Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Plovdiv

Мнения: 813
може ли някой да ми каже свински език освен че се вари,нещо друго прави ли се.искам да направя паниран,но незнам как.

имам и шкембе ,свеки ми ги даде тез работи,но освен на заведение другаде не съм ги консумирала и затова незнам какво да ги правя.

ако някой може да даде съвет за приготвянето на тез вътрешности ще съм благодарна.
Цитирай
на едно място разбий 2 яйца,на друго брашно+сол+шерен пипер,на трето галета.Нарязанийат език го потапяш в трите последователно 1брашно2галета3яйца
Цитирай


Мнения: 6 026
Помислих, че за езикови курсове питаш
Цитирай

Видин

Мнения: 5 152
Езика първо го сваряваш и обелваш и след това го панираш на тънки филийки в каквато искаш панировка. Може в паста Патафри, а може и да го топнеш в брашно - яйце - галета - яйце и тиган  Laughing.

От телешко шкембе правя много вкусна яхния, незнан как би станала със свинсо обаче. Ако искаш ще ти дам рецептата.
Цитирай

Plovdiv

Мнения: 813
искам я рецептата.и без това ми е трудно да измисля какво да готвя вечер,като се прибирам в 19ч от работа.та такива идейки добре ще ми дойдат
Цитирай

под тепетата

Мнения: 1 890
Малък съвет от мен - като се свари езика,още врял ,го обливаш със студена вода, за да го обелиш по-лесно преди да го панираш.
Цитирай

Видин

Мнения: 5 152
искам я рецептата.и без това ми е трудно да измисля какво да готвя вечер,като се прибирам в 19ч от работа.та такива идейки добре ще ми дойдат

Ето я :

около половин килограм шкембе
60-70 гр. масло
2 по-големи глави лук (или малки лукчета цели)
2-3 моркова
4-5 скилидки чесън
200 гр. бекон или някакво пушено месо
десетина маслини
домати от буркан

Шкембето се залива със студена вода и се сварява. Охлажда се и се нарязва на ивици. В съд се запържва лука в  маслото, нарязан по на едно, морковите, добавя се шкембето и бекона и накрая доматите. Като поизври малко водата се изсипват в тавичка, подправят се със черен пипер на зърна и дафинов лист, счукания чесън, нарязват се маслините и се пече на 180-200 гр. до готовност. Най-добре е да се направи във глинен съд или йенска тавичка. Ето я яхнията :


Цитирай

Бургас

Мнения: 2 938
Езикът у нас най се тачи - сварен /с вино, дафинов лист и черен пипер/, обелен и запечен с гъби и кашкавал.
Шкембето или на чорба, или сварено и запържено /нарязано на хапчици/ в масло, чесън, орехи и червен пипер - става божествено Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.