Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Момичета, кажете как правите рибата Сайра? Днес се излъгах да я купя, но ме обезкуражиха, че няма нищо общо със Зарганата, която аз толкова обичам. Thinking
Цитирай
Разбрах, че никой не е купувал Сайра, но във форума намерим няколко съвета. Не се лъжете,че е като Зарган/черноморска змиорка/, нищо общо нямат. Направих я на скара и стана също като скумрията, с тази разлика, че има и много кости на всичкото отгора.
Цитирай

София

Мнения: 3 447
Можеш да я изпържиш, хубава става, макар че има много кости.
Цитирай
Преди време пържих, но не ми хареса. Стана много суха.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Разбрах, че никой не е купувал Сайра, но във форума намерим няколко съвета. Не се лъжете,че е като Зарган/черноморска змиорка/, нищо общо нямат. Направих я на скара и стана също като скумрията, с тази разлика, че има и много кости на всичкото отгора.
Сайрата е студеноводна риба, мисля, че беше някъде от руските водни пространства хващана/бегли спомени ми се въртят в главата/.Съответно - мазна и е най-подходяща за скара или дървени въглища.
Цитирай

София

Мнения: 1 000
Веднъж купихме прясна сайра и много ни хареса пържена. Продавачът препоръча и печене на скара. Супер е с бира "Варна".  Very Happy
Цитирай

BG

Мнения: 1 668
Не ни хареса  Naughty
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.