Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 21 ноем. 2006, 09:49 ч.
  • Преглеждания  9 848  Мнения  17  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 370
Вбера си купих готови кори за лазаня от Била, обаче ни5къде няма упътване дали се размекват леко, преди да се сложат в тавата или след като се наредят с плънката - тогава се заливат с топла течност... НЯкой да е готвил скоро и да има идея какъв точно е механизма?  Laughing

Реклама
# 1
  • Пловдивъ
  • Мнения: 2 631
Вбера си купих готови кори за лазаня от Била, обаче ни5къде няма упътване дали се размекват леко, преди да се сложат в тавата или след като се наредят с плънката - тогава се заливат с топла течност... НЯкой да е готвил скоро и да има идея какъв точно е механизма?  Laughing

Мда!
Трябва да ги отделиш една от друга и най-добре да ги свариш за по 1 минута всяка, в леко подсолена вода. След това почваш да си ги редиш в тавичката, кто гледаш да не ти залепват една за друга преди това. Ама зависи и какви са, де. Има и такива, които не се размразяват, ама не знам дали става толкова вкусно  Peace

# 2
  • Мнения: 20
Аз скоро правих, но на пакета кори пишеше "без варене"( всъщност пишеше ,че или се сваряват леко, или се слага по течен сос). Сложих ги замръзнали и ги полях с повече сос за да може да сварят и омекнат при печенето. Стана много вкусно.

# 3
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Аз лично винаги варя леко корите, дори и да пише че не се варят - иначе са ни твърди. Пускам в леко вряща подсолена вода, в която съм добавила лъжица олио(това ще помогне да не се залепят корите). Водата трябва да е много и това е, за да не се залепват. Пускам корите една по една.

Успех!   bouquet

# 4
  • София
  • Мнения: 370
Благодаря, момичета  Laughing!Само дето мойте кори не са замразени, .... като спагети са - просто сурови, на ленти... и никъде нищо не пише на опаковката, дори и на италиански, за бг да не говорим....

# 5
  • София, Младост 1
  • Мнения: 4 354
Аз също съм правила от тези, на които пише без варене. Стават супер. Омекват си достатъчно и без да се варят предварително. За по-голяма сигурност соса бешамел може да се направи малко по-воднист. Но такива кори на лентички не съм виждала и ползвала  newsm78

# 6
  • Пловдивъ
  • Мнения: 2 631
Благодаря, момичета  Laughing!Само дето мойте кори не са замразени, .... като спагети са - просто сурови, на ленти... и никъде нищо не пише на опаковката, дори и на италиански, за бг да не говорим....

Абе ти си ги пусни във вряща вода една по една за по 30-50 секунди, пък не му мисли кво пише...  Peace

# 7
  • Добрич
  • Мнения: 1 117
Не ги обработвам предварително. Просто оставям плънката по-течна. Това е моята рецепта ЛАЗАНЯ С ГЪБИ. Резултата винаги е отличен Wink

# 8
  • София
  • Мнения: 370
Пак благодаря! Ще пробвам довечера, с леко накисване, да видим какво ще излезе!  Hug

# 9
  • София
  • Мнения: 10 857
Хайде и после кажи, защото моя мъж отдавна ме врънка да му направя лазаня, пък аз все забравям Mr. Green

# 10
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 011
Направо от пакета ги редя в тавата, много вкусно става, но ми  е пипкаво да правя бешамел, и плънка  и т.н.  Скоро правих Канелони и тях не ги варих предварително.

# 11
  • София
  • Мнения: 3 268
Без варене и накисване.Плънката е по желание,но бешамела е задължителен.Правя го повече,за да ми стигне да покрия лазанята.Корите по време на печенето се сваряват в соса и става супер.Отгоре настъргвам кашкавал.

# 12
  • Мнения: 5 265
Корите за лазанята се потапят във горещ телешки бульон(от готовите ) за една две минути и после се нареждат в тавата която предварително е намазана с кр.масло.Точна и подробна рецепта както и указания за приготвянето на истинска ит. лазаня има на кутиите кори на Барила .Има залепен етикет преведен на български .Корите на Барила са най добрите които се предлагат тук в Бг.Струва си да се направи лазанята само с качествени и оригинални продукти ( сирене пармеджано), в противен случай резултата няма да бъде същия. Другите коро които са добри са тези на Дивела също италиански  но аз ви препоръчвам Барила !!!

# 13
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 263
А колко минути печете лазанята когато не варите корите?

# 14
  • Мнения: 5 265
Горе долу около 30-40 мин. като се слагат в предварително загрята фурна на 250 градуса .Реденето на лазанята започва с поливането и от двата соса , чак след това се подреждат корите.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт