Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 14 ноем. 2006, 19:32 ч.

Как готвите постно зеле?

  • 1 453
  • 15
  •   1
Отговори
  • Koh Samui
  • Мнения: 236
 Днес купих зеле и ми се ще да го сготвя без месо? Hug

# 1
  • Sofia
  • Мнения: 576
Аз го нарязвам, слагам му чесън, настъргани моркови, домати, копър, сол, черен пипер и червен пипер. А и водичка и олио. И всичко това го мятам във фурната да се пече. От време на време го разбърквам. За любителите на запръжки може да се позапържи преди да се пече.

# 2
  • Русе
  • Мнения: 13
Първо го сварявам със сол, лимонена киселина,червен пипер,олио,домати-0,5 буркан консерва и вода. След това го запичам.

# 3
  • Koh Samui
  • Мнения: 236
 само не ми е ясно да запържвам ли първо лук примерно или няма нужда?

# 4
Една малка главичка лук променя коренно вкуса. Аз винаги слагам. За разлика от останалите прясно зеле никога не пека, а само на тенджера, като задължително пускам и по едно листо дафинов лист.

# 5
  • Мнения: 7 474
Намачквам го със сол, слагам ориз(може и без него), доматено пюре и подправки, слагам го във гювечарник и пека 2 часа.  Peace

# 6
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 267
Намачквам го със сол, слагам ориз(може и без него), доматено пюре и подправки, слагам го във гювечарник и пека 2 часа.  Peace
И аз го правя така, но мъжа ми много не го обича постно  Sad

# 7
  • Мнения: 331
Зелето вече може да е изядено но:
Нарязвам, леко посолявам, задушавам в тенжера с малко олио и вода. Като стане почти готово - малко доматен сок и целина. (1/2 го използва за гарнитура  Laughing )

# 8
  • По света и у нас
  • Мнения: 1 102
Запържвам нарязаните на ситно лук и моркови. Слагам ориз след това доливам 1 ч.ч. вода и слагам зелето. Задушавам и от време на време доливам водичка. Слагам сол, черен пипер, пикантина и дафинов лист. Готвя докато зелето омекне, а ориза се свари. Тази манджа я оставям съвсем гъста, т.е почти без вода.

# 9
  • Varna
  • Мнения: 1 442
Аз го нарязвам, слагам му чесън, настъргани моркови, домати, копър, сол, черен пипер и червен пипер. А и водичка и олио. И всичко това го мятам във фурната да се пече. От време на време го разбърквам. За любителите на запръжки може да се позапържи преди да се пече.

По вкусно зеле не бях яла, стана точно както го обичам  Hug Благодаря!!!

# 10
  • най-хубавото място
  • Мнения: 1 353
Слагам червен и черен пипер,доматено пюре,копър,чесън и понякога кимион

# 11
  • там далеч
  • Мнения: 57
Постното зеле само се готви. След като го наситниш, го насоли и намачкай. После с малко вода, ама наистина малко, и повечко олио го мятай на котлона. Добави скилидки чесън на вкус, един-два настъргани моркова и наръси червен пипер. Пускай тивито и гледай нещо интересно, като бъркаш само в рекламните паузи. Малко преди да се свари зелето, сложи доматено пюре-3-4 с.л. Ако искаш да стане по-киселко, не му мисли, сложи още салца.  Остави още малко да ври и дърпай от котлона. Така приготвено, зелето чудесно се допълва на вкус с мръвка жарена на дървени въглища. Мръвката е според възможностите- от крехко свинско вратле, до проста македонска наденица. Полива се обилно с бира или вино розе. А да ви е сладко!

# 12
  • Мнения: 1 202
Нарязаното зеле с малко лук /може и пресен/, олио и топла вода задушавам в тенджера.
Сол, червен пипер, чесън и чер пиперец по някое време.
5 мин. преди да го дръпна от огъня, прибавям няколко зрели пресни домата, нарязани наситно.
Изключвам котлона и прибавям чубрица и доволно копър или магданоз.
  chef

# 13
  • Пловдив
  • Мнения: 966
Аз го нарязвам, слагам му чесън, настъргани моркови, домати, копър, сол, черен пипер и червен пипер. А и водичка и олио. И всичко това го мятам във фурната да се пече. От време на време го разбърквам. За любителите на запръжки може да се позапържи преди да се пече.
И аз така го правя,но без чесън

# 14
  • Мнения: 3 359
Нарязаното зеле с малко лук /може и пресен/, олио и топла вода задушавам в тенджера.
Сол, червен пипер, чесън и чер пиперец по някое време.
5 мин. преди да го дръпна от огъня, прибавям няколко зрели пресни домата, нарязани наситно.
Изключвам котлона и прибавям чубрица и доволно копър или магданоз.
  chef

Така,само че без лук го правя аз.Понякога слагам всичко в гювеча във фурната и ...готово!



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт