Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 19 ноем. 2006, 21:42 ч.
  • Преглеждания  1 502  Мнения  22  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 11 612
Става дума за това - какво нещо вие заимствахте от родата на мъжа си и какво мъжът ви - от вашата рода? Аз напр. докато не дойда тук не знаех,че мусаката може да се яде с кисело мляко. В нашият край това го няма! И ето днес мама бе направила мусака - аз я ядох с кисело мляко,а мама - без! Друго какво - мъж ми започна да налага киселото зеле  както моите родители го правят,а не както в тукашния край! И тъй като тук в Благоевград често се среща специфичен диалект - моя мъж започна да говори по добрички,а не аз по благоевградски! За сега това са нещата, сигурно има и други неща,които сме си разменили взаимно,но сега не се сещам!

Вие сте на ход!

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 1 680
Пълнените чушки никога не сме ги яли с кисело мляко у нас , а сега у тях си ги хапвам с кисело мляко.
Има една супа с чорбата от киселото зеле и свински месца - много е вкусна, но не я бях яла преди да се оженя за мъжа ми.

Те какво взаимстваха от нас - научихме ги на хубави панировки и да слагат прясно мляко в пилешката супа.

Друго като се сетя newsm78

# 2
  • Мнения: 31 945
Големи инати сме  Crazy след толкова години, всеки си продължава по неговия начин, нищо не възприемаме от другия  Stop сещам се за сарми с кисело мляко  Sick и качамак с масло и сирене (който в моя край се яде с прясно мляко и захар Joy)

# 3
  • в ябълковата градина
  • Мнения: 1 655
Аз се научих да ям мариновани риби и миди и всякакви такива. Той - не знам.

# 4
  • някъде
  • Мнения: 4 014
открадна ми- сърцето, откраднах му- неговото Heart Eyes

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 4 057
Големи инати сме  Crazy след толкова години, всеки си продължава по неговия начин, нищо не възприемаме от другия  Stop сещам се за сарми с кисело мляко  Sick и качамак с масло и сирене (който в моя край се яде с прясно мляко и захар Joy)
И ние сме така по въпроса с яденето. Той редовно ми се присмива, че ям макарони със сирене и захар или пиле с ориз и кис. мляко, аз на него за мусаката с кис. мляко  Sick

# 6
  • София
  • Мнения: 122
Има една супа с чорбата от киселото зеле и свински месца - много е вкусна, но не я бях яла преди да се оженя за мъжа ми.

Е тая чорба и аз я обожавам.
По темата: Научих го да яде черен хайвер, синьо сирене, зелен фасул, грах.
А той мене  newsm78- май няма такова нещо.

# 7
  • Мнения: 11 612
Ей това с киселото мляко ми е интересно! Преди слагах мляко в супата само,а сега май на повечето манджи. А той и до ден днешен ми се чуди,че слагам мляко в супата... И децата я ядат с кисело мляко!

Ще опитам качамак с прясно мляко и захар,а такава чорба със зеле и месо не бях чувала!

# 8
  • на село
  • Мнения: 1 864
Ами научих свекърва ми да прави сърмите с лозов лист,
а дъщеря ми/голямата/  понеже много обичаше в Добрич когато си отидем и дядо й да направи макарони със сирене и запръжка, вече кара баба си само така да ги приготвя,
та и това се научиха / те ядяха варените макарони само със захар/.

На първо четене за това се сещам, но не ми идва нищо, което да съм възприела от тях  newsm78, ако се сетя ще допълвам.

# 9
  • Мнения: 11 612
макарони със сирене и запръжка,

Патент на добричкият край е това, да знаете!!!! И моите така ги обичат,но аз като непочитател на запръжката - не ги правя така!

# 10
  • Старата столица
  • Мнения: 5 363
Големи инати сме  Crazy след толкова години, всеки си продължава по неговия начин, нищо не възприемаме от другия

# 11
  • Мнения: 2 161
Ние нямаме кой знае какви различия,може би защото не сме от различни краища на България.Не се сещам за фрапиращи различия,които да можем да "откраднем" един от друг.

# 12
  • Бургас
  • Мнения: 3 139
макарони със сирене и запръжка,

Патент на добричкият край е това, да знаете!!!! И моите така ги обичат,но аз като непочитател на запръжката - не ги правя така!
Ааааа, не е на Добричкия край Naughty само-и в нашия ги ядем със запръжка; мъжо не можа да свикне. Той ги яде със захар и сирене Sick
По въпроса - и двамата сме родени в Бургас, ама той е от Странджанския край, аз не. Научих се да ям диво, големи сърми /ние ги правим колкото за една хапка/, етърник, научих се да правя зелник /много не го ям, само ако е със спанак/, сигурно има и още newsm78
Той се научи да яде пълнени чушки с кайма, лозови сърмички, кисели краставички /те правят мариновани/, шкембе чорба с прясно мляко /те не застройват никакви супи/, супа от свински крачета /те ги ядат само за мезе/. Това се сещам на първо четене Laughing

Последна редакция: пн, 20 ное 2006, 11:03 от Goldie

# 13
  • на върха
  • Мнения: 6 462
Ами от към храна, той въведе варена тиква в прясно мляко и доматена каша с цяло яйце:) Аз въведах всичко останало Mr. Green В общи линии нямаме почти никакви различия по отношение на вкусовете.

# 14
  • Мнения: 1 506
Нито той от мен, нито аз от него. Всеки си държи на навиците, особено що се отнася за хапване. Той е много консервативен, пък аз съм по експериментите и сама си ги ям.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт