Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 143
Имам белтъци останали и се чудя дали да не направя целувки, но нямам хартия за печене, според вас ще залепнат ли в тавата ако е без хартия и я намасля, и другото което се питам е дали да ги правя с кристална или пудра захар?Помогнете моля!
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 594
Здрасти!
Правя целувките винаги с кристална захар(с пудра не ми стават). На един белтък 75г захар. И много биене - най-добре с миксер.
Щом нямаш хртия, намазняваш леко тавата.
Печеш на около 100°

Успех!   bouquet
Цитирай


Мнения: 143
Много ти благодаря, почвам ги, после ще се отчета!
Цитирай


Мнения: 20
Толкова сме свикнали с "благинките" на модерния свят хех.
Как ли баба ми правеше целувки без хартия за печене?
:P
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 594
Толкова сме свикнали с "благинките" на модерния свят хех.
Как ли баба ми правеше целувки без хартия за печене?
:P

И без миксер Smile

То и аз съм ги правила така навремето, ама като ги има сега - що да се бъхтЪ? Wink
Цитирай

София

Мнения: 19 801
Аз от останали белтъци правя най-често блат от шам .
Очертавам си кръг колкото ми трябва и го запълвам със сместа - пека на 100 градуса 1,5-2 часа.
После сглобявам торта от бишкоти, блат /каквото има/  и крем - става чудно.
Ето как изглежда:
     

Отстрани - пак натрушени целувки
Белтъчните блатове са отдолу и отгоре.
Когато крема е маслен - е приказно.
Цитирай

Sofia

Мнения: 575
Аз се опитах да направя целувки, но нещо ми се разтече. Колко време се бие с миксера и трябва ли да е на котлон?
Цитирай

Сливен

Мнения: 408
Моята рецепта: на три белтъка две кафяна чашки кристална захар и бия на слаб котлон, докато сместа се втвърди. След това малка по малко добавям още една кафяна чашка пудра захар, но внимавам да не се отпусне сместа. Върху намазана тавичка шприцвам розички и суша на  градуса, докато започнат целувките да се пукат и захарта в пукнатинките се карамелицира леко.
Цитирай

Сливен

Мнения: 408
Забелязах, че градусите не са излезли, но са 100.
Цитирай

Испания

Мнения: 1 327
като завърших училище и работех няколко месеца в цех за целувки. там слагахме равно количество белтък и захар - една чаша белтъци = една чаша захар на пясък. Разбива се докато дотолкова се сгъсти сместта, че ако обърнеш лъжицата върховете да не падат! Пекат се, или по-скоро се сушат! на 100-110 градуса  Wink

Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.