Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Живеещи в чужбина
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 51 отговора

в страната на чудесата

Мнения: 1 768
Здравейте,
Обръ6ам се най ве4е към майките от Schweiz,Deutschland,Österreich.Мисля,4е там най ве4е е иЗвестен тоЗи уред раклет.Искам да попитам,какви ястия се пригатвят на него и може ли някоя рецепта да препоръ4ате?
Благодаря предварително.  bouquet
Ето това представлява уреда,ако в друга държава го има под друго име.
http://cgi.ebay.de/Petra-Raclette-RC-12-02-Raclettegrill-mit-8-P … dZ1QQcmdZViewItem
Цитирай


Мнения: 136
Раклети се ползват и във Франция много.Най-често за затоплянето на сирене( до разтапяне),което после се слага върху варен картоф.Класическа комбинация.За целта сиренето е специално за раклети.Би могла да изпечеш яйце, или да Запечеш някакъв колбас,зеленчуци ,които пак са добавка към варени картофи. Very Happy Варианти има много.   
Цитирай

Германия

Мнения: 649
ние си нямаме, но мойта свекърва почти само това прави когато сме при нея  Peace мога само да кажа, че вече почти всичко сме изпробвали, най-вкусно е с различни видове сирене и кашкавал.  Намерих една страница с много рецепти, може да си харесаш нещо: http://www.raclette-rezepte.com/
Цитирай

Там,където се събуждам щастлива.

Мнения: 5 001
И тук много се ползва и даже му настъпи сезона / започва от ноември до февруари/. Предимно го наричат уред за гурмет. Обожавам го, когато имам гости. Само нарязвам всички продукти / зеленчуци и плодове /, а месото се продава пакетирано приготвено. Не си роб на кухнята, а всеки си прави сам, каквото му харесва. 
Цитирай

Cтраната на лалетата...

Мнения: 7 914
Това е малко барбекю.... за гости е идеално...дори в тиганчетата и омлетче става   chef
Цитирай


Мнения: 2 379
Аха Very Happy Ползваме и си облизваме пръстите всеки път.
Ако дилемата ти е дали да си купиш уреда или не - аз бих казала купувай!
За гости е страхотно, както вече е писала Звездичка. Хем е вкусно, хем е забавно и гостите се радват, хем всеки си прави всичко на момена и няма нужда от предварително лудо готвене специално за гостите.
Според мен става най-хубаво, когато сирената (специални, продават се вече нарязани) се хапват с варени картофи и разни готини сосчета - чесново, лютиво, сладко и т.н.
Цитирай

Германия

Мнения: 6 912
Въх, веднъж на една нова година бяхме на гости на приятелско семейство и домакинята ни остави сами да се "готвим" - много ми хареса идеята и.....сега се замислих, че ако свеки се натиска да ни подарява нещо за Коледа, то това може да го впиша в листата за желанията  Mr. Green
Цитирай

Германия

Мнения: 7 519
Ние имаме (подарък zа сватбата) и 4естно каzано до сега само веднъж го полzвахме, миналата НГ. Удобно е zа големи гостита (особено zа мърzеливи домакини  Mr. Green ) и по продължителни ве4ери. Не ми харесва оба4е как се умирисва цялата къЩа  Sad  Не zнам, ако нямах тоzи уред нямаШе и да ми липсва, 4естно каzано.
Цитирай


Мнения: 6 395
Тъкмо се чудех какво ли ще е този раклет  newsm78 Wink
Даааа много го ползваме даже  Wink Дъщеря има като го види на масата, и очите й светват  Party защото знае че ще има нещо много вкусно   chef Wink Very Happy
Играе си и с паничките-лопатките - постоянно ми готви нещо с тях  Crazy Mr. Green
Супер неща с кашкавали и сирена главно  Wink
Цитирай

На пода

Мнения: 4 399
Понеже въпросът ти в заглавието е 'ползвате ли?', ще ти отговоря съвсем накратко, имам и не го ползваме. Ползвали сме го може би 2-3 пъти в началото когато го купихме и това беше, сега събира прах в мазето. Smile
Цитирай

MERIGNAC, FRANCE

Мнения: 1 551
И ние имаме раклет, на който запи4аме шунка, която след това всеки си слага в 4инията върху сварени картофи и накрая заливаме с разтопеното сирене, специално за раклет. Но предпо4итам с тази шунка, която е по-скоро сурово-пушена(незнам как да го кажа на български). МММММммммм, огладнях, пак... Laughing
Цитирай


Мнения: 3 424
И ние имаме и сме фенове.
Цър-пър отгоре, долу раклет-кезе.
Пекли сме риба, пуешко, пилешко и вурстчета.
Долу под кезето сме слагали салата, гъби.
Хем купонът тече, хем не висиш пред печката.
Цитирай

в страната на чудесата

Мнения: 1 768
Лиске,какви салатки отдолу?Топли салатки надали са вксусни,или? newsm78
Цитирай


Мнения: 1 630
Имаме и ползваме редовно. Много приятен и лесен начин за посрещане на приятели.
Само дето е лееееко калорично  Mr. Green
Цитирай

Швейцария, иначе от Пловдив

Мнения: 1 425
Ползваме и още как. Мноооого обичам. Правим най-вече с кашкавал. Разтапяме го и "поливаме" сварените картофи. Към него хапваме кисели краставички, туршии, консервирани гъби, артишок, печени чушки и др. кисели зимни салати. Някои път като ни дойдат гости го ползваме и за  Tischgrill, но много се умирисва къщата .
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 51 отговора