Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 3 550
Може ли да ми помогнете с рецепти за различни видове каши. Не съм правила от години и май съм забравила как става - пилешка, сиренена, гъбена и др. Може би някой прави и други видове. Предварително благодаря за помощта.
Цитирай


Мнения: 3 452
Ето ти моята пилешка каша:

3-4 с.л. брашно се запичат на сух тиган преди да се добавят към сгорещено олио и да се запържат. Добавят се червен пипер и сол и 2-3 черпака от пилешкия бульон, разбърква се добре.След това се добавя ситно накълцаното сварено пилешко месо, 2-3 скилидки чесън, нарязани на ситно и още бульон. Оставя се да къкри на тих огън. На края се пресича с едно разбито яйце.
При сервиране се поръсва с черен пипер и някаква зеления....
Цитирай

София

Мнения: 3 231
Цитат на: Taneto
Ето ти моята пилешка каша:

3-4 с.л. брашно се запичат на сух тиган преди да се добавят към сгорещено олио и да се запържат. Добавят се червен пипер и сол и 2-3 черпака от пилешкия бульон, разбърква се добре.След това се добавя ситно накълцаното сварено пилешко месо, 2-3 скилидки чесън, нарязани на ситно и още бульон. Оставя се да къкри на тих огън. На края се пресича с едно разбито яйце.
При сервиране се поръсва с черен пипер и някаква зеления....

Аз бих предложила брашното да бъде добавено към вече свареното пилешко месо и да се остави да поври и да се сгъсти /по-бързо ще се сгъсти, ако заедно с брашното се сложи малко натурално нишесте, но трябва да се бърка непрекъснато, за да не стане на бучки/. В този вариант избягваме запръжката.
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Цитат на: Taneto
Ето ти моята пилешка каша:

3-4 с.л. брашно се запичат на сух тиган преди да се добавят към сгорещено олио и да се запържат. Добавят се червен пипер и сол и 2-3 черпака от пилешкия бульон, разбърква се добре.След това се добавя ситно накълцаното сварено пилешко месо, 2-3 скилидки чесън, нарязани на ситно и още бульон. Оставя се да къкри на тих огън. На края се пресича с едно разбито яйце.
При сервиране се поръсва с черен пипер и някаква зеления....

А в моя вариант не се слага яйце и пилешкото месо заедно с чесъна са ситно счукани в хаванче (май така се казваше). Аз понеже не правя запръжки просто наливам размитото в студена вода/бульон брашно във врящия бульон и след сгъстяването бухам вътре месото и чесъна. Просто и диетично Wink
Цитирай


Мнения: 3 452
Приемам диетичните критики Wink

Просто написах рецептата така както е в оригинал....И аз не практикувам пържене/запържване, но тая каша я правя от дъжд на вятър, така че някоя друга запръжка няма да навреди чак толкова Wink
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Така е  Wink
А то май всичките каши са на тоя принцип, само бульона се замества с мляко или вода и вместо месо се слага сирене, задушена скълцана коприва/лапад/спанак и т.н.
Цитирай
Да ви предложа "мойта" каша от гъби.
Предварително в малко кр.масло запържвам гъбите. После ги заливам с вряла вода, слагам 1/2 пакетче сирене Brie, разбърквам в една чаша 2ч.л нишесте с малко студена вода и го прибавям към останалата смес, като се посгъсти наливам и сметана, подпрявам със сол и черен пипер. Вкусно е, но и доста калорично.

Друга каша, която правя е да сваря предварително пиле, да запържа гъбите и червен лук също предварително. По нататък по познатият начин. Запържвам 2 с.л брашно в кр.масло и започвам да доливам първо малко от бульона, където е вряло пилето но го смесвам и с пр.мляко. Като се сгъсти кашичката добавям пилето накъсано на парченца, гъбите и лука. Сол и черен пипер на вкус. Отгоре поръсвам малко пресен магданоз.

Друга каша, на която й викам "Ужур бужур Laughing "(щото давам с материял, който имам в хладилника. Запържвам примерно лук, гъби, чушка, малко шунка или някакъв салам, добавям домат от консерва, малко сладка царевица и накрая бутвам разбито едно две яйца да сгъстят "красотата" Laughing  Very Happy
Цитирай

Пазарджик

Мнения: 72
Цитат на: Taneto
Ето ти моята пилешка каша:

3-4 с.л. брашно се запичат на сух тиган преди да се добавят към сгорещено олио и да се запържат. Добавят се червен пипер и сол и 2-3 черпака от пилешкия бульон, разбърква се добре.След това се добавя ситно накълцаното сварено пилешко месо, 2-3 скилидки чесън, нарязани на ситно и още бульон. Оставя се да къкри на тих огън. На края се пресича с едно разбито яйце.
При сервиране се поръсва с черен пипер и някаква зеления....

Аз правя пилешката каша по същия начин, но запържвам брашното в масло, вместо в олио и не слагам яйце и червен пипер. Подправям с джоджен и смлян чер пипер.
Цитирай

София

Мнения: 3 550
Цитат на: Honda
Друга каша, на която й викам "Ужур бужур Laughing "(щото давам с материял, който имам в хладилника. Запържвам примерно лук, гъби, чушка, малко шунка или някакъв салам, добавям домат от консерва, малко сладка царевица и накрая бутвам разбито едно две яйца да сгъстят "красотата" Laughing  Very Happy


Аз като си "почиствам" хладилника правя гюведжета с подобни материали. А това не изглеждали повече като омлет или нещо от тоя сорт? Или се добавят брашно и вода към запържените продукти?
Цитирай


Мнения: 3 452
Цитат на: Steffanie
Цитат на: Taneto
Ето ти моята пилешка каша:

3-4 с.л. брашно се запичат на сух тиган преди да се добавят към сгорещено олио и да се запържат. Добавят се червен пипер и сол и 2-3 черпака от пилешкия бульон, разбърква се добре.След това се добавя ситно накълцаното сварено пилешко месо, 2-3 скилидки чесън, нарязани на ситно и още бульон. Оставя се да къкри на тих огън. На края се пресича с едно разбито яйце.
При сервиране се поръсва с черен пипер и някаква зеления....

Аз правя пилешката каша по същия начин, но запържвам брашното в масло, вместо в олио и не слагам яйце и червен пипер. Подправям с джоджен и смлян чер пипер.


Е значи не е по същия начин Wink  Smile
Цитирай

София

Мнения: 3 550
Благодаря, момичета! схванах принципа като цяло и ще пробвам скоро!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.