Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора

София

Мнения: 1 946
Момичета ,помагайте!Как да направя салата от ряпа.Много ми се е дояла.Аз знам ,че трябва да я сваря и да подправя с олио,и магданоз.Само това ли е?
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Ама защо да я вариш?
Моя мъж настъргва ряпа и моркови на едрото ренде, добавя олио, оцет (или лимонов сок), магданоз и си я хрупаме здраво. Много вкусна става!
Цитирай

София

Мнения: 1 946
Мерси!Не се бях сетила за този вариант!
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Опитай и един японски вариант -сурова настъргана ряпа, соев сос с малко(по възможност кафява)захар и сусам. А ако имаш и сусемено олио, може да прибавиш 3-4 капки. Ако пък обичате люто, ръсни и малко чили.

Използвам същият сос и за салата от моркови или краставици - супер е!
Цитирай

София

Мнения: 167
Ами ние я настъргваме и ако е люта леко я посоляваме, изстискваме и подправяме с оцет и олио. Аз предпочитам и да е смесена с настъргани моркови.
Цитирай


Мнения: 4 740
Ами ние я настъргваме и ако е люта леко я посоляваме, изстискваме и подправяме с оцет и олио. Аз предпочитам и да е смесена с настъргани моркови.

а заради п...нето което се получава от нея - винаги като я настържа, накисвам за поне 20 мин. във вода и тогава изцеждам и нататък с моркови, оцет и олио/зехтин.

и като Нат - аз я обичам със соев сос и сусам  Hug
Цитирай

Въпрос на гледна точка...

Мнения: 865
 #Shocked Тази тема е за номинация  Twisted Evil #Crazy
Цитирай


Мнения: 1 400
А, коя ряпа е най хубава за салата  newsm78 И аз така бях пощуряла тия дни за пуста салата, ама не ми хареса  Sad взимах от тази розовата и нещо хи4 я нямаше  Tired
Цитирай


Мнения: 4 740
има една бяла и дълга ряпа  - май "японска" и казват - доста е водниста, не люти и не е жилава.  Или обикновена бяла
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 1 545
Ами ние я настъргваме и ако е люта леко я посоляваме, изстискваме и подправяме с оцет и олио. Аз предпочитам и да е смесена с настъргани моркови.

а заради п...нето което се получава от нея - винаги като я настържа, накисвам за поне 20 мин. във вода и тогава изцеждам и нататък с моркови, оцет и олио/зехтин.
======================================================================
 smile3521
Цитирай

София

Мнения: 975
Или обикновена черна, тя е малко по-лютичка, ако харесваш по-пикантен вкус
Цитирай

Пазарджик

Мнения: 603
в момента имам бяла и розова ряпа-и двете ни харесват,защото си падаме по всякакъв вид салати и туршии  Mr. Green
И аз я настъргвам,заедно с моркови,подправям с оцет,олио,сол и магданоз,може и натрошени орехи-става супер  Peace
Цитирай

Джунгландия

Мнения: 3 805
мой вариант:

настъргана ряпа(изцеждам)
настържани моркови
настъргано червено цвекло(и то сурово- много е полезно)
олио, оцет, сол

Резултатът е лилавичък
Цитирай

София

Мнения: 3 447
Сурова, с моркови. Можеш да добавиш и една ябълка - омекотява острия вкус на ряпата  Peace
Цитирай

z point

Мнения: 408
Към посочените по-горе варианти, моето допълнение -
вместо разбъркана, можеш да поднесеш салатата на три цветни купчинки
(морков, ряпа, цвекло), отделно овкусени със сол, олио и лимон,
после купчинките поръсвам със запечени на сух тиган семенца от лен и сусам - щедро.
Красиво се получава, а и вкусно  Love
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора