нямаме домашен телефон  Sad

Няма проблем. Става с предавател (ние ползваме такъв за къщата). За него се плаща депозит (преди около 2г. беше 100 евро) или такса всеки месец (но така не е изгодно).
Ние сме към СОТ 161. Месечната такса е към 20 лева.
По скъпото е техниката и инсталирането и (не помня с точност, но някъде към 600лв).

# 9
 • София
 • Мнения: 6 737
Благодаря ви още веднъж  Hug
Ето породиха ми се въпроси от темата за опита за обир при Карчева  ooooh!
Може ли СОТ-а да бъде пуснат и през нощта?Няма ли да се задействат сензорите за движение от нас в стаите  newsm78 Изобщо има ли такъв начин или те пазят само когато ни няма Thinking Аз искам и нас да пазят като ще пазят въобще   Embarassed  Crazy ooooh!

# 10
 • София
 • Мнения: 629

Може ли СОТ-а да бъде пуснат и през нощта?Няма ли да се задействат сензорите за движение от нас в стаите  newsm78 Изобщо има ли такъв начин или те пазят само когато ни няма Thinking Аз искам и нас да пазят като ще пазят въобще   Embarassed  Crazy ooooh!

Да, алармата може да се настройва в зависимост от това дали има някой (аз винаги я оставям без сензорите за движение защото имам 2 кучета). Тогава реагират само датчиците на вратата и прозорците.

# 11
 • София
 • Мнения: 6 737
Мерси Дарра, а паник бутон има ли, или нещо такова заради което може да ги извикаш при нужда  Embarassed

# 12
 • София
 • Мнения: 3 270
За цената на различните фирми - моят мъж провери и излиза средно над 1000 лв. инсталирането (+- 100лв за различните фирми), после месечните такси  са приблизително еднакви  - 20 - 30 лв.
Лошото е обаче, че съм чувала за много случаи при които служители от такива фирми са в комбина с крадци. Изплащат ти уж някакви пари, ама те никога не могат да ти покрият загубите.
Да, Дамаянти има и паник бутони и при нужда да ги викнеш.

Така, че много се замислям има ли смисъл да си включваш такива системи  Thinking

# 13
 • София
 • Мнения: 6 737
Смисъл има, защото не може да мръднеш по-далече за няколко дни без да се притесняваш.А има и застраховки.
Аз за това питам, защото има фирми и фирми  Hug Някои безизвестни може и да са в комбина, но едва ли например голяма фирма като 161 би си позволила да има такива служители  Thinking
Ние се обадихме вече на една фирма.Явно преди години е било доста скъпо, но сега не е толкова.Изобщо не става дума за 1000 лева  Shocked Но за да не подвеждам, като сложим ще ви пиша цената  Hug
БЛАГОДАРЯ ВИ момичета  Hug   bouquet

# 14
 • Sofia
 • Мнения: 3 162
Дамаянти, пиши подробности като се свържете със СОТ-а Grinning Покрай Карчева и мен ме подгони параноята Simple Smile и се замислям сериозно дали да не се включим и ние...не , че има нещо ценно в нас, но както казваш ти, достатъчно ще е да изнесат техниката Wink
Успех Peace

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт