Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Габрово
  • Мнения: 631
пускам такава тема защото напоследък се виждам в чудо ..... ако ме разбирате
синът ми е на осем години и половина и от ден на ден става все по трудно
в смисъл
плаче когато среща трудности - става дума в училище
на вън пред непознати се държи зле / повтаря думите им с техния глас, ако те попитат нещо отговаря "не ти трябва да знаеш" или ако помолят учтиво за нещо отговаря "неможе" /
издебва ме да съм заета за да направи това което не разрешавам
например с приятели сме на кафе и той започва да пие от на някой чашата / знае че не бива така  но въпреки това го прави/  хваща цигарите на околните / той е върл противник на пушенето/ и ги скъсва и изхвърля
трудно общува с връстниците си
пита ме нещо което аз няма да му откажа например например може ли еди какво си  и преди аз да му отговоря казва " е добре наказан съм без еди какво си "
трудно е да се възпитават децата
всички искаме да отгледаме и възпитаме  щастливи деца  да ги научим да се  справят с трудностите
дайте съвети
препоръки мнения
всичко

# 1
  • Мнения: 502
Смяташ ли че може да ревнува от бебето и затова да се държи така?

# 2
  • Габрово
  • Мнения: 631
вероятно и това го има
но да знаеш колко много обича бебето колко си играе с него колко му се радва
като цяло търся съвети за справяне а не толкова причините защото някой причини например бебето .... няма как да ги елиминирам

# 3
  • София
  • Мнения: 2 600
Без да претендирам, че ще "уцеля", струва ми се, че такова предизвикателно поведение може да има (поне) две причини- или детето се чувства по някакъв начин пренебрегнато и по този начин иска да привлече вниманието към себе си, или пък му се  позволяват твърде много неща и той несъзнателно иска да изпита докъде ще се прострат границите- т.е., несъзнателно му се иска да му ги наложите, и затова ви предизвиква.

Проявите на обич към бебето не означават автоматично, че не ревнува. Но също така, ревността не винаги е отговор на всички въпроси за лошото държание.

Трудно ми е да те посъветвам, без да знам какви са ви отношенията, как се държите с него, строги ли сте, либерални ли сте, имал ли е проблеми в у-ще миналата година и т.н. Тези прояви отскоро ли са, или отпреди?

Иначе общите неща ги знаем всички- повече дисциплина, повече подкрепа, повече внимание, повече отделено време, по-строги граници, адекватни наказания за провиненията.

Впрочем, говорила ли си с него, питала ли си го защо се държи така? Понякога в такива разговори децата "изплюват" камъчето. Важното е да вижда, че си настроена не да го съдиш, а наистина се интересуваш от него.

# 4
  • Мнения: 275
говори и с учителите. Да не се е променило нещо в училище и да се тревожи.Как се държи там, променен ли им изглежда. Според мен нещо го притеснява и не намира друг начин да ви подскаже.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт