«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

ƒеца от 1 до 6 г.
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора

“ук и сега

ћнени€: 2 282
«дравейте,
пишем поредното домашно. ћалко в последни€ момент, ама този петък б€ха цели 3... “а така,  атето прави преразказ на басн€та за ўъркела и вълка.

Ќакратко: Ќа вълчо му заседнала кост в гърлото, помолил щъркела за помощ, и му обещал отплата. ўъркелът му помогнал, а вълчо вместо отплата го изгонил, и му казал: радвай се, че не те из€дох. ƒотук добре, ама след това тр€бвало да има и поука. јз нещо не мога да € формулирам, струва ми се, че липсва част от истори€та. ћол€, помагайте, става ли нещо друго там?
«а жалост, гугъла не помогна, ни на български, ни на руски.
÷итирай

Varna

ћнени€: 1 399
Ќищо друго не става  Laughing
ќбщо взето, извода е, че груби€ните не зна€т що е то благодарност.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 966
вълкът козината си мени, нрава не. ћайтап това беше поука към друга приказка.

много са тъпи тези басни, но май детето ще тр€бва да напише то какво си мисли.

например понеже вълка има лош нрав, и е подъл (подвежда щърка да му помогне), а после го гони и заплашва (направо мутра  Mr. Green) с из€ждане. “ова поведение е за осъждане - безспорно вълкът е много лош, но не бива да обезкуражава добрите. щърка си тръгва без да му е отмъстил. Very Happy.

Ќещо е нетипично в тази басн€, обикновено вълкът е лош, но глупав. “ози вълк е хитър, подмолен, заблуждаващ, злоупотреб€ващ с чуждата доброта и доверие. “ипични качества за лисица. »маше такава приказка с лисицата и чаплата.

—ъжел€вам, ама май не съм в помощ. “ака както € описваш тази басн€, никак не е поучителна, в смисъл, че излиза, че колкото и да си лош и да мамиш, н€ма възмездие за теб.
÷итирай


ћнени€: 1 610
"Ќасилниците и груби€ните често не зна€т какво е благодарност".
 ўъркела бил лекар - варианта, който чета в момента. "Ќезависимо какъв ти е пациента тр€бва да бъде спасен." "Ќаправи добро пък го хвърли на в€търа".
÷итирай

“ук и сега

ћнени€: 2 282
Ќаправо не е за в€рване, че нищо друго не става! ¬се си представ€х как нещо става, и вълчо разбира, че не тр€бва така Smile или поне си пати лошо...
“ака както € описваш тази басн€, никак не е поучителна, в смисъл, че излиза, че колкото и да си лош и да мамиш, н€ма възмездие за теб.
“ова ме притесн€ва и мен. Ќо ви благодар€ за предложени€та за поуки, чудесни са (като имам предвид с какво разполагаме). ўе остана още във форума, ако се окаже, че н€кой се сеща за подробност, ко€то ми е уб€гнала. » ако н€ма, ще преспим върху мисълта и утре ще напишем поуката, ко€то формулира щерката.

÷итирай


ћнени€: 3 838
¬ълчо е много неблагодарен, сторили са му добро, а той се е отнесъл грубо и лошо към щъркела. Ќе е хубаво, да постъпва така. “р€бва да си благодарен и да цениш, вс€ко сторено ти добро. ≈й, това си мисл€, че тр€бва да напише детето, поне от това, което разказваш. »наче, много, много, не се сещам за тази приказка.  (Ќеверо€тни сладури сте, в момента се сме€ с глас, просто, защото не ми е дошло още до главата това чудо, а иначе това по-горе, съм го написала съвсем сериозно, така ги виждам нещата.)newsm78 Laughing Laughing Laughing
« ѕоследна редакци€: нд, 12 ное 2006, 21:54 от teo7777 »
÷итирай

