Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 37 отговора

Sofiq

Мнения: 683
Ей мами открих една прекрасна закуска която може да разнообразява попарата.Става дума за качамак:-)Мойта Йоанна се избива за него-мн.и харесва и го яде с удоволствие Laughing Явно попарата и е писнала вече,а бисквитите с мляко също.Купувам и готов качамак и става за 2 мин.откакто  е завряла водата,а после сиренце и масло и ето бърза и хубава закуска Very Happy
Цитирай

там,откъдето се вижда морето...

Мнения: 928
ТОва е чудесно,но качамака е доста тежка храна по принцип,така че внимавай с количеството.Баба ми разправяше,че едно време са хранили децата само с качамак,та затова били доста закръгленички.Но щом го харесва детенцето-давай му,обаче редувай с по-лека закуска на другия ден.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 2 596
Браво, бе, това е супер идея.  Ще я запомня като станем колкото вас и аз ще му давам някои сутрини качамак.  Party  Така няма да се чуди какво е това ядене, като отидем при прабаба му в Родопите  Flutter
Цитирай

Шумен и Варна

Мнения: 210
И на мен ми харесва тази закуска ще я пробвам. Звучи добре. Имали конкретна марка качамак която ще препоръчаш защата ми се е случвало да купя доста едро смлян.
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 026
Аз от качамак разбирам леко лепкава, гъста консистенция Laughing  Да те питам дали този които правиш е такъв, защото се притеснявам, че малкия няма да го иска  Confused
Цитирай

София

Мнения: 2 258
А аз дали мога да давам на малката?Или е още малка;)
Цитирай

високо

Мнения: 4 366
качамакът си е царевично брашно/аз имам един "без варене"/- заливаш с вода и  добавяш сирене или сладко/пюре. не зная как сте със захранването...прецени си:)
Цитирай

Варна

Мнения: 4 819
Вкусно нещо е царевичката и качамака, обаче много се дебелее.
Не забравяйте, че прасетата ги угояват именно с царевица.
Всичко в граници е полезно, пък разнообразието съвсем.
И аз се чудя дали да пробвам бебе с качамак, но се опасявам, че ще го изям преди да стигне до столчето й за хранене.  Embarassed
Много обичам.
Така както гледам, Мая на мен се е метнала - яде каквото и предложа. Ще я почерпя някоъ път малко царевичак. Love
Цитирай

Sofiа

Мнения: 2 568
Цитат на: SAYONARA
А аз дали мога да давам на малката?Или е още малка;)

Ами, защо да не можеш - той си е царевчино брашно. Все едно, че и даваш каша.
Ако си и давала вече сирене, можеш да и го правиш със него, ако не без.
Цитирай

София

Мнения: 5 710
Цитат на: Vesito
Аз от качамак разбирам леко лепкава, гъста консистенция Laughing  Да те питам дали този които правиш е такъв, защото се притеснявам, че малкия няма да го иска  Confused

Не, не е. Става като каша.  Smile
Цитирай

София

Мнения: 5 710
Цитат на: agneshka
качамакът си е царевично брашно/аз имам един "без варене"/- заливаш с вода и  добавяш сирене или сладко/пюре. не зная как сте със захранването...прецени си:)

По-точно царевичен грис  Wink
Цитирай

високо

Мнения: 4 366
Цитат на: cheta
Цитат на: agneshka
качамакът си е царевично брашно/аз имам един "без варене"/- заливаш с вода и  добавяш сирене или сладко/пюре. не зная как сте със захранването...прецени си:)

По-точно царевичен грис  Wink


 Embarassed  Embarassed аз така и не разбрах каква е разликата м/у грис и брашно Embarassed  Embarassed много ме е срам, че май за втори път те питам, но пък и ти не ми отговори първия път... Wink
Цитирай

София

Мнения: 5 710
Цитат на: agneshka
Цитат на: cheta
Цитат на: agneshka
качамакът си е царевично брашно/аз имам един "без варене"/- заливаш с вода и  добавяш сирене или сладко/пюре. не зная как сте със захранването...прецени си:)

По-точно царевичен грис  Wink


 Embarassed  Embarassed аз така и не разбрах каква е разликата м/у грис и брашно Embarassed  Embarassed много ме е срам, че май за втори път те питам, но пък и ти не ми отговори първия път... Wink

А, така ли?
Явно, не съм разбрала, че си ме питала.
Ми брашното е ситно смляно - на прах, а гриса май се получава след някаква обработка, ама не знам каква точно.
Цитирай

София

Мнения: 2 258
Още утре сутринта ще и дам....че нещо на сладко се мръщи,а пък имаме нужда от напълняване...
Цитирай

plovdiv

Мнения: 830
И аз открих това тези дни - понеже свекървата ни гостува , за закуска веднъж ни направи качамак , но след като се разбърква и завира на котлона , се запича в тавичка като се излива половината смес , слага се сиренцето , излива се отгоре останалата смес , наръсва се с кашкавал стърган и се пече .
Ау , че е вкусно   liplick . Всички ядохме , малки и големи . Тя ползва една смес от Метро , румънска , но каза че в Русе е ползвала подобна , пак от Метро , но унгарска и била по-добра . То не е смес , де , а чиста проба царевично брашно .
Това май стана за готварския форум   Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 37 отговора