Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

софия

Мнения: 539
Ние сме изключително на кърма,но от време на време давам по лъжичка две ново ядене.Сега съм решила да дам пюре от тиква една лъжичка,но не знам как да го приготвя и дали става само тиква или трябва да е с нещо друго.А забравих да спомена,че сме почти пет месечни.
Цитирай

там някъде около Пловдив

Мнения: 234
mama nely точно сега и аз щях да питам същото,защото съм решила днес да опитаме тиквата  Laughing
Ще следя темата,защото сметам на обяд да приготвя пюренцето    chef
Цитирай

Велико Търново

Мнения: 5 507
Сваряваш,пасираш,но без захар Peace!Детето е много малко,за захар!
Цитирай

софия

Мнения: 539
ами аз докато я варя сложих малко захар вече.
Цитирай

там някъде около Пловдив

Мнения: 234
Добре то без захар ясно,аз и без това не й давам!Но слага ли се нещо като масалце например  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 23
Дадох първо картоф + тиква на Хипп (бях давала вече картоф ). Изчистих, нарязах на кубчета и сварих (без захар и други добавки, тя си е сладка и вкусна без тях) много добре, т.е. следвах съветите от "рецептите" тук  Peace . Странното беше, че като започнах да давам само тиква, Ния се запече  Thinking , а уж трябваше да е обратното.
Цитирай


Мнения: 2 381
Ние сме изключително на кърма,но от време на време давам по лъжичка две ново ядене.Сега съм решила да дам пюре от тиква една лъжичка,но не знам как да го приготвя и дали става само тиква или трябва да е с нещо друго.А забравих да спомена,че сме почти пет месечни.
Обелваш, нарязваш на парчета и сваряваш тиквата.После пюрираш и готово.Към нея можеш да прибавиш вече въведена храна(останах с впечатлението, че си захранила вече).Например картоф, ябълка-ако си въвела тези.Никаква захар, нищо друго, за масълце е рано още.Аз едва от скоро започнах да слагам по 2-3 капки зехтин в зеленчуковото и месното пюре.
Цитирай

Плевен

Мнения: 4 997
Измиваш,обелваш,нарязваш и вариш.Аз не слагам захар.
Цитирай

София

Мнения: 385
Ние също днес ще опитваме варена тиква за първи път Laughing! Искам да попитам и за печената, знам че е по-полезно! Как се пече-само тиквата в тавичка, без вода, без нищо ли, и колко време  chef? Благодаря предварително  bouquet
Цитирай

Пловдив

Мнения: 2 047
   Аз слагам малко мляко.
Цитирай

Бургас

Мнения: 1 595
Аз я правя печена. Слагам малко вода и пека. После пасирам. Без нищо друго. Така замразих и кубчета във фризера.
Цитирай


Мнения: 2 631
Печената тиква била по-полезна - запазвала ценните вещества!  Peace Нарязвам на едри парчета, нареждам в тава, сипвам малко вода на дъното и пека до омекване, като проверявам с вилица. После намачквам /нищо не пасирам!/ и замразявам на кубчета.  chef
И никакви добавки - захар, масло, мляко и пр.  Naughty Само кърма - от извора, преди или след пюрето! Wink
Цитирай

София

Мнения: 554
Полезните вещества се запазват по принцип  и когато се вари на пара. А масло и всякакви млечни, особено пълномаслени продукти, е добре да се избягват на тази възраст, заради риск от алергии. Аз захар не слагам в никаква храна за беба, защото не съдържа нищо полезно и води до привикване още в ранна възраст към сладки неща. А опита ли веднъж сладко, голяма е вероятността да се мръщи после на зеленчуковите и месни пюрета.
Цитирай

София

Мнения: 127
Имам един въпрос относно съхраняването на по-голямо количество тиква.Колко време трябва да се стерилизира ако ще се съхранява в буркан?Ако се замразява трябва ли да е предварително сварена?
Цитирай

London, Sofia

Мнения: 8 914
Сваряваш,пасираш,но без захар Peace!Детето е много малко,за захар!

Започнахме с тиквата след годинка, годинка и нещо - слагам по лъжичка захар Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора