Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 15 ноем. 2006, 23:02 ч.

Какъв хомеопат ?

  • 300
  • 2
  •   1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 429
Искам да помоля тези, които правят прегледи и се лекуват при хомеопати какви точно предпочитат  и защо. Знам, че има такива които са с медицинско образование и такива които не са лекари, както и другата класификация класически и другият вид не го знам със сигурност.
Предварително благодаря.

# 1
Задължително трябва да е лекар по образование!
Класически хомеопат!

# 2
  • Мнения: 471
Аз съм разглезена в това отношение (завършила съм хомеопатия). Ще дам по-скоро инфо - ще гледам да се придържам към принципите на хомеопатията, поставени от основателя й д-р Ханеман - отколкото лично мнение, защото в него биха влезли личностните ми симпатии или антипатии. Предпочитам хомеопат, който не с класическо медицинско образование, защототова са два напълно различни подхода на лекуване - в класическата медицина се лекува с противоположното, а в класическата хомеопатия - с подобно. По време на медицинското образование човек влиза в определен модел на мислене и после по-трудно променя гледната си точка, за да реши проблема, или поне  в по-критична ситуация се базира на клишетата - т.е. двата метода не трябва да се смесват. Не е редно да се изписват антибиотици и хомеопатия от един и същи човек например, за което в България има много примери. Класическите хомеопати разбира се получават и медицински знания - трябва да могат да четат диагнози. Не отричам медицината изцяло, по скоро отричам определена насока в която се е развила - превръщането и в машина за пари, незачитането на природните закони, потискането на проблема, което всъщност не е лечение, съсредоточаването върху симптомите, а не върху причините за заболяването. Това което пък харесвамв медицината е способноста да се изследват принципите на развитие и лекуване на заболяването във физическото тяло. Но и от лекари и от нелекари хомеопати има кадърни и некадърни. Класическата хомеопатия изследва човека в неговата цялост, като дава приоритет на психо-емоционалните характеристики. Другата - т.н. боаронска хомеопатия - гледа доста опростено на нещата. Доста лекари я практикуват, защото не е нужно да се задълбочават - за един преглед от 10-тина минути ще ти изпише лекарство за хрема например, което може да действа, а може и не. Все пак не отричам напълно и този метод, защото е значително по-бързо и безвредно лечение от алопатичните лекарства. Единственият проблем е, че когато не улучи лекарството, пациента казва - на мен хомеопатията не ми действа или хомеопатията не лекува това заболяване, неща които не са верни. Да избереш хомеопат е най-вече личен избор. Но така е и с другите неща в живота. Да допълня, че по сега действащия закон в Бг, трябва да е с медицинско образование - но това не е в синхрон с европейското законодателство - вратичката в закона е  да има проследяване на физическото състояние от лекар.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт