Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора

варненка от София

Мнения: 4 586
Ето рецепта за една чудесна солена торта.

Торта с гъби и топено сирене

за тестото:
500 гр. гъби,
3 яйца,
1 ч.ч брашно,
100 гр. сметана,
1 ч.л. захар
щипка сол
1.5 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л сода

за млечния крем:
300 гр. сметана
500 гр. топено сирене

Гъбите се нарязват на много ситно или се настъргват с ренде. Задушават се в масло докато се изпари течността. Охлаждат се на стайна температура. Съставките за тестото се смесват, като последни се добавят гъбите. От тестото се изпича блат в предварително загрята фурна на 180С, за около 25-30 минути. След като се изпече и охлади блътът се нарязва на 2 или 3 части.
Сметаната се загрява на котлона до кипване, добавя се топеното сирене и се бърка до пълното му разтопяване, докато се получи еднородна смес. С така приготвения крем се слепват блатовете.
Украсата е по желание.

Ето го и резултата:


а тук и разрез:



Да ви е сладко!
Цитирай

Milano / Como

Мнения: 3 388
Ммммм, много апетитно звучи и изглежда страхотно, направена с фантазия  Peace
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
 Страхотна торта! И украсата е много оригинална! Браво !newsm10 smile3501

На мен ми се струва обаче, че би могло в блатовете да се сложат още шунка или някакъв салам, някакви ядки може би?
Как мислите?
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Страхотна торта! И украсата е много оригинална! Браво !newsm10 smile3501

На мен ми се струва обаче, че би могло в блатовете да се сложат още шунка или някакъв салам, някакви ядки може би?
Как мислите?

Може да се добави, да. Във всяка рецепта може да се добави и доза фантазия. Ще се радвам да има отзиви и от направилите тази торта.
Цитирай

Bulgaria-Cyprus-Qatar

Мнения: 99
голяма красота!сигурно и вкусът е неповторим!искам да попитам какъв диаметър е тортата;гъбите пресни или консервирани да използвам; отгоре с млечния крем ли е пак,както между блатовете?в най-скоро време ще я направя за гости и искам да се получи перфектна,както е на снимката.  chef
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
голяма красота!сигурно и вкусът е неповторим!искам да попитам какъв диаметър е тортата;гъбите пресни или консервирани да използвам; отгоре с млечния крем ли е пак,както между блатовете?в най-скоро време ще я направя за гости и искам да се получи перфектна,както е на снимката.  chef


Пекох го в тава за торти с подвижно дъно с диаметър 26 см. Гъбите са пресни, култивирани печурки, като се задушават в маслото, те стават напълно готови, докато изври водата. Цялата торта се намазва с млечния крем. Той се стяга почти веднага, защото топеното сирене бързо се охлажда и съответно стяга.
Цитирай

София

Мнения: 1 680
дааа, ето с какво ще изненадам следващите ми гости, благодаря за идеята  bouquet
Цитирай

BG-Пловдив

Мнения: 1 268
МНого  карсива торта! Благодаря за рецептата, дано и аз успея да докарам такъв майсторски фасон!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 629
разкошна е! и като идея, и като украса!
тази събота имаме празник у дома и ще посрещам три рОда (вкл. признатата кулинарка свекито)
Определено мисля това да е предястието.
Би трябвало да излязат 14 парчета  Thinking
Цитирай

London

Мнения: 141
Много добра идея! Благодаря, че сподели!   bouquet Поздравления за украсата! Още утре ще я изфабрикувам.
Цитирай

Targovishte

Мнения: 262
Страхотна рецепта и страхотен резултат! Браво на майсторката  Peace Ще се опитам да я направя, не ми се видя сложна, а и гъби обичам. А за пред гости - просто супер, очите им така  #Crazy  
Цитирай

Пловдив

Мнения: 629
да попитам аз за сметаната. мислех, че е заквасена, но гледам, че я кипваш.
течна растителна ли е? хм, сега виждам, че я даваш в грамажи...
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
да попитам аз за сметаната. мислех, че е заквасена, но гледам, че я кипваш.
течна растителна ли е? хм, сега виждам, че я даваш в грамажи...

Заквасена е сметаната, като я бъркаш постоянно на котлона и така я кипваш. Аз използвах сметана заквасена на Роса.
Цитирай

Targovishte

Мнения: 262
Ето моето произведение http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1565981
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586

Надявам се да се е харесала тортичката, виждам, че си се справила чудесно!  Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора