Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 17 ноем. 2006, 18:32 ч.

майка-българка,баща-чужденец????

 • 4 984
 • 28
 •   1
Отговори
имам молба към майките със сходна съдба да помогнат

# 1
Сестра ми очаква сега своето ангелче (в 6-я месец)и въобще не е запозната как стоят нещата за брак (ако подписват тук или там).Бъдещия татко е от немски произход.Също така ако можете да ме информирате за това как стоят нещата с препознаяването на детето.Благодаря ви предварително Wink

# 2
 • Мнения: 7 807
ми където си искат там подписват. не разбирам какъв ти е въпроса  newsm78 а и не е ясно в коя държава ще трябва да го припознава .......

# 3
ПОнеже сестра ми може би няма да патува до там близките месеци сигурно ще подпишат тук.Ако решат да подписват в Германия,той трябва ли да идва до България?

# 4
 • На пода
 • Мнения: 4 399
И аз нещо не мога да ти разбера въпросите. Ако може да ги формулираш по-точно и да кажеш по кои точки имате евентуални притеснения. Няма проблем да подпишат в България. И ние там сме се подписвали.  Laughing Свидетелството за брак се превежда и легализира по всички институции, включително и немското посолство. С легализираното свиделство пък се ходи след това по немските институции. Ако сключват брак в Германия, не виждам причина мъжът да идва до България, освен ако има лични причини за това. Ако имат сключен брак не се налага припознаване на детето.

# 5
 • в шоки-land
 • Мнения: 3 763
и а3 не можах да ра3бера вьпросите  Rolling Eyes.....

# 6
 • USA
 • Мнения: 4 630
Каква помощ ти трябва? И аз не схващам

# 7
Извинявам се че се изказах толкова неразбираемо,но въпреки това Vjara.A  мисълта ми беше ,че ако сключат брак в Германия-то ще стане при всички положеня след раждането на детето(а може би 3-4мес. след това).В такъв случай бащата ще трябва ли да е тук?...и още веднаж се извинявам за "въпросите"

# 8
 • Мнения: 7 807
пак не разбрах, кой може да го накара да ходи в бг, ако не иска  newsm78 детето май трябва да се припознае преди оформянето на акта за раждане. демек за раждането да е там, иначе може и така си пише без баща и после да се води дело за припознаване, което е доста по-сложною
за склзчването брак, пак казвам където си искат. ние например, мъжът ми с австрийски документи, аз съм с бг и се женихме в германия  Whistling

# 9
 • Germany
 • Мнения: 3 885
Извинявам се че се изказах толкова неразбираемо,но въпреки това Vjara.A  мисълта ми беше ,че ако сключат брак в Германия-то ще стане при всички положеня след раждането на детето(а може би 3-4мес. след това).В такъв случай бащата ще трябва ли да е тук?...и още веднаж се извинявам за "въпросите"
И аз да се включа към полуразбралите Wink От това, което разбрах обаче не виждам повод за притеснения, те двамата могат да уредят "формалностите" както и когато им е най-удобно. Той може да припознае детето чак като сключват брака в Германия (ако се решат на този вариант), доколкото знам не е сложно когато бащата го прави доброволно,  свързано е обаче с бумащина. Най-лесно става когато са сключили брака преди да роди Wink. На няколко пъти питаш дали той ще трябва да идва в БГ  newsm78 Притеснява ви факта, че трябва да дойде или на него не му се идва там или какъв е проблема? извинявам се за любопитството EmbarassedДано да се включи Rien и да разкаже как беше при нея, тя беше в подобна ситуация ако не се лъжа....

# 10
 • София и там където не се пуши
 • Мнения: 11 988
Когато се сключва брак в България от нашите власти се изисква документ валиден мисля че беше в рамките на месец, че бащата е свободен и не е женен там. Този документ се превежда и заверява.


За дете се отива в нотариус и бащата заверява документ, че му се е родило дате с еди какви си данни
/ако не са женени/ и изпраща този документ, където и да е, а в това време може детето да се изпише без име и допълнително се превежда и урежда документа. И защото ви говоря само по памет, а не с факти отидете в най близката община да ви насочат къде издават тези документи и там питайте с подробности, като дори мисля, че ще ви дадат лист с необходимите документи.

# 11
 • Sofia
 • Мнения: 1 215
Аз съм българка, бащата на детето е чужденец и нещата при нас стоят така:
Ако сключват брак в България, то документите, които се изискват от чужденеца са (в зависимост от националността му) декларации, удостоверения, че не е женен, изобщо няколко вида документи, в зависимост от посолството. Тези, заверени и издадени от посолството документи се представят на лицата по гражданското състояние в България и чак тогава е възможно сключването на брак в България. От момента на сключването на брака, той автоматично (важи за всички европейски страни със сигурност) придобива сила на територията на страната, чийто гражданин е встъпващия в брак.
Ако детето се роди след като брака е сключен, съпругът автоматично придобива бащински права, за което се вписва като такъв и в акта за раждане. Всяко допълнително сключване на брак извън територията на България е просто вторично и по никакъв начин не изменя статута на сестра ти, мъжът й и детето им.
От факта, че детето е от смесен брак, следва, че то има двойно гражданство. За издаване на международни паспорти, трябва да се подадат документи от двамата родители, както в паспортната служба в България, така и в съответното посолство. След издаване на паспортите, детето може да напуска страната без исканата за българските деца, декларация за съгласие от двамата родители.
Надявам се, че съм отговорила на въпросите ти, които аз също не разбрах, но мисля, че разгадах Laughing

# 12
 • Рим-Ямбол
 • Мнения: 764
Вижте 1во да се ориентирате кога и къде 6те се склю4ва брака.Тогава идете до съответната институция и поискайте списък с документите които са необходими,няма ни6то сложно.
Ако бебето се роди преди брака и в БГ,в родилния дом трябва ба6тата да си представи паспорта и после да се отиде до об6тината.Аз съм работила като неонатолог в АГ и преди около 2 години така бе6е,ако не6то се е променило 6те ви кажат пак от там.Майките в 4ужбина обикновено са родили децата си извън БГ и няма как да ти помогнат.А и не виждам какво ви притеснява неговото идване в България???Нали ако се ражда там детенце той е нормално да присъства в последните дни на бременността,а дори и да изпревари бебето,да дойде да си го види,да се изпи6е и така нататък....Той нали 6те иска да си види детето?

# 13
 • София и там където не се пуши
 • Мнения: 11 988
.А и не виждам какво ви притеснява неговото идване в България???Нали ако се ражда там детенце той е нормално да присъства в последните дни на бременността,а дори и да изпревари бебето,да дойде да си го види,да се изпи6е и така нататък....Той нали 6те иска да си види детето?


Както разбрах ги притеснява ако не дойде, как да постъпяк ако трябва да пишат бащата в акта за раждане.

# 14
 • Мнения: 7 807
ми ако стане така, няма как да го впишат за баща  Rolling Eyes после ще води дело за припознаване и смяна на имената

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт