Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 6 167
кремът на еклерите ( традиционния с мляко, яйца, брашно и ванилия)
понякога се пресича, т.е изпълнявам всичко по рецептата, бъркам на слаб огън до полудяване,
и изведнуж става като грис!
къде бъркам!? Crying or Very sad
хората имат проблеми с еклерите, аз с най-елементарния крем! Crying or Very sad Crying or Very sad
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
да не би да не изравняваш температурите на кипналото мляко и сместа от яйцата и брашното и другия вариант е млякото да не е хубаво!

Аз ти препоръчвам следния крем.Кипваш 200 гр. мляко с 200 грама течна сметана.Добавяш 1/2 пакетче пудинг ванилия на Д-р Йоткер .
Цитирай


Мнения: 9 731
Явно понякога ти е по-височка температурата и яйцата се пресичат!Бъркай на по-ниска температура!И понеже в яйцето това което се пресича е белтъкът,може да го отделиш и да слагаш само жълтъци!
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Аз никога не слагам яйцата в началото, разбърквам жълтъците, издърпвам на страна вече сгъстилият се крем и на тънка струя ги прибавям, като бъркам непрекъснато и връщам на котлона. После идва ред и на маслото.
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 114
Аз разбърквам жълтъците с малко мляко, както и захарта+нишесте с малко мляко, смесвам всичко и доливам цялото количество мляко.....на огъня и бъркам с телта за яйца, когато е котов крема и поизстине леко, добявям белтъците на сняг и става срахотия. Very Happy
Цитирай


Мнения: 6 167
Много благодаря за отговорите!
наистина, следващия път просто ще разделя жълтъците от белтъците.
Черпя ви с еклерите си..  крема е леко странен, но .. продуктите са си вътре ( както казва мъжа ми 35)

Цитирай

София

Мнения: 1 946
яйцата се прибавят едно по едно.след пълното поглъщане на всяко се прибавя следващото.утре сутринта ще напиша моята рецепта за еклери винаги са се получавали
Цитирай

София - Надежда 2

Мнения: 150
Леля ми е сладкарка и ме е научи да слагам яйцата при температура, при която мога да си държа пръста в сместа без да ме пари.  Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Еклерчетата изглеждат страхотно! Peace
Цитирай

София

Мнения: 1 946
Давам рецептата.Винаги са ставали.Понякога,когато ги правя и нямаммного време правя и обикновен крем Ванилия.Долу ще дам и неговата рецепта.
Еклери:
500 гр вода,250 гр брашно,125 гр масло,7 яйца.
Кипваме водата и в нея слагаме маслото.Чакаме да кипне.Сипваме брашното и бъркаме с дървена лъжица,докато тестото се отлепи от съда.Сваляме от огъня и чакаме да поизстине.Прибавяме яйцата едно по едно.След всяко яйце,бъркаме докато се поеме от тестотот.Сипваме с лъжица в намазана тава на пазстояние.печем в лека фурна.Като изстинат ги срязваме и пълним с крем.
Крем:! литър пр.мляко,300гр захар,4 яйца,150 гр брашно,ванилия(слагала съм и течна).Кипваме млякото със захарта.Яйцата,брашното и малко от млякото се разбиват ,докто се получи гладка редка кашичка.съединяваме с кипящото мляко,като бъркаме непрекъснато ,като поизстине ,ароматизираме с ванилията.
Втори крем:1 литър пр.мляко се кипва.4 жълтъка,се разбиват с 8 с.л. захар +4с.л.равни брашно,1 ванилия.Много е лек и този крем.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.