Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
 • 23 ноем. 2006, 13:18 ч.
 • Преглеждания  4 861  Мнения  117  Онлайн  1
Отговори
 • Мнения: 5 876
Имало една приказка, ноемврийска приказка, а както знаете - през ноември вали много дъжд.
Всичко в тази приказка било мокро - от кулите на замъка до пантофите на краля. В кухнята се сервирали само мокри ястия - супи, сосове, яхнии и малеби, защото всичко останало така или иначе скоро се измокряло и не заприличвало на нищо. Принцесата в тази приказка, естествено, въобще не се впечатлявала от всеобщата мокрота и весело шляпала из локвите на кралската градина, така че всичко би било наред, ако...

змейовете в тази страна не били също тъй мокри; а знайно е, че един мокър змей не може нито да лети, нито да бълва огън, съответно по никакъв начин не може да си открадне принцеса.


Давайте, вие сте Simple Smile

Реклама
# 1
 • При хората, които обичам
 • Мнения: 3 193
Мокрите змеьове се събрали и решили да размахат мокрите си крила, за да съберат всички облаци - да се излее един мокър потоп и да довлече принцесите при тях.

# 2
 • Мнения: 882
Супер приказка...
Но дошъл един момък от съседното кралство. Той бил с нова, спортна кола с хубави гуми за дъжд и локви. Така, че и той не се впечатлил от мокрото кралство. Откраднал си принцесата и заживяли щастливо. След време оправили покрива на стария замък и го ползвали за вила.

# 3
 • Мнения: 5 876
Но мокрите змейове не се примирили.

# 4
 • София
 • Мнения: 3 447
Както е добре известно, змейовете са много търпеливи създания. Те могат векове наред да чакат и да тлеят, да чакат и да тлеят... докато обстоятелствата не станат благоприятни.  И ето, че дочакаха - от постоянната влага кралят хвана ревматизъм. Коленете му скърцаха ли, скърцаха, и накрая не можеше да седне нито върху златния си трон, нито върху златната си тоалетна. И понеже само змейовете знаеха тайното местонахождение на д-р Ливайн, накрая кралят се видя принуден да им даде дъщеря си в замяна на чифт магнитни наколенки.

# 5
 • Мнения: 6 682
Проснали се на простора, защипали крила със зъби, през които се процеждала мокра слюнка......те били решени на всичко, за да си върнат честта и поне една принцеса, ако ще тя да  е вече сбръчкана и гъбясала или дебела и прилична на морска краставица........много бързо приключвате приказката...........

......наколенките били с автограф от самия Ливайн и толкова олигавени, че още повече влошили положението........

# 6
 • София
 • Мнения: 305
Но интересно става, когато се замислим как всъщност летели мокрите змейове, докато стигнали до д-р Ливайн за магнитните наколенки.
Събрали се на върха на мократа планина, там където локвите били най-малко, кихнали няколко пъти в опит да запалят лагерен огън, но като видели, че плашат само гаргите, а искрица неизлиза, решили да проведат змейовото събрание на мокро и студено, и тъмно. Заговорили си, тогава, змейовете, заслужава ли си тази малко, течаща овсякъде принцеса труда да размахват тежестта на тоновете си мокри крила, докато стигнат до медицниската кула на лудницата, където живеел д-р Ливайн. Опитвайки се да намерят очите си в тъмнината и да вземат решение, те решили, че...

# 7
 • Мнения: 5 876
...проснали се значи на простора, защипали се с щипки, под тях се излял новият Нил, но нищо не се получило. Затова те се събрали и решили, че не си струва да ходят до лудницата, съответно изработили фалшиви наколенки...

Разбира се, когато пристигнали с наколенките при баща й, той ги погледнал тъжно над мокрите си пантофи, отронил една сълза, която пльокнала звънко в локвата на пода, и казал:

"Съжалявам, деца мои люспести, но любимата ми щерка вече не е при мен. Открадна я един моторизиран принц, незапознат с правилата на движение в света на приказките. Идете я търсете при него, а в замяна на наколенника ще ви дам ето този сешоар и балсам за след баня."

# 8
 • Кацнала на едно дърво.
 • Мнения: 3 158
- А, не така - казали змейовете - искаме принцеса. Каквато и да е.
Отнякъде дотърчала далечна братовчедка на принцесата. Не била нито в първа младост, нито в първа хубост, но карай...
Змайовете взели фалшивата принцеса, сушоара и балсамът и си тръгнали.
- Хубаво, царят дал принцесата - казали си змейовете - ама къде да я сложим?
- В кула - подсказала им принцесата, която не обичала много-много светския живот и много й се искало да си поживее в кула. Там е сухо, топло, ще й носят храна, а тя по цял ден ще шие гоблена "Отлвичането на принцесата" и да свири на арфа.
А така. Дъждът отдавна бил разрушил старата кула и от нея останали само грозни развалини. Арфата ръждясала. Конците за гоблена били оплетени на топка, която кой зане защо се намирала в дупката на зъба на най-големия змей.

# 9
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 21 943
"Съжалявам, деца мои люспести, но любимата ми щерка вече не е при мен. Открадна я един моторизиран принц, незапознат с правилата на движение в света на приказките. Идете я търсете при него, а в замяна на наколенника ще ви дам ето този сешоар и балсам за след баня."

...и за да демонстрира наградата, я включил в електрическата мрежа. Както си били стъпнали змейовете в локвата...

# 10
 • При хората, които обичам
 • Мнения: 3 193
и о, Боже, ЕВН пак били надписали сметката и съответно тя не била платена

# 11
 • Мнения: 1 629
-Омръзнаха ми змейовете и принцесите! - каза си Сиси и хвърли книжката при останалите. -Искам по-различна приказка и да участвам и аз. Защо все на разни принцеси да им се случват интересните неща? Защо да не може на малки момиченца? -Защо? Защо? Защо? -Мамоооооооооо! -провикна се към кухнята Сиси. Стресна майка си, която изтърва два тигана, счупи любимата си каничка за мляко и си изгори носа. Това обаче никак не я разтрои, защото беше свикнала. Не с падащите тигани, а със Защотата на дъщеря си.
Сиси беше на четири години и много любопитна. Живееше с мама в апартамент петнайсет, на деветия етаж, третия вход откъм люлките. 

# 12
 • Мнения: 5 876
"Фалшивата принцеса Сисония, която всъщност била една истинска многознайница, измъкнала топката конци за гоблени от дупката в зъба на змея и впрегнала останалите да оплетат мрежи от струните на арфата..." - продължила търпеливо майката. "Открай време мечтаела да се научи да играе на водна топка..."

# 13
 • София
 • Мнения: 3 447
- Искам си арфата - затръшкала се принцесата и затропала с обутото си в златна пантофка краче по стъкления под - нямапъкнямапъкнямапъкнямапък!
Ох, ами сега?
В този миг най-младият змей се сетил, че тяхната далечна братовчедка, Ламята Неспаска, е голяма любителка на арфите и има завидна колекция в пещерата си. Дали пък не би им услужила с една?

# 14
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 21 943
ФрррррррррррррррррррррррррррррррТУП!
ФррррррррррррррррррррррррррррррррррррТУП!

...изтупкаха ненадейно две снежни топки право в главата на истеричната принцеса. Тя посдкочи от изненада от неуважението към нейновисочествената й персона и погледна гневно. Някой мяташе снежни топки иззад ъгъла.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт