Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 31 отговора

София, Младост 1

Мнения: 4 331
Опитах се да използвам търсачката, но е изключена.

Ще съм ви много благодарна да ми дадете някаква рецепта за приготвянето на броколи, за да стават за ядене  Laughing
Сега съм почнала една диета, където се набляга на зелените зеленчуци и си търся разнообразие. Броколи не съм яла, но пюретата на Маги с броколи са просто отврат  Sick Sick Sick

Ако имате свежи идеи и за приготвянето на брюкселско зеле, бамя, аспержи /но него не съм го виждала по магазините newsm78/, спанак, коприва и други подобни, ще са ми също много от полза Very Happy

Много, много брагодаря   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 4 812
снощи сложих телешко месо, нарязано на хапки, в т.нар. slow cooker. сутринта изсипах вътре пакет брюкселско зеле и пакет смес от броколи, моркови и карфиол. преди да го изключа миришеше божествено. довечера ще знам и какъв вкус има...

иначе всичките гореизброени стават вкусни задушени със сметана, запечени със сирена, в комбинация с различни меса...
Цитирай

On The Road

Мнения: 219
Мда, аз пък обожавам броколи.
Добър избор са за диета - поздравления.
Броколите се накъсват на розички, измиват се добре и се пускат в подсолена вряща вода за максимум 5 минутки. Изваждат се от водата, поливат се със зехтин и готово.
Това диетично.
Иначе им подхождат различни видове сирена, майонеза...
Така както ги описах може да се поставят в тава, отгоре да се поръсят с настърган кашкавал и да се запекат за малко във фурна.

Бон апети. /тичам да си до сготвя и се връщам да драсна нещо и за аспержите 35/
Цитирай

София, Младост 1

Мнения: 4 331
Аз съм на ВМНВД, така че не е проблем да си направя броколите със сметана или сиренце с кашкавал  Very Happy Така звучи вкусно  Thinking Дано да е така и на вкус

Чакам да драснеш и за аспержито  Laughing А това чудо къде го има  newsm78 Аз вярно, \е съм си кьорава, но чак пък толкова...
Цитирай

Vienna, AUT

Мнения: 533
Броколите се накъсват на розички, измиват се добре и се пускат в подсолена вряща вода за максимум 5 минутки. Изваждат се от водата, поливат се със зехтин и готово.
Това диетично.

Така сварени аз ги поднасям със сос от кисело мляко + чесън + копър + зехтин + смлени орехи
Цитирай

Варна

Мнения: 2 768

Броколите се накъсват на розички, измиват се добре и се пускат в подсолена вряща вода за максимум 5 минутки. Изваждат се от водата, поливат се със зехтин и ..........


.........лимон!
Цитирай

On The Road

Мнения: 219
Работна мецана пак с писане се захвана:
Аспержи - измиват се хубаво и в загрято олио или зехтин се задушават до омекване.
Много е важно да се знае, че аспержи се задушават по този начин, а не във вода - просто вида е такъв и изисква този начин на готвене.
Аспержите приличат на зелени пръчици, май в Хит и в Пикадили ги има редовно. /абе не са кой знае какво, ако трябва да съм откровена/

Мерси за подсещането за лимона, много върви при броколи, бамя.
За бамята:
Пак е много лесно и вкусно.
Измива се бамята и в тенджера с много малко вода на дъното и зехтин се задушава до омекване.
Прибавят се домати нарязани на ситно /или направо консервирани/, сол, захар/заради доматите/. Това е. После при сервиране се слага лимонов сок.

Лека вечер.
« Последна редакция: пн, 13 ное 2006, 20:07 от brazilkata »
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Аз ги задушавам с царевица, грах и моркови с олио или зехтин, съвсем малко сол за 40 мин. в МВ- стават чудни!  Peace
Цитирай

Boston, MA

Мнения: 3 055
Аспержи и броколи у нас се харчат много на крем супа.

Аспержите (ако са пресни) се почистват първо от дебелата част на стъблото. като се хващат и се чупят на две (те сами се чупят до там, до където са крехки). Ако са замразени, сигурно са вече изчистени.

Супата я правя по един и същи начин: задушавам малко лук в масло, добавям зеленчука, вода и Вегета (може и друга зеленчукова подправка), като е добре сварено всичко това, го пасирам и добавям сметана.

Става и с моркови, карфиол...
Цитирай


Мнения: 5 632
Аспержи продават в Пикадили на замразените продукти. Засега с това инфо ще се включа. Не знам какво са ти писали другите момичета, нямам време да прегледам в момента темата, по-късно ще се включа с някоя друга рецепта.
Цитирай
1 пакет замразени броколи се потапят във вряла подсолена вода за 2 минути.
Внимавайте да не ги държите много, защото си променят цвета и вкусовите качества.
100 гр синьо сирене
4-5 триъгълничета топено сирене
100 гр течна или 1 малка кутийка бита сметана за готвене
Кашкавал за настъргване.
Запича се във фурна.
Може да се приготви същото ястие с макарони.
На дъното на тавичката или иенска купа слагате макароните,
после броколите и накрая сирената и сметаната.

Всички много ми харесват това ястие, дано и на вас да ви хареса!
Цитирай


Мнения: 6 026
Сурово броколи, с карфиол...кълнове разни......броколени.......и хрупаш
Цитирай

София

Мнения: 1 041
Сурово броколи... яде ли се? Shocked

Всички изброени зеленчуци стават леко сварени и после запечени с кашкавал, топено сирене...
+ на яхнийка с домати
+ на салата (обожавам спаначената - приготвя се като обикновена зелена салата)
+ със сос бешамел и т.н.
Цитирай

гр.Варна

Мнения: 678
Аз си купувам от чинийките от алуминиево фолио в тях нареждам броколито/попарено/,пушено топено сирене,пилешко филе и поръсвам с кашкавал.Запичам леко във фурната.След изяждане хвърлям чинийката.
Цитирай

София

Мнения: 3 268
В момента на пазара има пресни броколи и карфиол и не е нужно да се вземат замразени.Вкусът е коренно различен.Когато се варят във водата се изцежда половин лимон.Така запазват цвета си.Аз приготвям броколите като ги задушавам в тенджерка сурови с масло на слаб огън около 10 минути.Карфиола го сварявам 5 минути,отцеждам,слагам го в тавичка от йена.Правя бешамел,заливам карфиола,настъргвам кашкавал и поръсвам с галета.Запичам в микровълновата около 10 минути на комбинирано готвене.Може и във фурна.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 31 отговора