Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пазарджик

Мнения: 603
Момичета ето,че дойде сезона на свинското жертвоприношение  Mr. Green ,та се питах има ли такива дето се занимават с тези дейности и как точно прибирате месото.Какво приготвяте,освен традиционната кървавица,луканка  и месото на пържоли във фризера.
Ние например правим и пастет,затваряме пържено месо в бъркани, сурово също.
Ще се радвам ако спеделите и други идеи,а и рецепти можем да си разменим Peace
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 066
И ние сме правили пастет, свинска мас, бахур, сланина, един деликатес от бузите, но него го правеше свеки- навива на руло с подправки, вари в зелев сок , овалва в червен пипер и закача да съхне. Буркани не съм правила- всичко във фризера.
Цитирай

Там където е семейството ми

Мнения: 2 509
Да се включа и аз.Правим обикновенно,традиционите,бахур,луканки,сланина със чубрица и червен пипер.Правим също така и пастет,филе от тъй наречената рибица и "дедичко".
От врата има едно месо от което се прави тъй нареченият св.кебап,става страхотен. Very Happy
Цитирай

Тук-там

Мнения: 983
Да се включа и аз.Правим обикновенно,традиционите,бахур,луканки,сланина със чубрица и червен пипер.Правим също така и пастет,филе от тъй наречената рибица и "дедичко".
От врата има едно месо от което се прави тъй нареченият св.кебап,става страхотен. Very Happy
и ние така+една добавка. Правим кисело зеле със свинско и затваряме в буркани.
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 066
О, да забравих кебапа, страшен е. Peace
Цитирай

Левият бряг на Арда

Мнения: 157
  LaughingСурови пържолки в буркани. Приготвяме от вечерта месото. Нарязваме
го на по-малки пържоли, начукваме и оставяме на памучно платно да
престоят до сутринта. Тогава поръсваме със сол на вкус и подправки
Аз предпочитам счукан кимион, чер пипер и риган. В буркани се нареж
дат пържолите и се и между тях ръсим ситно нарязан праз. Заливаме
бурканите със стопена мас. С острието на ножа притискаме между
месото и стената на буркана за да се запълни с мазнина. Притискаме
леко и месото като се внимава да не останат мехурчета с въздух.
Останяме на хладно да се втвърди маста. После, ако са останали
места без мазнина, отново доливаме малко. Затварят се и се съхраняват
в хладилника. Издържат по 2-3 месеца. Понякога излиза малко сок отгоре,
но това не пречи на вкуса на пържолите. Когато искаш да ги печеш или пържиш
изваждаш от съда, внимателно изчистваш мазнината /Тя пада много лесно/
   LaughingПриготвям и рула от "осмянката". Така казваме на онази част месо и сланина,
която е от корема на прасето. Сланината се изрязва и остава едно много
крехко шарено  месце. Режа го на ленти. Овалвам обилно в счукан кимион,
Пикантина за барбекю. Навивам на стегнато руло и го завързвам здраво с конец.
Вари се във зелева чорба 15 минути. Като изстине го прибирам в торбички във
фризера. Ако не сте приготвяли такива неща, опитай, няма да съжаляваш.
Цитирай

Там където е семейството ми

Мнения: 2 509
  LaughingСурови пържолки в буркани. Приготвяме от вечерта месото. Нарязваме
го на по-малки пържоли, начукваме и оставяме на памучно платно да
престоят до сутринта. Тогава поръсваме със сол на вкус и подправки
Аз предпочитам счукан кимион, чер пипер и риган. В буркани се нареж
дат пържолите и се и между тях ръсим ситно нарязан праз. Заливаме
бурканите със стопена мас. С острието на ножа притискаме между
месото и стената на буркана за да се запълни с мазнина. Притискаме
леко и месото като се внимава да не останат мехурчета с въздух.
Останяме на хладно да се втвърди маста. После, ако са останали
места без мазнина, отново доливаме малко. Затварят се и се съхраняват
в хладилника. Издържат по 2-3 месеца. Понякога излиза малко сок отгоре,
но това не пречи на вкуса на пържолите. Когато искаш да ги печеш или пържиш
изваждаш от съда, внимателно изчистваш мазнината /Тя пада много лесно/
   LaughingПриготвям и рула от "осмянката". Така казваме на онази част месо и сланина,
която е от корема на прасето. Сланината се изрязва и остава едно много
крехко шарено  месце. Режа го на ленти. Овалвам обилно в счукан кимион,
Пикантина за барбекю. Навивам на стегнато руло и го завързвам здраво с конец.
Вари се във зелева чорба 15 минути. Като изстине го прибирам в торбички във
фризера. Ако не сте приготвяли такива неща, опитай, няма да съжаляваш.
Това за осмянката не го бях чувала,имам предвид приготовлението и.Аз забравих да кажа за осмянката,че ние я режем на късчета парченца и я пържим докато станат пръжките със златист цвят.Във отделна тенджера,предварително имаме нарязано кисело зеле и сварено.Изцеждаме водата от зелето и смесваме със готови пръжки,без мазнината от самите пръжки.Мазнината която остава от пръжките я слагаме отново на огъня като слагаме червен пипер и прибавяме топлата мазнина във зелето смесено с пръжки.Става невероятно.
Цитирай

дето и гарга не каца

Мнения: 450
Ние правим почти същите рулца с месо в кожички,само че ги затваряме в бурканчета и ги варим. Peace
 Осоляваме една рибица+подправки и я оставяме да изсъхне.Става страхотно мезе.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.