Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 19 ноем. 2006, 23:36 ч.

Предаването по ТВ7, SOS бавачки...

 • 2 884
 • 20
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 1 680
Не си спомням дали точно така се казваше предавнето по тв7.
Семейства, които не знаят как да усмирят и възпитават децата си се обръщат към тях.
За около седмица настъпва тотална промяна у тези семейства и родителите вече могат да контролират ситуацията.

За съжаление нямам кабелна и съм гледала въпросното предаване 3-4 пъти и някои от подходите на бавачката се опитвам да ги прилагам в къщи. Трудно ми е, но не се отказвам.

Ще ми е интересно да науча дали споделяте тези подходи на бавачката?  Отзиви за предаването?
Какво ви издразни или насърчи?
Споделете...  bouquet

Последна редакция: пн, 20 ное 2006, 09:56 от Ellypr

# 1
 • Варна
 • Мнения: 4 187
Гледам рекламата на предаването по ТВ7, но до сега не съм го "хващала". Заинтригува ме, явно е интересно. Какви ли способи може да използват толкова  Thinking? Разкажи на две на три  Praynig!

# 2
 • София
 • Мнения: 155
Гледам предаването понякога, когато го засека. И то с голям интерес  Grinning. И ми се струва много поучително, щеше ми се и тук да има такава възможност за професионална помощ. А помощта от страна на SOS бавачките е съвсем адекватна и квалифицирана. Ситуациите във филмчетата са абсурдни, многодетни семейства, добро социално положение, разбирателство и любов между родителите и въпреки това ужасни проблеми между малките и големите  Sick. И бавачките като странични наблюдатели успяват да дадат достатъчно качествени съвети и коренно да променят цялата атмосфера. Аз лично оттам извадих за себе си няколко ценни поуки  newsm78 и се успокоих, че атмосферата у дома, която съм мислела за луда  #Crazy на моменти, е съвсемнормална в сравнение с това, което показват в предаването. И искрено се зарадвах... Joy

# 3
 • София
 • Мнения: 2 701
В момента го дават. Абе всичко е лесно, като на филм......

# 4
 • София
 • Мнения: 1 680
Последното, което гледах вчера ме впечатли с няколко неща: Когато им отнемаме едно удоволствие , да го заменяме с друго;преди сън да не предлагаме сладки неща, а например банан, ябълка, за да не се превъзбуждат; да не ги приспиваме, а да им почетем приказка, след което нежно да ги целунем и пожелаем "Лека нощ" т.е оттук нататък им е забранено да напускат детската стая; когато ги наказваме да е за точно определено време, след което да ги освобождаваме; родителите да са на едно мнение пред децата си, не единия да "бие", докато другия "гали" и много други неща , за които не се сещам в момента, но е интересно да се гледа, за да се види точно подхода за конкретното семейство.

# 5
 • София
 • Мнения: 155
Гледам рекламата на предаването по ТВ7, но до сега не съм го "хващала". Заинтригува ме, явно е интересно. Какви ли способи може да използват толкова  Thinking? Разкажи на две на три  Praynig!

Родителите да са единодушни в отношението си към децата, да са съпричастни един към друг, да си поделят отговорностите, да проявяват търпение и твърдост спрямо децата, да не се опитват да налагат волята си с викове и агресия, да приобщават децата към общите домакински занимания, да намират време и общ език и специален подход за всяко едно от децата и разни други такива идеи....

# 6
 • Springfield, VA
 • Мнения: 5 624
Интересно ми е дали във Варна ще го хващам този канал. Никога не съм го срещала, защото  newsm78 (на Мсат сме)

# 7
 • Мнения: 3 036
Преди го следяхме това предаване, но от известно време Марена започна да имитира поведението на децата преди промяната и сега има вето върху гледането му... Sad
При нас имаше "обратен ефект". А не го хващам в часове, когато нея я няма в къщи.

# 8
 • Павликени
 • Мнения: 791
Страхотни са!!! (бавачките)
Поне се успокоих,че не сме лудница,а само цирк  Mr. Green
Направо ми се повдига от безразличието което проявяват някой родители и се инатят да не се променя нищо, все едно не ги засяга, нали на тях така им е добре, защо трябва да преиначават нещата и да започват да създават нов ред  Confused Направо не мога да ги разбера, то хората дошли да им помагат, а те дори не искат и да чуят какъв е проблема.
Иначе има какво да се научи. Например снощи беше много поучително как да се справим с агресията на децата!!!
Когато започнах работа се прибирах към 18.30-19.00,а той  все още заспиваше рано - 20.00-20.30, и прекарвахме съвсем малко време и то предимно за да се навечеряме, да се изкъпем и то станало време за сън, та изобщо не отдавах това че започна да страни от мен и да ми посяга,защото се е чувствал наранен и липсата ми го е наранявала,  а го отдавах на лошо влияние от децата в групата - имаше такива който бяха доста агресивни. Периода отмина, но ми се искаше да можех да съм да реагирала друго яче, и да го обграждам с любов двойно. Аз тогава,когато ми посегне му отправях забележка или го шляпвах и му казвах, че съм му сърдита и че няма му говоря, което и после сама разбрах е много погрешно, защото е лъжа, а детето щом разбере че за нещо го лъжеш после не знае кога да ти вярва. Смених си работното време с колежката и започвах по рано работа,ама и свършвах към 16.30,така го водех и го вземах от ясла, а после и от градината.
Бая се олях  Laughing !!!
Твърдо съм "ЗА" предаването!!! И ми се иска поне книгата им да я имаше на български!

# 9
 • София
 • Мнения: 155
Не мога да се въздържа, ще ви разкажа за едно предаване, от което направо изумях. Семейството голямо с 5 или 6 деца, най-голямото на около 7, най-малкото бебе, живеят в голям и хубав дом, майката по цял ден с децата полудява, защото у дома е някакъв абсолютен кошмар, бащата на работа. Като казвам кошмар имам предвид пищят децата, бият се и се карат, подскачат като маймунчета и се гонят, разхвърлени стаи и играчки, лошо отношение към майката, с една дума - ужас! Най-учудващото беше обаче как бащата всяка вечер се прибира от работа и на цялата тази суматоха граба китарката, усамотява се в своята стая и започва да си дрънка нещо, защото  искал да избяга от шума  #Crazy. Направо да не повярваш  Sick!!! Един ден се наложи той да гледа децата и пак се усамоти така /майката я нямаше нарочно/ и въобще не забеляза, че едното дете излиза от къщи  #Crazy и се изгуби! Намериха го на 4-5км далече от дома и то добре че бавачката забеляза, че детето липсва! Изобщо абсурдна ситуация !!!Последва много сериозен разговор и с двамата родители. Та мисълта ми беше, че тези жени дават ценни съвети първо на родителите относно техните взаимоотношения, освен за отношението им към децата, и определено има какво да се научи.

# 10
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 6 953
Гледала съм няколко предавания и съм много впечатлена. Вчера гледах за агресивните деца. Бавачката не се справи, защото майката бойкотираше работата й и отказваше да съдейства. Бащата беше извикал екипа. Майката по цял ден седеше някъде от където грубо нареждаше на децата (3 бр) какво да не правят. Не желаеше да се занимава с тях и не им обръщаше внимание, освен когато ги наказваше. В резултат - груби, невъзпитани и псуващи деца. Стратегията беше да им се обърне вниманието , което им липсва и ги прави груби. Децата бяха агресивни, опитвайки се по този начин да привлекат внимание. Наставленията на бавачката бяха децата да се наказват само след предупреждение, а не без обяснения. Да се стимулират, за да се държат добре - в случая единственотго решение беше всеки да си има касичка, в която да получава по 50 цента ако помага и се държи добре.
При всички случаи, които гледах в основата на възпитанието беше много любов и внимание, и правила, които трябва да се спазват. Също така последователност. Оказва се, че понякога любовта ни подвежда и постъпваме неправилно с децата си.

# 11
 • Варна
 • Мнения: 740
Интересно ми е дали във Варна ще го хващам този канал. Никога не съм го срещала, защото  newsm78 (на Мсат сме)

Предаването го дават всяка събота и неделя от 20.05 по TV7
Честно да ви кажа, ситуациите които дават ми се струват не до там реални - все с по 3-4-5 деца и всичките толкова диви  newsm78
Но пък бавачките наистина са поучителни. Вземам от тях идеи - най-вече това с правилата.

# 12
 • Благоевград
 • Мнения: 141
Гледам с интерес предаването- но не редовно.Наистина всеки може да си извлече някатва ценна идея и да я приложи за своя случай.
Относно случаите с по 4-5 деца за мен са напълно реални.Все пак там са избрани най-тежките случаи- представете си само колко много са желаещите да получат квалифицирана помощ.
За всички които не са гледали предаването - погледнете поне за малко . Сугурно ще се изненадате от всичко- дори и от себе си( особено ако сте си мислили, че не сте добри родители).
Радвам се , че пуснахте тази тема.
С любов , усмивка и уважение децата ни растат щастливи и зрави.

# 13
 • Добрич
 • Мнения: 643
Аз го следя стриктно в последно време, и стигнах до идеята, че повече от едно дете, сякаш е по  - лесно да се възпитава ( по мое мнение де ) защото бавачките използват и съревнованието, като възпитателен метод, и честно казано дава резултат.
  Но миналата седмица бях възмутена, ако наистина съществува такова семейство, направо не знам. Бяха две момиченца, и с тях съжителстваше прасе в къщата, децата ядяха от земята, защото така им харесвало, даже им слагаха яденето на земята, майката не чистеше, защото после минавала прахосмукачката ( прасето ). Бавачката налагаше елементарни правила, като яде се на масата, спи се в собственото легло, ходи се по нужда в тоалетната. Споменах ли че децата ядяха от храната на прасето, и пиеха вода от купичката на котката. И майката смяташе, че това е напълно нормално  #2gunfire

# 14
 • София
 • Мнения: 1 680
Понеже синът ми много обича влакове и сега е видял страхотен влак с релси на няколко нива и ме врънка да му го купя, но въпросния влак е скъпичък и на този етап в разчетите на семейния бюджет не фигурира влак. Та решихме с татито да му вземем прозрачна касичка и всеки път когато помага, яде на масата и не удря сестра си да пускаме по една монетка вътре и съответно като не слушка да отнемаме по една монетка. Ще му обясним правилата на играта като на голям човек. Ще ви докладвам за резултатите.
Харесва ми тази идея от предавнето за стимулиране на децата.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт