Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Пазарджик

Мнения: 603
 Търсачката пак неработи  Whistling ,та затова пускам темата.Искам да направя шаран в тавата с домати,няма да го пълня,защото ми е нарезан на порции,но незнам как точно да го направя-мисля да сложа и кромид и чесън,даф. лист и черен пипер-а друго какво  newsm78.Помагайте моля.А и идва Никулден,та може и рецепти за пълнен да дадете.
Цитирай


Мнения: 4 743
Шаран плакия-  или цял, или на парчета - домати - 1 консерва/буркан около 800гр, лук чесън, малко вино, черен пипер и дафинов лист. Ако е мазен шарана - без олио, ако ли не е - малко, около 60-70мл.
В тавата - 30 мин от едната страна (докато се запече) след това се обръща от другата и пак 30 мин.


Ако е цял - поставям част от доматите с лук вътре в шарана, ако ли не - нареждам всичко в тавата и пека
По желание: гъби и други подправки.

пп: ето цялата рецепта за Пълнен шаран с домати и подправки
Цитирай


Мнения: 973
Нищо, че ти е нарязан можеш плънка за пълнен шаран да оставиш в доматеният сос....но и това което си изброила е добре + морковки Smile
Иначе последният път така направих шарана пълнен (плънката: лук+моркови+орехи+магданоз+целина) отстрани доматен сос и понеже плънката ми излезе повече+ остатъка от нея. Всичко завито в тавата с алуминиево фолио.
Хубаво е да сложиш рибата на дървени шишчета....но и без тях става Hug
Цитирай

Пазарджик

Мнения: 603
pep-4o, Anim благодаря ви ,и аз мисля с фолио да го правя,но ще добавя и гъби и моркови,както сте писали  Peace.
Още веднъж мерси и на двете   bouquet,а аз отивам да го готвя  Mr. Green
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Аз от 2-3 години прав пълнен шаран за Никулден и става много вкусен. Моята рецепта е сборна от няколко рецепти взети от тук Wink

Пълнен шаран

шаран около 2 кг.
1,5 ч.ч. ориз
1 ч.ч. едро счукани орехи
1 глава лук
1 глава чесън
около 200гр. гъби
около 50гр. стафиди
1-2 моркова
1 лимон
черен пипер, сол, олио

Изчистеният шаран се намазва с лимонов сок отвътре и отвън, посолява се и се оставя да стои така около час. През това време се приготвям плънката по следния начин: в тенджера се задушава нарязания лук и с олио и малко вода под капак, прибавят се нарязаните гъби; след като се позадушат, се прибавя ориза, морковите и чесъна и се пържи, докато стане прозрачен; подправя се с черен пипер (смлян), посолява се на вкус и се долива вода (около 3-4 ч.ч.). След като ориза леко омекне, тенджерата се сваля от котлона, прибавят се орехите, стафидите и сместа се оставя леко да изстине. С нея се пълни шарана и стомаха му се зашива с конец. Слага се в подходяща тава, намазана с олио и около него се разсипва останалата плънка. Шарана се намазва отгоре с олио, поръсва се с едро смлени орехи, върху тях се нареждат тънки резенчета лимон, долива се малко вода и се пече в не много силна фурна. Покривам тавата с фолио, да не загори от горе. Шарана е готов, когато след бодване с вилица, месото не пуска кръв, и конеца с който сме го зашили, лесно се отделя.
Цитирай

Пазарджик

Мнения: 603
момичета,шарана стана супер  Peace.Нарязах праз,кромид,моркови,гъби и домати,чесън и дафинов лист и малко соев сос.Завих го с фолио и накрая като изключих фурната махнах фолиото,та се запече,беше страхотно.
Цитирай
0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.