Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Хрупкави емпанадас

  • 13 ноем. 2006, 09:09 ч.
  • Преглеждания  6 600  Мнения  4  Онлайн  1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 1 656
Замесва се тесто от 350 грама брашно,1/2 ч.л сол,150 гр. разтопен маргарин или масло.
Брашното се смесва със солта и се добавя маргарина.замесва се докато тестото стане на трохи.След това добавяте водичка за да стане меко тесто.Оставяте да почине около 15-20 минути.
Правите плънка каквато обичате като гледате да не е течна ,за да не стане тестото глетаво.
Аз правя като запържвам лук,кайма.ситно нарязани маслинки и кашкавал.

Разточва се тестото на много тънко и се режат кръгчета.В средата на всяко слагате от вече изстиналата плънка.Сгъват се на две на полумесеци и аз лично ги затискам отстрани с вилица за да се запечатат хубаво.
Пекат се при предварително загрята фурна на 200 градуса.Може да се намажат отгоре с яйце.



Реклама
# 1
  • BG-Пловдив
  • Мнения: 1 269
Браво, много апетитно изглеждат!

# 2
  • Мнения: 286
Сигурно ,ще станат и с бутер тесто,нещо хич не ми се меси!:)

# 3
  • Мнения: 423
Преди време правих тези емпанади от сайта на Иван Звездев, но на мен тестото не ми се получи и го направих с обикновено тесто, което си меся за питка, мекички и др. и се харесаха.Мисля, че и с бутер тесто ще стане, само да е суха плънката и да е изстинала.

# 4
  • Варна
  • Мнения: 1 656
Става с бутер тесто,обаче много се раздуват и много се ронят! Crazy

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт