Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Тук-там

Мнения: 983
Необходими са: 4-5 големи картофа, 1 голям патладжан, които се нарязват на филийки и се изпържават. След изпържването на патладжаните се отцеждат във гевгир, за да не са много мазни.
В една тава нареждате първо изпържените картофи и върху тях патладжаните.
В тиган запържвате 500 гр. кайма с една глава лук, един настърган морков, 3-4 сикилидки чесън нарязани на ситно, няколко лъжици дом.сос, черен пипер, магданоз и сол. Запържената смес разтилата върху патладжаните и слагате да се запече за около 30 мин. на 180 градуса.
Отделно в една купа забърквате заливката, която е същата като за мусака. Всеки я прави различно. В Гърция добавят и настърган кашкавал и индийско орехче. Правят я предимно от прясно млеко.
Става разкошна вкусотия.  chef
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Слагат се и тиквички, които се режат на филийки и се запържват леко. Ред картофи, ред патладжани, ред тиквички и каймата.
Заливката е сос бешамел (прясно мляко, масло и брашно), кашкавала е по желание. В оригиналната рецепта има и канела (в каймата).
Цитирай

Тук-там

Мнения: 983
Слагат се и тиквички, които се режат на филийки и се запържват леко.
Жената, която я правеше в Гърция никога не слагаше тиквички. Със сигурност и така ще става вкусно.
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Жената, която я правеше в Гърция никога не слагаше тиквички.

Това ме изненадва много, никога не съм я срещала без тиквички, но всичко е въпрос на вкус Wink.
Цитирай

Тук-там

Мнения: 983

абсолютно Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.