Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 20 ноем. 2006, 22:45 ч.

Как да съхраня тиква и други работи.

  • 978
  • 24
  •   1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 434
Понеже сега има доста тикви искам да взема и да я съхраня за по-дълго. Как да направя - да сваря тиквата и да я сложа пасирана в бурканчета или в пликчета и във камерата и колко може да се съхранява така?

# 1
  • Мнения: 7 809
и аз така направих

# 2
  • Varna
  • Мнения: 1 443
Може на парченца да я направиш  Laughing Пролетта варих, пасирах, голяма играчка  ooooh! Сега мисля както е сурова направо беля, режа и във фризера   chef

# 3
  • Варна
  • Мнения: 612
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=19501, не знам специално за тиквата дали има.

# 4
  • Мнения: 284
Ако имаш кухненски робот може да я настържеш с него,че на ръка е играчка и после в торбички във фризера.Всякакви други  зеленчуци режа на кубчета и пак в торбичките.  chef

# 5
  • София
  • Мнения: 1 144
Може на парченца да я направиш  Laughing Пролетта варих, пасирах, голяма играчка  ooooh! Сега мисля както е сурова направо беля, режа и във фризера   chef
И аз така направих  Peace

# 6
  • между град и село
  • Мнения: 188
  И аз бела тиквата и на парчета в пликчета и във фризера. Peace

# 7
  • Варна
  • Мнения: 558
Аз миналата година я сварих, пасирах я и я стерилизирах в бурканчета. Още има от нея и става за ядене  Peace

# 8
  • Atlanta ,USA
  • Мнения: 2 850
  И аз бела тиквата и на парчета в пликчета и във фризера. Peace
Peace

# 9
  • Мнения: 3 359
Може на парченца да я направиш  Laughing Пролетта варих, пасирах, голяма играчка  ooooh! Сега мисля както е сурова направо беля, режа и във фризера   chef

и аз така!

# 10
  • София, ж.к. Стрелбище
  • Мнения: 154
Разгледах линка, даден от rosiza и там пише да се бланшира.
Въпросът ми към мамите, писали по-горе, е дали сте бланширали тиквата преди замразяване.

# 11
  • Тук-там
  • Мнения: 983
да може да се бланшира преди замразяване, а може и да я свариш направо готова/както правя аз/.

# 12
  • Varna
  • Мнения: 1 443
Може и без бланширане  Party

# 13
  • София, ж.к. Стрелбище
  • Мнения: 154
Благодаря ви, момичета.

# 14
  • Мнения: 5 003
Аз съм използвала и двата,посочени от теб варианти! Стерилизираният ми е по-лесен.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт