Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 10 ноем. 2006, 19:15 ч.
  • Преглеждания  964  Мнения  21  Онлайн  1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 434
Здравейте,
искам да випитам как да добавя пиперка в пюрето от картоф в смисъл да я сваря ли и да я обеля и да я пасирам или нещо друго?

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 2 197
Защо не пробваш първо да я опечеш, защото ако трябва да я вариш много време ще ти трябва.

# 2
  • София
  • Мнения: 11 613
Нарязана на по-едри парчета чушка слагах да се вари с другите зеленчуци. Като омекне я вадех, отделях люспата и връщах обратно. След това пасирах заедно с останалите зеленчуци.
 

# 3
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 263
Слагах чушката заедно с другите зеленчуци, не съм я белила, после всичко пасирах и бебчо си хапваше с кеф!  Grinning

# 4
  • Бургас
  • Мнения: 997
Майка ми като прави лютеница леко сварява чушките и те много лесно се белят

# 5
  • Варна/София
  • Мнения: 1 761
Нарязана на по-едри парчета чушка слагах да се вари с другите зеленчуци. Като омекне я вадех, отделях люспата и връщах обратно. След това пасирах заедно с останалите зеленчуци.
 
И аз така го правех Peace

# 6
  • Бургас
  • Мнения: 9 334
Аз пека чушките и след това ги пасирам,но и със сваряване ще стане.Струва ми се обаче,че люспата е препоръчително да се махне.

# 7
  • пред компютъра
  • Мнения: 3 042
Нарязана на по-едри парчета чушка слагах да се вари с другите зеленчуци. Като омекне я вадех, отделях люспата и връщах обратно. След това пасирах заедно с останалите зеленчуци.
 
Peace

и аз така правя, но понеже Злати вече е голям не пасирам, а нарязвам чушката на ситно след като я обеля.

# 8
  • София
  • Мнения: 5 344
Аз вара /или права на пара/ по-голямо количество чушки, когато са добре сварени люспата се бели лесно, после слагам заедно с другите сварени зеленчуци в пликчета и замръзявам. Но е хубаво чушката да се бели, поне така ни каза педито, а и много други майки.

# 9
  • Varna
  • Мнения: 1 439
Явно само аз не я беля, варя, пасирам и давам  Blush

# 10
  • наоколо
  • Мнения: 532
Може и по двата начина: първо да я опечеш и обелиш  и после си я пасираш с картофа или я вариш срязана на 2-3 големи парчета и после с лъжица или нож си отделяш вътрешността и си пасираш с картофа или др. зеленчук.

# 11
  • Старата столица
  • Мнения: 5 363
Слагах чушката заедно с другите зеленчуци, не съм я белила, после всичко пасирах и бебчо си хапваше с кеф!  Grinning
И аз така,не съм я белила.

# 12
  • Atlanta ,USA
  • Мнения: 2 850
Явно само аз не я беля, варя, пасирам и давам  Blush
Не си само ти . Peace

# 13
Аз съм правила и двата варианта - и печена и сварена, но задължително беля. Моето момиче предпочита печения вариант. Ако вариш директно слагаш към другите зеленчуци, белиш и пасираш.

# 14
  • Мнения: 5 003
 Аз първо я пека,беля, а после и варя. Пасирам и слагам към картофа.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт