Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 17 ноем. 2006, 10:41 ч.
  • Преглеждания  3 495  Мнения  4  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 679
Попаднаха ми страхотни патешки филенца, изпекох ги и станаха страхотни, но им липсва някакъв сос. Ако някой се сеща за нещо подходящо за червено месо ще съм му много благодарна Hug

Реклама
# 1
  • USA
  • Мнения: 7 091
Попаднаха ми страхотни патешки филенца, изпекох ги и станаха страхотни, но им липсва някакъв сос. Ако някой се сеща за нещо подходящо за червено месо ще съм му много благодарна Hug

Може да направиш от соса в който си ги пекла така нареченото  gravy ( не знам в БГ как е казва това).
Запържваш лук, ( ако имаш гъби),  и брашно в масло. ДОбавяш постепенно соса който ти е останал от филенцата, може да добавиш и малко прясно мляко. Подправяш с черен пипер и сол. След това заливаш филенцата, може да поднесеш с пюре.

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 11 677
Чудна идея ти е дала Тандури  Hands Thumbsup
Виж Сос Тартар и Сос с орехи, както и други там.... тези двата на бързо четене видях, че са подходящи за птици. bowuu

# 3
  • София
  • Мнения: 2 123
аз ти предлагам сметанов сос с боровинки

запържваш мъничко брашно в масълце, прибавяш заквасената сметана. Когато стане хомогенна сместта овкусяваш с черен пипер и сол. Накрая слагаш няколк лъжици сладко от боровинки. Разбъркваш и щом клокне - махаш от котлона.

# 4
  • Мнения: 4 388
В ресторант "Евро" - някоя от преките на "Витошка", сервират страхотно "патешко със сос от боровинки"! Ако отидеш и го пробваш, може да измислиш соса и да го споделиш с нас! Аз, не съм чак толкова спец, та само му се насладих! После да не забравиш да споделиш!
А, май ме изпревариха за боровинките, но оня сос не беше със сметана!

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт