Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 121
Дайте изпитани рецепти за гости - нещо с пържоли интересно ми трябва за официален повод
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
Twisted Evil пържолите са си пържоли
направи някакъв сос по интересен Wink
 Peace
Цитирай

най-шареното място

Мнения: 7 781
Не е висша кухня. По-скоро пестелива /откъм часове в кухнята/ и здравословна с френски традиционен нюанс Smile:

Пържоли както ви харесват. Може със сос - гъбен или сметанов.
Хубава свежа салата. Задушени карфиол, брокли и /или брюкселско зеле и моркови с лимон и зехтин.
/зелето цяло, карфиола и броколите на едри розички, морковите цели/

Ако искаш да впечатлиш без да робуваш на готвенето - предястие от царевични палачинки пълни с любим пълеж/салата/ориз и вързани като кесия с попарен лук или зеле.
/като обикновенни плачинки но с булюн и царевично брашно - около 1/3 царевичнои и 2/3 стандартно/ без мляко. може да са и по-дебели, пка са хубави/

Десерт според повода
Цитирай


Мнения: 465
Любимата ми рецепта за гости-вкусна и лесна за изпълнение и не ограничава порциите(в смисъл ако са пържоли трябва по една най-малко на човек):
Свинско със сметана и гъби:
продуктите са- свинско месо без кости,гъби,заквасена сметана,топено пушено сирене(количеството е според гостите)
Месото нарязано на хапки се задушава до готов вид с малко сол.
В отделна тенджера нарязаните гъби също се задушават с малко сол.
Когато са готови ги смесвам,слагам и заквасената сметана,изсипвам всичко в иенска тенджера,отгоре нарязвам топено,пушено сирене и запичам във фурната.
Подходяща гарнитура е бял ориз.
Цитирай

Варна

Мнения: 590
Ако ще правиш пържоли, мога да ти да следната рецепта:
начукваш пържолите (ако са свински, най - добре от врат) и ги мариноваш в прясно мляко, горчица, подправки. Аз ги държа така цяла нощ.
Нареждам ги в тава и ги пека под фолио (може да си изпекат и на скара). След като станат правя следното: под всяка пържолка слагам по една филийка бекон, намазана с топено сирене. Става като подложка от бекон, намазан с топено сирене. Нареждам ги в тавата и ги заливам със с подправен сос от сметана и топено/пушено сирене. Така ги оставям още 10-15 мин. във фурната.
Към соса може да се добавят и гъби.

Гарнитурата е по избор: задушени зеленчуци в масло; ориз със заленчуци; хрупкави "златисти" картофи или картофено пюре.
Цитирай


Мнения: 2 161
Пържолите ги намазваш леко с олио всяка,овкусяваш с черен пипер и сол и ги нареждаш една върху друга,като ги отделяш една от друга с кръгчета лук.Като престоят известно време,загряваш мазнина в тигана,пържолите в малко брашно и пържиш.Задушаваш в тенджера.Правиш гъбен сос,задушени зеленчуци и готово.
Цитирай

NY

Мнения: 209
Това е от малкото неща които съм правила по рецепта (френска)
Пържоли с Ябълки

4 пържоли
4 карамфилчета( подправката)
1/2 ч бяло вино
4 листа целина
2 дафинов лист
4 стебла целина накълцани на ситно
1 с.л. масло
2 ябълки( от зелените,по-кисели) на тънки резенчета
1 ч. л захар
4 парчета кашкавал

Фурна предварително затоплена
Намазваш тавичката с масло, нареждаш пържолите. Във всяка пърж. забождаш по едно карамфилче, наливаш виното, слагаш листата от целината и дафиновите листа. Печеш 30 мин .
През това време в тиган задушаваш с масло накълцаната целина, ябълките и захарта за около 10 мин. да омекнат ябълките ,но не и да се скашкат

Махаш дафиновият лист и целината от пърж., нареждаш им кашкавала и запичаш отгоре.
Сервираш  ги в чиниите върху сместа от ябълките и заливаш с малко от соса


За консервативният български вкус сигурно звучи странно, но е супер вкусно ...... и е лесно за приготвяне
« Последна редакция: пт, 17 ное 2006, 00:17 от Eklere »
Цитирай


Мнения: 5 876
Провансалски котлети

Начукват се и се изпържват пържоли с приблизителната големина на филия хляб.

За всяка от тях се приготвя "канапе" от филия с изрязана коричка, намазана с масло и запечена.

Приготвя се сос от доматена салса, гъбки и босилек (вари се, може да се добави мъничко черен пипер и сол).

Пържолите се нареждат върху канапетата и се заливат със соса. Отстрани може да се гарнира с картофено пюре.
Цитирай


Мнения: 5 876
Разбира се, можеш да направиш и крокодила  Laughing
Цитирай

Пловдив

Мнения: 121
БЛАГОДАРЯ МНОГО НА ВСИЧКИ
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.