Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 423
Купих пуешко бутче/малко разнообразие да внеса в кухнята, а и ми се видя доста симпатично/ и се чудя как да го приготвя newsm78.Тук са се събрали доста добри кулинарки  bouquet и ми се иска  рецептата да е типична за пуешко,чувала съм , че е подходящо със зеле, но съм си харесала една рецептичка за сърмички, та зелето отпада като вариант.Търсих рецепти,но нищо интересно не открих Tired, а ми се иска да подходя с уважение към пуешкото бутче.
Цитирай

Видин

Мнения: 5 152
Аз съм пускала рецепта за пуешки сърмички тук във форума и стават наистина фантастични. Ако не си намерила моята рецепта, ще ти я напиша ако проявяваш интерес.

Миналият уикенд правих пуешки ролета от месото от бутчето със сметанов сос и кестени. Стана също разкошно.
Взема се месото от горната част на бутчето, не кълката, ами другото, незнам как точно се нарича  Blush. Внимателно се изрязва костта, за да остане само филето, начуква се и се осолява.
Сваряват се кестените и се обелват (около 400 гр.) начукват се не много дребно. Смесват се със 1 малка заквасена сметана. Със сместта се маже месото, слага се една кисела краставичка и се увива на руло, което се завързва стегнато с конец. Ролетата се запържват в олио до зачервяване, след което се редят в тавичка, заливат се с част от мазнината и със останалия сметаново-кестенов сос, ръсят се със черен пипер и се пекат до готовност във фурната.
Ето ги, снимката не е много хубава, защото  снимах почти на тъмно :
http://3opu.multiply.com/photos/photo/5/75

В твоят случай, тъй като става въпрос за долното бутче, можеш да го шпиковаш със бекон, чесънчета, морковчета, кисели краставички, кестенчета и да го запържиш в мазнина до зачервяване, след това да го изпечеш със горният сос в тавичка, първо под фолио (защото е повече месо)  и после да го отвиеш да се запече отгоре, като го поливаш периодично със соса.
На мен комбинацията от пеушко месо + кестени стахотно ми допадна, въпреки че ми беше странно как ще се съчетае сладникавият им вкус със месото.
Цитирай


Мнения: 423
Зори, благодаря за предложенията,но на мъжа не му се понрави идеята за кестени, някъде открих рецепта със сушени сливи, но най-вероятно ще направя посните сармички и при тях ще бутна и бутчето или ще ползвам пилешка рецепта.
« Последна редакция: пт, 17 ное 2006, 17:49 от lst »
Цитирай

София

Мнения: 3 268
Що не го направиш с кисело зеленцеи оризче?
Цитирай


Мнения: 7 473
Що не го направиш с кисело зеленцеи оризче?

ПОДКРЕПЯМ ЗА КИСЕЛО ЗЕЛЕ С ОРИЗ  Peace

Ето и рецептата със снимка, вместо каймата сложи бутчето и по-малко от доматите, ако е с кисело зеле  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=141815.0
Цитирай

По света и у нас

Мнения: 1 102
Аз първо го сварявам, да поомекне месото. След това нарязвам една кисела зелка, изкисвам я и слагам зелето м тава.Отгоре слагам бутчето, слагам фолио, задушавам за около 30 минути. Махам фолиото и запичам леко.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.