Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 677
Попаднаха ми страхотни патешки филенца, изпекох ги и станаха страхотни, но им липсва някакъв сос. Ако някой се сеща за нещо подходящо за червено месо ще съм му много благодарна Hug
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Попаднаха ми страхотни патешки филенца, изпекох ги и станаха страхотни, но им липсва някакъв сос. Ако някой се сеща за нещо подходящо за червено месо ще съм му много благодарна Hug

Може да направиш от соса в който си ги пекла така нареченото  gravy ( не знам в БГ как е казва това).
Запържваш лук, ( ако имаш гъби),  и брашно в масло. ДОбавяш постепенно соса който ти е останал от филенцата, може да добавиш и малко прясно мляко. Подправяш с черен пипер и сол. След това заливаш филенцата, може да поднесеш с пюре.
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 115
Чудна идея ти е дала Тандури  thumbs
Виж Сос Тартар и Сос с орехи, както и други там.... тези двата на бързо четене видях, че са подходящи за птици. bowuu
Цитирай

София

Мнения: 2 122
аз ти предлагам сметанов сос с боровинки

запържваш мъничко брашно в масълце, прибавяш заквасената сметана. Когато стане хомогенна сместта овкусяваш с черен пипер и сол. Накрая слагаш няколк лъжици сладко от боровинки. Разбъркваш и щом клокне - махаш от котлона.
Цитирай


Мнения: 4 342
В ресторант "Евро" - някоя от преките на "Витошка", сервират страхотно "патешко със сос от боровинки"! Ако отидеш и го пробваш, може да измислиш соса и да го споделиш с нас! Аз, не съм чак толкова спец, та само му се насладих! После да не забравиш да споделиш!
А, май ме изпревариха за боровинките, но оня сос не беше със сметана!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.