Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 13 ноем. 2006, 16:59 ч.
  • Преглеждания  6 147  Мнения  31  Онлайн  1
Отговори
  • София, Младост 1
  • Мнения: 4 354
Опитах се да използвам търсачката, но е изключена.

Ще съм ви много благодарна да ми дадете някаква рецепта за приготвянето на броколи, за да стават за ядене  Laughing
Сега съм почнала една диета, където се набляга на зелените зеленчуци и си търся разнообразие. Броколи не съм яла, но пюретата на Маги с броколи са просто отврат  Sick Sick Sick

Ако имате свежи идеи и за приготвянето на брюкселско зеле, бамя, аспержи /но него не съм го виждала по магазините newsm78/, спанак, коприва и други подобни, ще са ми също много от полза Grinning

Много, много брагодаря   bouquet

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 4 813
снощи сложих телешко месо, нарязано на хапки, в т.нар. slow cooker. сутринта изсипах вътре пакет брюкселско зеле и пакет смес от броколи, моркови и карфиол. преди да го изключа миришеше божествено. довечера ще знам и какъв вкус има...

иначе всичките гореизброени стават вкусни задушени със сметана, запечени със сирена, в комбинация с различни меса...

# 2
  • On The Road
  • Мнения: 219
Мда, аз пък обожавам броколи.
Добър избор са за диета - поздравления.
Броколите се накъсват на розички, измиват се добре и се пускат в подсолена вряща вода за максимум 5 минутки. Изваждат се от водата, поливат се със зехтин и готово.
Това диетично.
Иначе им подхождат различни видове сирена, майонеза...
Така както ги описах може да се поставят в тава, отгоре да се поръсят с настърган кашкавал и да се запекат за малко във фурна.

Бон апети. /тичам да си до сготвя и се връщам да драсна нещо и за аспержите Joy/

# 3
  • София, Младост 1
  • Мнения: 4 354
Аз съм на ВМНВД, така че не е проблем да си направя броколите със сметана или сиренце с кашкавал  Grinning Така звучи вкусно  Thinking Дано да е така и на вкус

Чакам да драснеш и за аспержито  Laughing А това чудо къде го има  newsm78 Аз вярно, \е съм си кьорава, но чак пък толкова...

# 4
  • Vienna, AUT
  • Мнения: 533
Броколите се накъсват на розички, измиват се добре и се пускат в подсолена вряща вода за максимум 5 минутки. Изваждат се от водата, поливат се със зехтин и готово.
Това диетично.

Така сварени аз ги поднасям със сос от кисело мляко + чесън + копър + зехтин + смлени орехи

# 5
  • Варна
  • Мнения: 2 768

Броколите се накъсват на розички, измиват се добре и се пускат в подсолена вряща вода за максимум 5 минутки. Изваждат се от водата, поливат се със зехтин и ..........


.........лимон!

# 6
  • On The Road
  • Мнения: 219
Работна мецана пак с писане се захвана:
Аспержи - измиват се хубаво и в загрято олио или зехтин се задушават до омекване.
Много е важно да се знае, че аспержи се задушават по този начин, а не във вода - просто вида е такъв и изисква този начин на готвене.
Аспержите приличат на зелени пръчици, май в Хит и в Пикадили ги има редовно. /абе не са кой знае какво, ако трябва да съм откровена/

Мерси за подсещането за лимона, много върви при броколи, бамя.
За бамята:
Пак е много лесно и вкусно.
Измива се бамята и в тенджера с много малко вода на дъното и зехтин се задушава до омекване.
Прибавят се домати нарязани на ситно /или направо консервирани/, сол, захар/заради доматите/. Това е. После при сервиране се слага лимонов сок.

Лека вечер.

Последна редакция: пн, 13 ное 2006, 20:07 от brazilkata

# 7
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 263
Аз ги задушавам с царевица, грах и моркови с олио или зехтин, съвсем малко сол за 40 мин. в МВ- стават чудни!  Peace

# 8
  • Boston, MA
  • Мнения: 3 057
Аспержи и броколи у нас се харчат много на крем супа.

Аспержите (ако са пресни) се почистват първо от дебелата част на стъблото. като се хващат и се чупят на две (те сами се чупят до там, до където са крехки). Ако са замразени, сигурно са вече изчистени.

Супата я правя по един и същи начин: задушавам малко лук в масло, добавям зеленчука, вода и Вегета (може и друга зеленчукова подправка), като е добре сварено всичко това, го пасирам и добавям сметана.

Става и с моркови, карфиол...

# 9
  • Мнения: 5 688
Аспержи продават в Пикадили на замразените продукти. Засега с това инфо ще се включа. Не знам какво са ти писали другите момичета, нямам време да прегледам в момента темата, по-късно ще се включа с някоя друга рецепта.

# 10
1 пакет замразени броколи се потапят във вряла подсолена вода за 2 минути.
Внимавайте да не ги държите много, защото си променят цвета и вкусовите качества.
100 гр синьо сирене
4-5 триъгълничета топено сирене
100 гр течна или 1 малка кутийка бита сметана за готвене
Кашкавал за настъргване.
Запича се във фурна.
Може да се приготви същото ястие с макарони.
На дъното на тавичката или иенска купа слагате макароните,
после броколите и накрая сирената и сметаната.

Всички много ми харесват това ястие, дано и на вас да ви хареса!

# 11
  • Мнения: 6 682
Сурово броколи, с карфиол...кълнове разни......броколени.......и хрупаш

# 12
  • София
  • Мнения: 1 097
Сурово броколи... яде ли се? Shocked

Всички изброени зеленчуци стават леко сварени и после запечени с кашкавал, топено сирене...
+ на яхнийка с домати
+ на салата (обожавам спаначената - приготвя се като обикновена зелена салата)
+ със сос бешамел и т.н.

# 13
  • гр.Варна
  • Мнения: 678
Аз си купувам от чинийките от алуминиево фолио в тях нареждам броколито/попарено/,пушено топено сирене,пилешко филе и поръсвам с кашкавал.Запичам леко във фурната.След изяждане хвърлям чинийката.

# 14
  • София
  • Мнения: 3 268
В момента на пазара има пресни броколи и карфиол и не е нужно да се вземат замразени.Вкусът е коренно различен.Когато се варят във водата се изцежда половин лимон.Така запазват цвета си.Аз приготвям броколите като ги задушавам в тенджерка сурови с масло на слаб огън около 10 минути.Карфиола го сварявам 5 минути,отцеждам,слагам го в тавичка от йена.Правя бешамел,заливам карфиола,настъргвам кашкавал и поръсвам с галета.Запичам в микровълновата около 10 минути на комбинирано готвене.Може и във фурна.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт