Свинско с ориз?

  • 44 640
  • 7
  •   1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 926
Със сигурност има такава рецепта, ама не можах да я открия newsm78 Моля , кажете рецепта за свинско с ориз на една начинаеща готвачка Laughing Praynig

# 1
  • Варна
  • Мнения: 1 037
Ще ти кажа аз как го правя-нарязвам месото на хапки,запържвам го,да се зачерви леко ,слагам подправки.черен,червен пипер,пикантина-от червената,малко къри-подправките са според вкуса Grinning,и заливам с вода,да се задуши,докато стане готово за консумация.Отделно запържвам ситно наряза лук и слагам ориз-количество пак по избор,но на нас 2 чаши не ни стигат,добавям месото с неговия сос плюс вода -на две чаши ориз около 3 чаши вода.изсипвам в тава и слагам фурната,но може и да и ги оставиш в тенджерата.Изключи фурната преди ориза да е поел водата си за да не изсъхне прекалено

# 2
рецептата не е нищо сложно.Първо запържваш свинското и след това изсипваш вода толкова колкото да се полусвари месото.След това в тава запържваш лук,моркови и ориз.Прибавяш месото към запържените зелевчуци и ориз и досипваш колкото вода е необходима/ориз:вода-1:3/може да използваш водата в която се е варило месото ако е останала.Овкусяваш с черен пипер и сол и слагаш в фурната на средна степен да се свари ориза и да се досвари и запече месото.Това е най лесната рецепта която мога да ти кажа .

# 3
  • Мнения: 22 867
Свинско с ориз /рецептата е от нета/

Продукти: свинско месо 750 г, ориз 200 г (1 чаена чаша), свинска мас 100 г (1/2 чаена чаша), зелев сок 200 мл (1 чаена чаша), черен пипер и сол на вкус.

Начин на приготвяне: Измитото и нарязано на порции месо се запържва леко в мазнината, след което се посолява и се задушава на тих огън до омекване, като от време на време се сипва по малко вода. Прибавят се 2 чаени чаши топла вода. Като заври водата, се пуска оризът. След 10-15 минути ястието се изсипва в тавичка, поръсва се с черния пипер и се запича във фурната. Изважда се, залива се със зелевия сок и се покрива с кърпа, за да се задуши оризът.

# 4
  • Мнения: 9 105
рецептата не е нищо сложно.Първо запържваш свинското и след това изсипваш вода толкова колкото да се полусвари месото.След това в тава запържваш лук,моркови и ориз.Прибавяш месото към запържените зелевчуци и ориз и досипваш колкото вода е необходима/ориз:вода-1:3/може да използваш водата в която се е варило месото ако е останала.Овкусяваш с черен пипер и сол и слагаш в фурната на средна степен да се свари ориза и да се досвари и запече месото.Това е най лесната рецепта която мога да ти кажа .

аха Peace и една много приятна разновидност - както всичко по-горе + 3 с л доматено пюре (или 300мл доматен сок) и 2бр дафинов лист - когато се поставят продуктите в тавата.

# 5
  • Мнения: 2 126
Тъкмо такова направих за вечеря.Както вече е споменато запържих месцето с лук и моркови,сложих му Пикантина и един пилешки бульон,черен пипер.После запържих ориза,сложих към него замразени грах и царевица-почти винаги към ориз ги прибавям.Хубаво е и с други замразени зеленчуци - броколи например Peace

# 6
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Тъкмо такова направих за вечеря.Както вече е споменато запържих месцето с лук и моркови,сложих му Пикантина и един пилешки бульон,черен пипер.После запържих ориза,сложих към него замразени грах и царевица-почти винаги към ориз ги прибавям.Хубаво е и с други замразени зеленчуци - броколи например Peace
Peace

# 7
  • Мнения: 1 629
Рецептата ми е разкошна, пускала съм я и тук, но е някъде по темите.
За 3-4 порции: Свинско от бут без кост ок 500гр, 1/2 пк масло, 1 чч ориз, 1 връзка пресен джоджен, 1/2 връзка магданоз, сокът от 1/2 лимон, черен пипер, сол, 3чч вода, 3-4 супени лъжици олио. Приготвя се в йенска тенджера, на фурна ок 250 грудуса.
Месото се нарязва на кубчета колкото орех, добавят се сока от лимон, солта, пипера и ориза, слага се всичко в йенската тенджера и се мачка, ама здраво, докато оризът се набие в месото. Прибавя се и всичко останало(джодженът и магданозът накълзани на ситно), разбърква се леко, захлупва се и се пече докато почти не остане вода, вади се от фурната без да се отваря капакът, за да може оризът да си дръпне останалата водичка. Не се запича, оризът трябва да остане бял.  Ако нямате джоджен не правете рецептата! Сокът от лимон, истински лимон, не лимонов сок, също е много важен.

Общи условия

Активация на акаунт