Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 ноем. 2006, 20:28 ч.

Как пил.гърди да не стават сухи?

  • 13 155
  • 16
  •   1
Отговори
  • Sf
  • Мнения: 3 117
Когато искам да приготвя пил. гърди - независимо дали самостоятелно или като ястие винаги стават много сухи /и честно да си призная за това ги отбягвам/.Пробвала съм какво ли не, ами не става.Имате ли вие някакъв метод на приготвяне на пустите пил. гърди, чрез който да не стават сухи?

# 1
  • Мнения: 8 505
Мариновам ги с вино + подправки.И пека под фолио.

# 2
  • варненка от София
  • Мнения: 4 663
Ето една много сполучлива и вкусна рецепта.

Пилешки гърди с кашкавал и майонеза.
В йенска тенджера нареждаш гърдите, отгоре наръсваш обилно с настърган кашкавал, най-отгоре мажеш с едно пакетче майонеза. Захлупваш и печеш около час  и половина във умерена фурна.

# 3
  • София
  • Мнения: 1 458
подръж ги в марина мин. 1 час преди готвене, може и повече.
Например в прясно мляко, вино и подправки.
Мед и соев сос.

Аз ги приготвям редовно със сметана и кисело мляко, топено сирене, може и гъби и кашкавал и стават много вкусни и крехки. Може и с майонеза и кисело мляко, вместо сметана. Задължително ги пека покрити.

# 4
  • Мнения: 5 831
Тук съм дала рецептата за пилешките пържоли, както аз ги приготвям.Стават много сочни.И тайната е в лимоновия сок.  chef

# 5
  • Smallville
  • Мнения: 993
Стават крехки,ако се мариноват в зехтин или олио.Освен това добавям соев сос и пека открити,понякога залети със заквасена сметана или без само поръсени с галета,но винаги стават крехки,ние само гърди ядем,така че съм се специализирала  chef

# 6
  • най-шареното място
  • Мнения: 7 861
Аз готвя само бързи и с малко обработка рецепти. Ето любимата ни пилешка - супер бърза и сочна /приготвя се за минути/:

пилешки гърди /може и бон филе/ се нарязват на парчета като кебап и се поръсват обилно с подправката на Котами за пиле Кентъки. Хубаво се овалват и престояват няколко часа/често го пропускам, но никой не е усетил/.
После се "запечетват" в тиган с загрята мазнина /олио или зехтин, в който може да е задушен лук ако желаете/
Като побелеят и леко се задушат се заливат с малко вода или вино и се доваряват. Може и да се допекат на фурна с картофки наоколо.

# 7
  • Варна
  • Мнения: 754
В 90 % от случаите мажа пилето с горчица от предния ден. Става доста вкусно Simple Smile

# 8
  • София
  • Мнения: 22 412
Любимите ми  Wink
Повечето яденета готвя с пилешки гърди.
Месото нарязано на кубчета го запържвам оваляно в брашно.Изваждам го от мазнината и продължавам с другите продукти.
Без значение какво е яденето - месото го прибавям към средата на готвенето и резултатът е винаги - много крехко месо.

ПП. За да е крехко  месото - може да се маринова в един белтък и да постои 30 мин преди готвенето.

# 9
  • Sf
  • Мнения: 3 117
Момичета, благодаря ви, страхотни идеи, ще пробвам всичките да видим кое най ще ми допадне.

# 10
  • Мелбърн, Австралия
  • Мнения: 780
Слагам ги под фолио в хладилника в марината от соев сос и чесън на прах за около половин час. После пека на скарата. Това е любимата ни рецепта.

# 11
  • Мнения: 286
Редиш ги в тавичка, заливаш ги с кисело мляко ,което си разбъркала с 1 с.л копър и печеш докато останат на масло.
Другия вариант е този:заливаш ги с кола и кетчуп и ги задушаваш на котлона около час.Стават сладко -кисели и много сочни.На нас много ни харесват така

# 12
  • Кацнала на едно дърво.
  • Мнения: 3 162
Стават крехки,ако се мариноват в зехтин или олио.Освен това добавям соев сос и пека открити,понякога залети със заквасена сметана или без само поръсени с галета,но винаги стават крехки,ние само гърди ядем,така че съм се специализирала  chef
И аз така, заливам ги вечерта, слагам ги в хладилника и на другия ден ги пека на скара (най-често).

# 13
  • между два живота
  • Мнения: 1 916
Мариноваш в соев сос, чесън, вино или бира /малко/, малко чили сос и горчица, после топиш в разбито яйце и овалваш в смлян корнфлейкс. В намазнена добре тава ги нареждаш и печеш от едната и от другата страна. Става много вкусно. Тази рецепта е на Звездев.

# 14
  • София
  • Мнения: 4 813
много бързи и сочни стават като се нарежат на хапки и се задушат със сметана. най-напред ги слагам в загрят тефлонов тиган и ги бъркам, докато побелеят. добавям кофичка заквасена сметана и подправки, намалявам котлона и ги задушавам двайсетина минути. нямат време да изсъхнат Simple Smile

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт