Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 9 ноем. 2006, 19:53 ч.
  • Преглеждания  14 923  Мнения  19  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 947
Момичета ,помагайте!Как да направя салата от ряпа.Много ми се е дояла.Аз знам ,че трябва да я сваря и да подправя с олио,и магданоз.Само това ли е?

Реклама
# 1
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 251
Ама защо да я вариш?
Моя мъж настъргва ряпа и моркови на едрото ренде, добавя олио, оцет (или лимонов сок), магданоз и си я хрупаме здраво. Много вкусна става!

# 2
  • София
  • Мнения: 1 947
Мерси!Не се бях сетила за този вариант!

# 3
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Опитай и един японски вариант -сурова настъргана ряпа, соев сос с малко(по възможност кафява)захар и сусам. А ако имаш и сусемено олио, може да прибавиш 3-4 капки. Ако пък обичате люто, ръсни и малко чили.

Използвам същият сос и за салата от моркови или краставици - супер е!

# 4
  • София
  • Мнения: 168
Ами ние я настъргваме и ако е люта леко я посоляваме, изстискваме и подправяме с оцет и олио. Аз предпочитам и да е смесена с настъргани моркови.

# 5
  • Мнения: 5 290
Ами ние я настъргваме и ако е люта леко я посоляваме, изстискваме и подправяме с оцет и олио. Аз предпочитам и да е смесена с настъргани моркови.

а заради п...нето което се получава от нея - винаги като я настържа, накисвам за поне 20 мин. във вода и тогава изцеждам и нататък с моркови, оцет и олио/зехтин.

и като Нат - аз я обичам със соев сос и сусам  Hug

# 6
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 865
 #Shocked Тази тема е за номинация  Twisted Evil #Crazy

# 7
  • Мнения: 1 403
А, коя ряпа е най хубава за салата  newsm78 И аз така бях пощуряла тия дни за пуста салата, ама не ми хареса  Sad взимах от тази розовата и нещо хи4 я нямаше  Tired

# 8
  • Мнения: 5 290
има една бяла и дълга ряпа  - май "японска" и казват - доста е водниста, не люти и не е жилава.  Или обикновена бяла

# 9
  • БУРГАС
  • Мнения: 1 545
Ами ние я настъргваме и ако е люта леко я посоляваме, изстискваме и подправяме с оцет и олио. Аз предпочитам и да е смесена с настъргани моркови.

а заради п...нето което се получава от нея - винаги като я настържа, накисвам за поне 20 мин. във вода и тогава изцеждам и нататък с моркови, оцет и олио/зехтин.
======================================================================
 smile3521

# 10
  • София
  • Мнения: 975
Или обикновена черна, тя е малко по-лютичка, ако харесваш по-пикантен вкус

# 11
  • Пазарджик
  • Мнения: 603
в момента имам бяла и розова ряпа-и двете ни харесват,защото си падаме по всякакъв вид салати и туршии  Mr. Green
И аз я настъргвам,заедно с моркови,подправям с оцет,олио,сол и магданоз,може и натрошени орехи-става супер  Peace

# 12
  • Джунгландия
  • Мнения: 3 805
мой вариант:

настъргана ряпа(изцеждам)
настържани моркови
настъргано червено цвекло(и то сурово- много е полезно)
олио, оцет, сол

Резултатът е лилавичък

# 13
  • София
  • Мнения: 3 447
Сурова, с моркови. Можеш да добавиш и една ябълка - омекотява острия вкус на ряпата  Peace

# 14
  • z point
  • Мнения: 411
Към посочените по-горе варианти, моето допълнение -
вместо разбъркана, можеш да поднесеш салатата на три цветни купчинки
(морков, ряпа, цвекло), отделно овкусени със сол, олио и лимон,
после купчинките поръсвам със запечени на сух тиган семенца от лен и сусам - щедро.
Красиво се получава, а и вкусно  Heart Eyes

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт