Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Ще съм ви много благодарна, ако ги пуснете!  Love Love Love   bouquet
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 573
http://www.bonapeti.tv/recipes.php?t=date&y=2006&m=11
я потърси тук newsm78
аз не ги пиша, но посещавам сайта
Цитирай
Благодаря ти , Амелия, но от вчерашния ден не мога да ги копирам.  Sad А и ги няма... Crying or Very sad
Цитирай
на този сайт може да си направиш регистрация и да гледаш самото предаване на запис.Успех
http://www.neterra.tv/bg/show.php?id=145&bm=2
Цитирай


Мнения: 286
Миличка ,записах само тази и мисля днес да я направя:

Тимбалчета с печени чушки и ориз

150 мл течна сметана
4-5 печени чушки
1/2 ч. ч. ориз
2 яйца
3 стръка магданоз
3 стръка копър
1 кубче пилешки бульон1. Оризът се слага в тенджера, залива се с 1 ч. ч. гореща вода, овкусява се със стритото кубче бульон и се вари. Щом поеме течността, оризът се сваля от котлона и се оставя да се охлади. 2. Чушките се смилат в блендер, към тях се добавят копърът, магданозът и яйцата и всичко се разбива. 3. След това се налива сметаната, сместа отново се разбива за кратко, налива се при ориза и се разбърква добре. 4. Сместа се разлива в предварително намаслени купички. Купичките се поставят в тава, в която се наливат 2-3 пръста топла вода. Тимбалчетата се пекат в предварително загрята на 160 градуса фурна около 40 минути.
Цитирай

Sofia

Мнения: 575
Коя рецепта по-точно те интересува? Ако искаш пиши на лични.
Цитирай


Мнения: 473
Разядка с кестени и спанак

500-600 г кестени
100-150 г бланширан спанак
100 г заквасена сметана
100 г майонеза
перата на 1 стрък пресен чесън
4-5 стръка копър
1 кубче зеленчуков бульон
1/2 ч. л. сол
1. Един по един кестените се поставят върху дъска с плоската част надолу и върху издадената им част се прави кръстообразен разрез. След това се слагат в тенджера с кипнала подсолена вода и се варят 20 минути. Охлаждат се леко, обелват се и се нарязват надребно.
2. Спанакът се слага в купа заедно с наситнените пера чесън и копър, посолява се и се овкусява със стритото кубче бульон.
3. Добавят се сметаната, майонезата и натрошените кестени. Разбърква се и се оставя да се охлади в хладилник.

Пилешки гърди с топено сирене и доматен сос с босилек

200 г пилешко филе
150 г топено сирене
2 яйца
2 филии хляб
1 скилидка чесън
4-5 стръка пресен магданоз
2-3 с. л. зехтин
брашно за паниране

за соса:
400 г стерилизирани домати
10 листа пресен босилек
2 скилидки чесън
1 с. л. зехтин
сол на вкус
1. Филиите се запичат на сух тиган от двете страни, след което се смилат на фини трохи. Яйцата се слагат в купа и се разбиват с 1 с. л. студена вода и с наситнените магданоз и чесън.

2. Пилешките гърди се разрязват на половина, след това се разрязват напречно, за да се изтънят. Панират се последователно в брашното, в разбитото яйце и в приготвената от филиите галета. Пържат се за около 1 минута от всяка страна в предварително загретия зехтин.
3. Стерилизираните домати, чесънът, босилекът и зехтинът се смесват, посоляват се и се пасират.

4. Пилешките гърди се поливат с приготвения сос и върху него се поставя нарязаното на колелца топено сирене. Ястието се пече при горно нагряване в предварително загрята на 220 градуса фурна, докато сиренето се зачерви.




Цитирай
Страшно съм ви благодарна, милички!!!   bouquet  bouquet  bouquetНамерих това, което търся - пилешките гърди с топеното сирене!  Всички сте много, много  сладки и добри!!!  ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ! Love Love Love Love Love
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.