Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 11 ян. 2005, 08:54 ч.

кори за баница?

  • 924
  • 8
  •   1
Отговори
  • Софийското поле
  • Мнения: 211
Можете ли да ми кажете с какво тесто стават най-хубави корите за баница? И как баницата да остане по-дълго време мекичка, че аз като я направя и като изстине става като камък. Благодаря.

# 1
  • Мнения: 6 142
Защо се главоболиш да точиш, като на пазара има толкова хубави готови кори? Аз лично предпочитам "Фамилия".

А за меката баница - вече имаше доста рецепти за баници в по-предни теми - разгледай ги. Аз лично правя баницата с много кисело мляко - цяла кофичка, или пък смесвам яйцата с прясно мляко и заливам баницата преди печене. И в двата случая става пухкава. Вероятно става твърда, защото е суха. просто увеличи млякото, което използваш, не забравяй и мазнина - олио, течен маргарин.
   Накрая като я изпечеш, я наръси в водичка и я увий с хартия и кърпа - "да отиде с попа на нивата". Така и коричката отгоре поомеква и се задушава.

# 2
  • Сливен
  • Мнения: 2 000
Аз използвам готови кори "Фамилия". Не смятам, че ако аз си ги правя ще станат по-хубави. А за да не ти става твърда баницата, трябва след като я извадиш от фурната да я напръскаш с малко вода и да я покриеш с 1-2 кърпи за да се задуши.

# 3
  • Мнения: 1 798
Цитат на: Катя (Сливен)
Аз използвам готови кори "Фамилия". Не смятам, че ако аз си ги правя ще станат по-хубави. А за да не ти става твърда баницата, трябва след като я извадиш от фурната да я напръскаш с малко вода и да я покриеш с 1-2 кърпи за да се задуши.

И аз по същия начин.

# 4
  • Хасково
  • Мнения: 832
Аз също използвам кори Фамилия и съм много доволна.А баницата за да е мекичка като наредя корите и плънка нарязвам я и я заливам с 1 шишенце газирана вода разбито с 2-3 яйца /може и повече ако имаш/ пека и след като я извадя от фурната я напръсквам с вода и покривам с кърпа. Мога да ти гарантирам и че след 3 дни /ако остане което не е за вярване/ ще си остане мекичка!

# 5
  • София
  • Мнения: 246
Аз рядко ползвам готови кори. Честно казано си ги точа.

# 6
  • пътя за Сърбия, леко вляво...
  • Мнения: 370
И аз си точа корите- не ми харесват готовите и това си е. Някак като гумени ми стоят, не поемат нищо от сокчето на баницата... А и наистина не могат да се сравнят с моите кори... Не че се хваля, ама...  Stuck Out Tongue

# 7
  • Мнения: 3 452
Независимо колко "мека"  Wink  е рецептата за баница, наистина мека става като се претопли за 1/2 до 1 минута на микровълновата. И 5 дена да е стояла баницата (макр че у дома не се задържа) след микровелето е супер пухкава. Пробвай, ако не ти се получава мека баница Wink ....

# 8
  • Според сезона
  • Мнения: 296
Има едни кори Сърбиянка - правят се по ръчна технолгия. Взимала съм ги от Коме и Фантастико -много подходящи за бюрек , тиквеник и щрудел

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт