Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 410
Какво приготвяте с карфиол?
Много го харесвам този зеленчук, било то пресен за хрупкане или салата, или в туршийката...

Измислих следната супа. казвам измислих, защото така ми дойде отръки и не съм я чела никъде.
Та един ден се чудих каква да е супата за Борис за вечеря и:

Задуших лук, добавих нарязани на дребно морковчета. След малко добавих и нарязана на ситно зелена пиперка. Като омекнаха сложих картоф нарязан на кубчета, долях бульон от сварено пилешко.  Като пооменка картофа, добавих и надробения на парченца карфиол. Също ситно нарязана целина (керевиз). Подправки - по желание, сол и чер пипер задължително слагам.
Реших обаче, да не я застройвам със сурово яйце!
Когато дойде момента за вечеря, сварих едно яйце до твърдо. Обелих го и го нарязах на ситно на дъното на купичката на Борис. Затоплих супата и започнах да сипвам върху яйцето. Добре го разбърках. Добавих 1-2 чаени лъжички кисело мляко. 

на моя младеж много му се услади, надявам се и на вас!
Цитирай

София

Мнения: 1 946
Правя супа с карфиол.Слагам си туршия от него.Паниран също правих преди няколко дни.има и рецепти за задушен в комбинация с други зеленчуци.МНого вкусен зеленчук е.
Цитирай

София

Мнения: 167
Обичам го във всякакви варианти. Любимо - паниран карфиол, най-често (защото е най-бързо) - задушен с чесън и малко магданоз.
Цитирай
Вкусна е и салата от сварен (но не преварен) карфиол, нарязан на тънки лентички лук (и намачкам със сол), черни маслини без костилки, черен пипер и лека майонеза.
При мен тази рецепта се получи на принципа на импровизацията  Smile
Опитайте я.
Иначе може да се направи и угретен от карфиол.
Цитирай

DE

Мнения: 4 599
В къщи карфиола го ядем само така:
Леко го сварявам накъсан на розички в подсолена вода. Слагам го изцеден в йенска тавичка, слагам на парченца шунка, варено пилешко или колбас някакъв, някакво кашкавалено или миризливо сиренце (ементал, едамер, синё сирене....) на парченца (повечко, че става по-вкусно) и заливам със сос бешамел (по-гъстичък). В соса слагам черен пипер и/или куркума. Запичам докато се зачерви отгоре. И студено и топло е много вкусно.

как го правите паниран карфиола? Сварявате ли го предвaрително? Има ли някакви тънкости?
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Ето моята любима рецепта: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=106353.msg2412011;topicseen#msg2412011

А ето и други вкусни предложения: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=132998.msg2618802;topicseen#msg2618802

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=46174.msg862442;topicseen#msg862442

 Паниран карфиол: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=133368.0   Peace
Цитирай

София

Мнения: 167
как го правите паниран карфиола? Сварявате ли го предвaрително? Има ли някакви тънкости?

Аз го посварявам съвсеееееем леко, или може би бланширам накъсан на цветчета, след това овалвам в брашно, яйце и галета и пържа.
Много е вкусно.
Чувала съм, че може и суров да се панира, но не съм опитвала, не знам какъв е резултатът.
Цитирай

София - Надежда 2

Мнения: 150
Много обичаме вкъщи паниран карфиол. Мисля да си сложа във фризера за зимата накъсан на розички и в пликчета. После само кипвам подсолена вода, изсипвам пликчето и изчаквам няколко минути колкото да се размрази и е готов за паниране.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.