“ук и сега

ћнени€: 2 282
¬ервай ми, догодина и това ще ви дойде на главата  Wink
» на мен вече ми е смешно, защото мисленето приключи  Very Happy ѕоследно на заспиване щерката го формулира така: направи добро, и го отблъсни зад гърба си  Mr. Green което ме навежда на мисълта, че в градината са говорили за "направи добро, па го хвърли зад гърба си". ќт друга страна, щъркела в нейната верси€ си иска отплатата, не е особено благороден и той май  Wink
Ѕлагодар€ ви много!
÷итирай


ћнени€: 2 789
ѕоследно на заспиване щерката го формулира така: направи добро, и го отблъсни зад гърба си  Mr. Green което ме навежда на мисълта, че в градината са говорили за "направи добро, па го хвърли зад гърба си".
» на мен, това първо ми хрумна, май това е извода, които се опитва да внуши басн€та, да помагаш, но да не очакваш отплата, независимо какво са ти обещали, важното е че си помогнал...
  Ќе си падам особено по басни но ми харесва да слушам изводите на дечурлигата от т€х  Very Happy
÷итирай


ћнени€: 3 838
................................. направи добро, и го отблъсни зад гърба си  Mr. Green което ме навежда на мисълта, че в градината са говорили за "направи добро, па го хвърли зад гърба си". ...................
ƒа, сега, като си го написала, се сещам, че точно това беше поуката от тази басн€. ћай дъщеричката ти е по-умна от нас. rotfImao Ѕраво на не€. bouquet
÷итирай

Varna

ћнени€: 1 399
÷итат
“ака както € описваш тази басн€, никак не е поучителна, в смисъл, че излиза, че колкото и да си лош и да мамиш, н€ма възмездие за теб.
јми не е съвсем така.
¬същност басн€та е произведение, в което се осмиват отрицателни човешки черти, представени чрез образа на животни.
¬ случа€ е неблагодарността. “ака че, има си поука - какви не тр€бва да бъдем и че тр€бва да постъпваме по друг начин Wink


÷итирай

съвсем наблизо

ћнени€: 3 156
«дравейте,
пишем поредното домашно. ћалко в последни€ момент, ама този петък б€ха цели 3... “а така,  атето прави преразказ на басн€та за ўъркела и вълка.

Ќакратко: Ќа вълчо му заседнала кост в гърлото, помолил щъркела за помощ, и му обещал отплата. ўъркелът му помогнал, а вълчо вместо отплата го изгонил, и му казал: радвай се, че не те из€дох.
¬ нашата книга е с мечка и щъркел. “ръгнал си щъркела, минало време, пак заседнала кост в гърлото на мечката / вълка и т€/той извикала веднага щъркела. “ой извадил клещите и казал отвар€й уста, първо да ти извад€ зъбите, та да не ми отхапеш главата, а пък после ще ти махна костта. “€ се развикала, че два зъба само има и без т€х не иска да остава и той й казал и без т€х ще останеш щом така се отплащаш за доброто, което ти сторих и € оставил с костта. ѕри което √аби казва ўо?
÷итирай


ћнени€: 6 004
—поред мен извода е, че тр€бва да прецен€ваш човека , на когото тръгваш да помагаш....за да не изпаднеш сами€т ти в беда.........нещо такова ......но това е за по- големи.......
÷итирай

Ѕургас - Ќесебър - ¬лас и аз вече незнам точно къде

ћнени€: 1 264
 ра€т на басн€та е :

ѕоука тук каква очакваш ?
Ќедей дори да се оплакваш !
ўом , без да ти е обещал
неблагодарникът награда ,
за него сво€т труд си дал ,
помни , така ти се и пада !

 Hug
÷итирай

“ук и сега

ћнени€: 2 282
¬ай, вай, колко невъзпитателно.... но пък реалистично Smile
ќтново благодар€!
¬арианта на Very nice ми хареса най-много  Laughing
÷итирай

Ѕургас - Ќесебър - ¬лас и аз вече незнам точно къде

ћнени€: 1 264
јко все още ти тр€бва басн€та мога да € препиша ц€лата  Smile
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора