Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 23 ноем. 2006, 13:18 ч.

Имало едно време една мокра приказка...

 • 5 402
 • 117
 •   1
Отговори
 • Мнения: 5 876
Имало една приказка, ноемврийска приказка, а както знаете - през ноември вали много дъжд.
Всичко в тази приказка било мокро - от кулите на замъка до пантофите на краля. В кухнята се сервирали само мокри ястия - супи, сосове, яхнии и малеби, защото всичко останало така или иначе скоро се измокряло и не заприличвало на нищо. Принцесата в тази приказка, естествено, въобще не се впечатлявала от всеобщата мокрота и весело шляпала из локвите на кралската градина, така че всичко би било наред, ако...

змейовете в тази страна не били също тъй мокри; а знайно е, че един мокър змей не може нито да лети, нито да бълва огън, съответно по никакъв начин не може да си открадне принцеса.


Давайте, вие сте Simple Smile

# 1
 • При хората, които обичам
 • Мнения: 3 193
Мокрите змеьове се събрали и решили да размахат мокрите си крила, за да съберат всички облаци - да се излее един мокър потоп и да довлече принцесите при тях.

# 2
 • Мнения: 883
Супер приказка...
Но дошъл един момък от съседното кралство. Той бил с нова, спортна кола с хубави гуми за дъжд и локви. Така, че и той не се впечатлил от мокрото кралство. Откраднал си принцесата и заживяли щастливо. След време оправили покрива на стария замък и го ползвали за вила.

# 3
 • Мнения: 5 876
Но мокрите змейове не се примирили.

# 4
 • София
 • Мнения: 3 447
Както е добре известно, змейовете са много търпеливи създания. Те могат векове наред да чакат и да тлеят, да чакат и да тлеят... докато обстоятелствата не станат благоприятни.  И ето, че дочакаха - от постоянната влага кралят хвана ревматизъм. Коленете му скърцаха ли, скърцаха, и накрая не можеше да седне нито върху златния си трон, нито върху златната си тоалетна. И понеже само змейовете знаеха тайното местонахождение на д-р Ливайн, накрая кралят се видя принуден да им даде дъщеря си в замяна на чифт магнитни наколенки.

# 5
 • Мнения: 7 616
Проснали се на простора, защипали крила със зъби, през които се процеждала мокра слюнка......те били решени на всичко, за да си върнат честта и поне една принцеса, ако ще тя да  е вече сбръчкана и гъбясала или дебела и прилична на морска краставица........много бързо приключвате приказката...........

......наколенките били с автограф от самия Ливайн и толкова олигавени, че още повече влошили положението........

# 6
 • София
 • Мнения: 305
Но интересно става, когато се замислим как всъщност летели мокрите змейове, докато стигнали до д-р Ливайн за магнитните наколенки.
Събрали се на върха на мократа планина, там където локвите били най-малко, кихнали няколко пъти в опит да запалят лагерен огън, но като видели, че плашат само гаргите, а искрица неизлиза, решили да проведат змейовото събрание на мокро и студено, и тъмно. Заговорили си, тогава, змейовете, заслужава ли си тази малко, течаща овсякъде принцеса труда да размахват тежестта на тоновете си мокри крила, докато стигнат до медицниската кула на лудницата, където живеел д-р Ливайн. Опитвайки се да намерят очите си в тъмнината и да вземат решение, те решили, че...

# 7
 • Мнения: 5 876
...проснали се значи на простора, защипали се с щипки, под тях се излял новият Нил, но нищо не се получило. Затова те се събрали и решили, че не си струва да ходят до лудницата, съответно изработили фалшиви наколенки...

Разбира се, когато пристигнали с наколенките при баща й, той ги погледнал тъжно над мокрите си пантофи, отронил една сълза, която пльокнала звънко в локвата на пода, и казал:

"Съжалявам, деца мои люспести, но любимата ми щерка вече не е при мен. Открадна я един моторизиран принц, незапознат с правилата на движение в света на приказките. Идете я търсете при него, а в замяна на наколенника ще ви дам ето този сешоар и балсам за след баня."

# 8
 • Кацнала на едно дърво.
 • Мнения: 3 184
- А, не така - казали змейовете - искаме принцеса. Каквато и да е.
Отнякъде дотърчала далечна братовчедка на принцесата. Не била нито в първа младост, нито в първа хубост, но карай...
Змайовете взели фалшивата принцеса, сушоара и балсамът и си тръгнали.
- Хубаво, царят дал принцесата - казали си змейовете - ама къде да я сложим?
- В кула - подсказала им принцесата, която не обичала много-много светския живот и много й се искало да си поживее в кула. Там е сухо, топло, ще й носят храна, а тя по цял ден ще шие гоблена "Отлвичането на принцесата" и да свири на арфа.
А така. Дъждът отдавна бил разрушил старата кула и от нея останали само грозни развалини. Арфата ръждясала. Конците за гоблена били оплетени на топка, която кой зане защо се намирала в дупката на зъба на най-големия змей.

# 9
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 046
"Съжалявам, деца мои люспести, но любимата ми щерка вече не е при мен. Открадна я един моторизиран принц, незапознат с правилата на движение в света на приказките. Идете я търсете при него, а в замяна на наколенника ще ви дам ето този сешоар и балсам за след баня."

...и за да демонстрира наградата, я включил в електрическата мрежа. Както си били стъпнали змейовете в локвата...

# 10
 • При хората, които обичам
 • Мнения: 3 193
и о, Боже, ЕВН пак били надписали сметката и съответно тя не била платена

# 11
 • Мнения: 1 629
-Омръзнаха ми змейовете и принцесите! - каза си Сиси и хвърли книжката при останалите. -Искам по-различна приказка и да участвам и аз. Защо все на разни принцеси да им се случват интересните неща? Защо да не може на малки момиченца? -Защо? Защо? Защо? -Мамоооооооооо! -провикна се към кухнята Сиси. Стресна майка си, която изтърва два тигана, счупи любимата си каничка за мляко и си изгори носа. Това обаче никак не я разтрои, защото беше свикнала. Не с падащите тигани, а със Защотата на дъщеря си.
Сиси беше на четири години и много любопитна. Живееше с мама в апартамент петнайсет, на деветия етаж, третия вход откъм люлките. 

# 12
 • Мнения: 5 876
"Фалшивата принцеса Сисония, която всъщност била една истинска многознайница, измъкнала топката конци за гоблени от дупката в зъба на змея и впрегнала останалите да оплетат мрежи от струните на арфата..." - продължила търпеливо майката. "Открай време мечтаела да се научи да играе на водна топка..."

# 13
 • София
 • Мнения: 3 447
- Искам си арфата - затръшкала се принцесата и затропала с обутото си в златна пантофка краче по стъкления под - нямапъкнямапъкнямапъкнямапък!
Ох, ами сега?
В този миг най-младият змей се сетил, че тяхната далечна братовчедка, Ламята Неспаска, е голяма любителка на арфите и има завидна колекция в пещерата си. Дали пък не би им услужила с една?

# 14
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 046
ФрррррррррррррррррррррррррррррррТУП!
ФррррррррррррррррррррррррррррррррррррТУП!

...изтупкаха ненадейно две снежни топки право в главата на истеричната принцеса. Тя посдкочи от изненада от неуважението към нейновисочествената й персона и погледна гневно. Някой мяташе снежни топки иззад ъгъла.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт