Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 343

Мами раждали скоро във 2 МБАЛ - това така ли е или е реклама от преди 2-3 години?


АГ-клиника към Втора МБАЛ-ЕАД, София

Акушеро-гинекологичната клиника към ІІ МБАЛ-ЕАД се намира на партерния етаж на намиращата се в центъра на столицата болница. АГ-клиниката е част от голяма многопрофилна болница, позната навремето като ІІ градска болница.

През 2000 г., след основен ремонт, отваря врати модерно оборудваната акушеро-гинекологична клиника. Тя е изградена от няколко отделения – родилно отделение, отделение за новородени, гинекологично отделение и отделение за патологична бременност. Родилното отделение разполага с 25 легла за родилки. Толкова са и леглата за бебетата в отделението за новородени. Всички стаи са с по две легла, а на разположение на пациентките са и ВИП-стаи – с по едно легло, собствен санитарен възел, телевизор и хладилник.
Отделението за новородени съвместно с родилното отделение е изпълнител на проекта “Болници – приятели на бебето” в подкрепа на кърменето, за което е наградено с престижна награда от УНИЦЕФ.
На майките е осигурен 24-часов контакт с новороденото бебе – стаите са снабдени с детски легла и мивки за бебета. Още докато майката е на родилното легло, бебето се поставя на гърдата за първо засукване. До два часа след това бебето се слага в стаята на майката и тя бива поканвана често да го кърми, с което се подобрява лактацията и се дава възможност да се установи силна психоемоционална връзка между майката и детето.

Във връзка с програмата за стимулиране на кърменето клиниката има сключен договор с банка за майчина кърма и дори в случаите, когато майката не е в състояние да кърми детето си, е осигурено естествено хранене за детето.
Клиниката работи по програма за ранна профилактика на тазобедрените стави, съвместно с Института по ортопедия и травматология. Още през първите дни след раждането на детето се обуват специални ортопедични гащички, които държат крачетата силно раздалечени едно от друго. С тези гащички бебето се прибира у дома, като бива насочвано за ранна ултразвукова диагностика към Института по ортопедия в Горна баня.
Родилното отделение разполага със самостоятелна родилна операционна, отделна от тази на гинекологичното отделение. Родилната зала е оборудвана и със специално японско родилно легло, което позволява оптимално разположение на родилката, осигуряващо безболезнено раждане. За облекчаване на болките при раждане се грижи денонощно дежурен екип от анестезиолози.

С цел подготовка за раждането в клиниката е организирано и “Училище за бъдещи майки и бащи”.
Всички бременни жени, които са софийски жители, могат да получат от личните си лекари направление и да родят без да заплащат каквото и да било. Заплаща се единствено за ВИП-стаите (37 лв. на ден). Бременните жени от провинцията също се приемат безотказно за раждане, като заплащат по официалните тарифи на болницата.

Телефони за информация и записване:
Централа – 02/931 23 55
Родилна зала – в. 291
Отделение за новородени – в. 275, 311

# 1
  • София
  • Мнения: 124
Ех звучи чудесно,ако можеше някак си да се направи и основен ремонт на манталитета на работещите там,щеше да бъде болница мечта.!!! Joy

# 2
  • София
  • Мнения: 196
Повечето неща са така с изключение на ортопедичните гащи  Grinning !

# 3
  • София - Надежда 2
  • Мнения: 150
Яяяя, колко интересно!  Grinning
Раждах там през юли, но не съм сигурна че не са давали на детето с АМ, когато е било в детското отделение. Просто никой нищо не ти казва.
Да, стаите са много хубави и описанието им е достоверно. Бебетата са при майките, но ако предпочиташ за през нощта могат да го вземат в детското отделение. Това с първото засукване още на родилното легло си е чиста реклама, да не употребя по-лоша дума.  Mr. Green  Няма такова нещо. Бебето го дават около 6 часа след раждането на майката, а ако е родено следобяд - чак на следващата сутрин.
Няма ортопедични гащички и никой не ме е насочвал към Горна баня.
Неудобство е, че три дни си като в затвор - не можеш да се видиш с близките си и се гледате през решетките, но пък бебетата като са при нас не е много удачно. Мият по няколко пъти на ден и хигиената е добра.
Като цяло съм доволна, но в рекламата са се попрехвалили...  Wink

# 4
  • София - Дианабад
  • Мнения: 642
Повечето неща са така с изключение на информацията за ортопедичните гащи /дори и да има нещо такова, никой нищо не казва/. Освен това детето не го дават да суче веднага след раждането, но го дават след около 6 часа. Аз родих в 13.20 часа и ми донесоха бебето към 17-18 часа.
Спестили са и някои подробности като тази, че не слагат епидурална упойка.
Иначе аз съм много доволна от персонала на болницата с много редки изключения.
По принцип бях доволна, че раждах сама, не съм викала на никого и никой не ми е викал и целият екип, който беше на смяна, ми помагаше при раждането.
Ако не искаш епидурална упойка, не ти пречи факта, че няма визитации и, най-вече, не искаш да плащаш... то Втора градска болница е точната.
Успех!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт